neodesilani mailů z centrum.cz

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 9. 2023 20:46

Otázkou je, zda ten e-mail, co postoval meda2016, nebyl sám o sobě phising (třeba využívající momentální situace).

Na žádnou dodatečnou autorizaci odesílaných e-mailů pomocí SMS jsem osobně nenarazil, ani o ní neslyšel od známých, kterým v případě výskytu problémů radím.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Izibia 4. 9. 2023 23:52

Není to phishing třetí strany, já dostal něco podobného jako meda2016

Vážený uživateli,

bohužel se nám nepodařilo doručit Vaši zprávu, protože ji náš systém vyhodnotil jako potenciální spam. Pokud chcete zprávu úspěšně doručit příjemci, otevřete si stránku https://kod.centrum.cz a potvrďte odeslání zprávy pomocí SMS kódu. Pro tuto volbu je nutné mít nastavené telefonní číslo ve Vašem e-mailovém účtu.

Kód: ....

Více informací, proč Vaše zpráva nemohla být doručena, naleznete na naší nápovědě v článku "Informace o nedoručení", případně kontaktujte naši zákaznickou podporu helpdesk@economia.cz.

Děkujeme za pochopení,
Tým e-mailových služeb Centrum.cz / Atlas.cz / Volny.cz

Žádný odkaz mimo economia.cz v e-mailu není, takže to nemůže být phishing od třetí strany.
Navíc když jsem si stěžoval, tak můj odchozí e-mail odblokovali a oznámili mi to. A to vše aniž bych zaregistroval telefonní číslo. Takže si asi uvědomují že ten postup z jejich strany není úplně košer.
Izibia
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 6. 9. 2023 00:18

Hmm, tak koukám centrum už je zazděné kompletně oboustraně. WELL DONE. Předtím to bylo polovičaté, poslat mail na centrum nejde, mají překombinovanou takzvanou ochranu proti spamu tomuříkajíc.
Podpora nedokáže (nechce) dát vyjímku, abych laskavě mohl posílat maily lidem mající centrum.cz

Ale blokování i odchozí pošty uživtelům centrumu to už je jiný level

a ještě škemrat o nějaké telefoní číslo je neslýchané par excelance.

Ale aspoň to otevře chudákum s schránkou centrum.cz, když ani nebudou moc oddesílat maily. Pokud jim je nešlo jen posílat nim, tak nemuseli problém tušit, jen jim chodilo něco méně mailu.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 6. 9. 2023 08:30

Upřímně, po 20 letech, kdy jsem měl u centrum.cz schránku - končím; nechodily mi některé výplatnice.

Takže jsem si zaplatil Microsoft 365 for Business a nahodil mail na vlastní doméně ... kdybych nebyl línej, tak si nastavím vlastní mail server - ale zatím vše chodí na výbornou.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Předchozí stránka