Hacknutý FB

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod TheBaal 21. 5. 2023 18:58

Zdravím, vím, že na toto téma bylo už položeno otázek snad milion, ale rád bych věděl jak se na FB dostanu alespoň na nějakou podporu, kam mohu napsat.

Jsem si vědom, že jsem hlavní chybu asi udělal, že jsem měl FB propojený s emailem, kde bylo jméno.příjmení@gmail.com. Nepřijde mi, sice že bych nějaké primitivní heslo, ale dnešní technologie na prolomení hesel jsou někde jinde, případně jestli nešlo o nějaký únik ze strany FB.
Každopádně prolomili mi heslo a jelikož se to stalo v čase kdy jsem spal, tak jsem ani nemohl reagovat. Ve stejný čas bylo odebráno tel číslo, následně změněn email a odebrán email.
Nyní pokud se chci k profilu dostat, tak jsem v začarovaném kruhu, kdy se pokaždé dostanu k tomu, že reset hesla pošlou na hackerův email.
Smířil jsem se s tím, že profil zpět nedostanu, ale potřeboval bych docílit toho aby ho alespoň trvale zablokovali aby k němu neměl přístup nikdo, pokud jej nemohu získat zpět.
Měl jsem v přátelích cca 80 lidí, které reálně opravdu znám, tak jsem vytvořil profil nový a myslel jsem, že když profil nahlásí většina mých prátel, že se za mě vydává, tak, že ho odstaní a po nějaké době ten utomat vyblil, že profil zkontrolovali a že se za mě nevydává...

Prosím odpovědi typu neměl si stahovat blbosti a klikat na vše si nechte, v PC mám NOD Internet security a nic mi to nenašlo, stejně tak mám antivir i v mobilu a FB jsem používal především pro účely komunikace, proto bych rád zabránil tomu aby daný hacker mohl tuto komunikaci s ostatními jakoliv použít.

Předem díky za rady
TheBaal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 21. 5. 2023 22:36

Google zkrachoval? Doslova první výsledek při hledání je to co potřebuješ, včetně obnovení účtu.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod TheBaal 22. 5. 2023 09:54

Přesně takovýhle "chytrý" odpovědi jsem čřekal... Vždyť tu jasně píšu, že tyhle způsoby nefungují!!!
Pro vysvětlení:
Když chci nahlásit ohrožený účet, tak účet nejde vyhledat protož hacker změnil email, ale jde to obejít, že tam dám link na účet nikoliv email co to chce.
Pak to chce aktuální nebo staré heslo a když ho tam dám, tak mi to napíše, že bylo žměněno přede dvěma dny a mám tam možnost zabezpečit účet.
Když to dám, tak mě to odkáže na možnost poslat email hackerovi, nebo zrušit, zkrátka začatovaný kruh.
TheBaal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 22. 5. 2023 11:03

Takhle čirou náhodou do mailu ti nepřišel odkaz, kde zrušíš provedenou změnu mailu? Nebo ses ani nenamáhal pročítat mail schránku?
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod TheBaal 22. 5. 2023 17:23

Sorry ale nejsem idiot, ten mejl jsem dostal, ale jsem stále ve stejném kruhu...

Klepl jserm na odkaz, že jsem to nebyl já > otevřelo se mi okno, že email/mobil byl odstraněn a tam datum a čas, mám možnost zrušení, nebo zabezpečit svůj acc.
Dávám zabezpečit acc, otevře se mi další okno, že se mám zkusit znovu přihlásit a mám možnost "pro přihlášení zadejte heslo", nebo Nemohu se přihlásit ke svému emailu.
Jenže to se pokaždé dostanu zase k tomu, že pošlou heslo hackerovi.

Zhlédl jsem desítky návodných videí a nic nepomohlo, proto chci aby ten účt trvale blokli aby do něj neměl přístup nikdo. Ten buzík zneužívá informace co jsou obsažené v konverzacích a proto to chci zarazit co nejrychleji. Nechápu proč nefunguje nahlášení, když nahlásí někdo mě, tak hnedka dostanu banán a tady ten ukradený profil nahlásí většina lidí co má v přátelích, že se za mě vydává a nic.

Z toho důvodu jsem se ptal co mám dělat když ty automatické postupy nefungují.
TheBaal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod octr 22. 5. 2023 18:49

Tak nemělo by se asi hlásit, že se za tebe účet vydává, ale že ti byl účet ukraden, že je napaden hackerem. Ale možná na to nemá fcb postup, jak to řešit?

Jediné, co můžeš udělat, informovat ty, co jsi je měl v přátelích, že ti byl účet ukraden, ať si tě zablokují, nejlépe osobně nebo SMS, aby věděli, že jsi to opravdu ty. Úplně nejlepší zabezpečení na facebooku je nemít tam registrovaný žádný účet. Stejně jsou tam registrovaní jen pedofilové a děti, normální člověk tam prostě není.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod TheBaal 22. 5. 2023 19:31

Nahlásit, že je to kradený účet nejde je tam možnost vydává se za někoho, falešný účet, falešné jméno, zveřejňuje nevhodný obsah, obtěžování a šikana apod.
S tím, že nemít FB je lepší máš asi pravdu, bohužel s některými lidmi nemám jak jinak komunikovat.
TheBaal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod passé 17. 6. 2023 11:35

Bylo by to moc jednoduche, kdyby si mohl kazdy bez dukazu nahlasovat, ze nejaky fcb ucet je kradeny. Jsi v online anonymnim svete, tak k tomu musis takto pristupovat, jakmile se nekdo zmocni tveho fcb uctu, tak jsi ho ztratil navzdy a on ho navzdy ziskal. Vratit to proti jeho vuli nejde.
passé
Kolemjdoucí