FB a ukradený účet (zase ... :-)

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ZED_CZ 8. 6. 2023 19:01

aHOJ, JEN VE STRUČNOSTI - ví někdo jak víc pomoct nebo čekat na vyřešení se strany FB?

Kamarádce hackli facebook -změnila si heslo ale za cca. 2 hodiny bylo hacknuté znova - pravděpodobně tam měla nějaký jiný kontaktní mail nebo telefon kde útočník viděl a změnil ...

Každopádně teď FB hlásí (při loginu nebo obnově hesla) že daný účet s telefonem nebo mailem neexistuje - útočník asi změnil telefon i přihlašovací mail k účtu (to jde???)

Přitom tu kamarádku vidím jako online - takže jsem kontakt nahlásil že se vydává za mne - stav žádosti je Hlášení přijato, čeká se na kontrolu .

Díky za případné rady.
ZED_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod octr 13. 6. 2023 16:57

Tos udělal blbost ne? Nebo myslíš, že se ženský facebookový profil může vydávat za muže? To ti prostě zcela logicky zamítnou. Jediné, co může udělat, varovat (třeba přes SMS) všechny osoby, které měla v přátelích, že ji byl zcizen fcb účet a ať na kontakt přes fcb nereagují, že to je podvodník, který se vydává za ní. A ať už si žádný nový fcb účet nezakládá, žít se dá určitě i bez fcb a kvalitněji.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod Nemmesis 18. 12. 2023 09:37

Ahoj,

mám stejný problém. Manželce hackly fcb a teď všem rozesílá žádosti o telefoní čísla pro mplatbu. Musel se dostal i do emailu na seznamu ( měl tam nastavený zachranný email). Email jsem zabezpečil

Na fcb změnil i přihlašovací email. Nicméně nikde nemůžu dohledat jak ten účet nahlásit že byl ukraden. Nápověda na fcb nijak nepomáhá. Na yutube jsem našel návod jak to udělat ale ten nefunguje. Tam se proklikám na vybrání hacnutyho účtu a dá mi možnost reset hesla posláním na útočníkovo email. Nic jiného. Dle návodu tam má být také položka "No longer have access to these?" kde se nahraje fotka atd.

Máte stím zkušenost? Díky
Nemmesis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod octr 23. 12. 2023 09:22

Jediný funkční postup je vyrozumět telefonicky či SMS toho, kdo byl v přátelích, že je fcb účet hacknutý, ať na žádné zprávy z něj nereagují a už si žádný fcb ůčet nikdy nezakládat.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod Thomas250 25. 6. 2024 14:55

Ahoj, stalo se mi to samé, má to nějaké řešení? Bilionová firma a nemá ani zasr... podporu kam by člověk mohl napsat. Ty jejich postupy krok za krokem jsou taky k h.... Tak kdyby náhodou někdo věděl, bude nás asi víc co by bylo vděčných za postup díky.
Thomas250
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjm64883 26. 6. 2024 15:24

Proč se nemá majitel účtu zasr... podporu? Protože to není zákazník, ale naopak komodita, se kterou se obchoduje. Kdy už to ti lidi pochopí?
jjm64883
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 12341234 27. 6. 2024 05:16

Jediny ucinny postup je vzdat se sveho fcb uctu, informovat jinou cestou fcb pratele, ze byl tvuj fcb ucet napaden a ma ho v moci nekdo jiny, ktery se ho bude snazit zneuzit k podvodum.
12341234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Thomas250 28. 6. 2024 11:55

njn to jsem taky udelal, ale sere me ten pristup vydelavaji milardy, navod jak si zaplatit reklamu zmr.. to ti popisou dopodrobna ale jak napravit tohle maji uplne na pi.u
Thomas250
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 28. 6. 2024 13:31

Tak ještě jednou speciálně pro @Thomas250.
Protože ty, Thomasi250, nejsi ...
jjm64883 píše: ... zákazník, ale naopak komodita, se kterou se obchoduje. Kdy už to ti lidi pochopí?

Obchoduje se s tvou naivitou a potencí utácet peníze.
meda2016
Pokročilý