Funguje vám ICQ?

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lucas 4. 4. 2007 10:04

Tohle forum se nejak rozjelo zajimavy kdyz chce clovek s necim poradit tak se nikdo nenajde a tady to vali o stosest.
MSI Megabook M655x-035, AMD Turion64 MT37 2,0GHz, 2x512MB DDR400, HDD 100GB 5400rpm, ATI Mobility Radeon X1600 256MB
Lucas
Junior

Odeslat příspěvekod Max.cz 4. 4. 2007 10:06

Mne miranda rano trochu blbla, ale ted uz jede... Ale i taxe mi zda ze je na icq nak malo lidi..... nevim jestli to je pze je tak brzo rano, nebo ze to ostatnim taky blbne....
Max.cz
Junior

Odeslat příspěvekod salko 4. 4. 2007 10:08

Nechcem samozrejme Flame, ale ako tak čítam, tak nechápem ako ešte také množstvo ľudí môže používať ICQ network. Ja som tiež kedysi podľahol jeho kúzlu, ale to bol rok 2000. Dnes tu máme ďaleko modernejšie siete, ktoré sú hlavne decentralizované a zatiaľ som nepočul, že by bol problém s Jabber protokolom. S ICQ bolo už toľko probémov že je to na neuverenie, ako ľudia môžu ešte stále používať túto nestabilnú sieť. Jabber môže mať každý kto má GMail schránku pomocou GTalk programu alebo Mirandy a aj kopec iných klientov. Otvorený protokol, implementácia je prehľadná a jednoduchá, možnosť byť prihlásený z viacerých klientov naraz, zatiaľ iba samé plusy oproti ICQ.
Osobne sa mi podarilo už migrovať asi 50 ľudí na Jabber-a z ICQ.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marczus 4. 4. 2007 10:18

Me ted icq nejede jede to nekomu ??? mozna ze mame zablokovane porty pac admin je skrt :D
marczus
Junior

Odeslat příspěvekod Tomcat 4. 4. 2007 10:21

Login server nefunguje, podarilo se mi pripojit pres alternativni
"Nemůžete nikoho nic naučit. Můžete mu nanejvýš pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
Tomcat
Junior

Odeslat příspěvekod Kroxigor 4. 4. 2007 10:24

Mě už to cca od 7:40 jede
ráno jsem se přihlásil v 5:20 a šlo to těsně po 6:00 tu spadlo a nešlo to až do 7:40 ale moc lidí on-line nemám
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod 0ggy 4. 4. 2007 10:26

Mam navrh na reseni tohoto problemu :
1. Muzete prejit na mirandu - ta nyni bez problemu funguje. Je to castecne reseni protoze muze byt vyrazena z provozu zmenou icq protokolu. Jeden dobry miranda pack : http://www.miranda-pack.com/

2. Muzete prejit na jabber. Je to decentralizovana sluzba, tzn. ze kdyz vylitne jeden server budou postizeni jen uzivatele kteri maji ucty na tomto konkretnim serveru .. ostatni jsou v pohode. Protokol je otevreny, takze pohodka. Muzete si vybrat z velkeho mnozstvi klientu nebo beztrestne naprogramovat svuj vlastni. Posilani souboru funguje bez problemu. Pomoci transportu muzete komunikovat s lidmi co maji icq, irc, gadu-gadu, msn a kdovi co jeste. Potiz s nefunkcnimi servery muzete vyresit registraci na vice serverech a pri vypadku jednoho pouzivat ucet na druhem. Ja uz zacinam postupne presvedcovat lidi k prechodu .. nekteri namitaji ze tam nejsou hry ale to si myslim neni az tak dulezite ... no kazdopadne zalezi na kazdem z vas. Nejake info o jabberu : http://www.jabber.cz/wiki/Hlavn%C3%AD_strana
0ggy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigmarian 4. 4. 2007 10:31

no ta funguje ale len tezko:(. A aj niak mi jabber blbne kde mam nastaveny gmail. tak uz teda to je divne. a to potrebuju obe:(. No nic budu dufat:)
bigmarian
Junior

Odeslat příspěvekod panet 4. 4. 2007 10:38

"1. Muzete prejit na mirandu - ta nyni bez problemu funguje"

Me nejede ani Miranda ani QIP,
navic Miranda se mi sama v praci neprikonekti, kdyz je vypadek site (LAN), ale Qip bez problemu.
a
panet
Junior

Odeslat příspěvekod root 4. 4. 2007 10:40

Nechápu proč bych měl používat nějakej jabber, to že je icq protokol zlo je možný, ale jabber je na tom několika násobě hůř - ostatně jako každá GNU/GPL technologie, nemá žádnýho pořádnýho klienta. Dál, vy chytráci, až budou všichni místo icq používat jabber (tak abych icq vůbec nepotřeboval) pak se začněte vo nějakým jabberu bavit, zatím je to jen hračka.
root
Junior

Odeslat příspěvekod panet 4. 4. 2007 10:43

"Nechcem samozrejme Flame, ale ako tak čítam, tak nechápem ako ešte také množstvo ľudí môže používať ICQ network."

Tak to prosim Te nepis, kdyz to nechapes. Kazdy (99%) BFU prvni co chce do PC je ICQ a o nicem jinem nevi a nechce vedet. Co je na tom pak tak tezkeho k pochopeni?
a
panet
Junior

Odeslat příspěvekod salko 4. 4. 2007 10:44

root píše:Nechápu proč bych měl používat nějakej jabber, to že je icq protokol zlo je možný, ale jabber je na tom několika násobě hůř - ostatně jako každá GNU/GPL technologie, nemá žádnýho pořádnýho klienta. Dál, vy chytráci, až budou všichni místo icq používat jabber (tak abych icq vůbec nepotřeboval) pak se začněte vo nějakým jabberu bavit, zatím je to jen hračka.a/quote]

A Google Talk je akože v čom zlý? Alebo prečo nie je poriadny? Máš dojem, že Google by postavil svoj IM komunikátor na zlom protokole? Keď zistíš, o čom v skutočnosti Jabber je, potom môžeš písať takéto bludy.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucas 4. 4. 2007 10:45

Huraaa!!!!
MSI Megabook M655x-035, AMD Turion64 MT37 2,0GHz, 2x512MB DDR400, HDD 100GB 5400rpm, ATI Mobility Radeon X1600 256MB
Lucas
Junior

Odeslat příspěvekod Ze3gg 4. 4. 2007 10:46

No me se povedlo pripojit pres
ibucp-vip-d.blue.aol.com
a mam QIPa.
Ze3gg
Junior

Odeslat příspěvekod culain 4. 4. 2007 10:46

myslim ze je to uz ok
culain
Junior