Cena prevodu penez z KB na PayPal

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod :D 12. 6. 2006 09:17

super takze diky panove :))) mazu vesele nakupovat :)
Tam, kde ostatní končí, my začínáme... HONDA
:D
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 12. 6. 2006 10:40

jj... par nakupu jsem tam uz udelal. Jinak, jak uz padlo v jinem tematu, pri nakupu mimo EU je potreba k castce pripocitat nase(?) DPH. A od urcite vyse ceny je treba pocitat i se clem.
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod :D 12. 6. 2006 12:10

a od jaky ty vyse ceny se pocita to clo?
Tam, kde ostatní končí, my začínáme... HONDA
:D
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 12. 6. 2006 14:34

No to netusim. Z emeriky jsem kupoval vzdy tak do $40. Driv, pred nasim vstupem do EU, se myslim platilo pri prevazeni zbozi nad 6 000 Kc, ale jestli to je stale stejne...?
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod Techo 14. 10. 2006 21:41

Limit pre postove zasielky z krajin mimo EU je v celej EU 22 euro. Ak je hodnota zasielky vratane postovneho vyssia platis z celej hodnoty zasielky DPH a prípadne aj clo, ak nejake je, clo by malo byt ale max. 5-10%, zatial co DPH je 19%. Zatial som na Ebay kupoval len z Nemecka a Britanie a jednu malu vec v ramci limitu z Hong-kongu, takze neviem ako prisne to posudzuju colnici, ale casto vidam na Ebayi ze zasielku oznacia ako "Gift" aby si neplatil DPH a clo prip. napisu nejaku malu sumu ako hodnotu.
Techo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snoopy 14. 10. 2006 22:33

jj... posledni dobou jsem na eBay nekolikrat nakupoval ve Statech za vic jak $100 a zatim to vzdy prislo jako "gift" s tim, ze hodnotu zasilky oznacili do $20. Dokonce i z Hong Kongu to slo jako gift, pritom cena byla ani ne £6.
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod Techo 14. 10. 2006 22:58

A prislo ti to postou rovno domov, t.j. nezavolali si ta colnici, aby si im dokazoval aka je hodnota zasielky? Lebo tiez uz som zvazoval vacsiu objednavku mimo-EU, ale odradili ma pripadne colne problemy, tak som radsej kupil inde.
Techo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snoopy 14. 10. 2006 23:23

Vzdy domu. Ale byly to mensi balicky (tak 5x15x25 cm) nebo obalky.
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod eugen 15. 10. 2006 17:00

mne raz prisla trochu vacsia zasielka z australie a bolo tam sice napisane, ze GIFT ale cena bola 1000 AU$ (keby sa to stratilo, ako poistka), lenze potom colnici chceli odo mna niekolko tisic SK clo... ou... tak sa to potom spravilo tak, ze dodatocne bola zasielka "precenena" na tych nejakych 20$ a potom uz som neplatil nic.. akurat sa to kvoli tomu par dni zdrzalo. (na taku vysoku cenu to bolo poistene preto, lebo predtym sa uz jedna taka zasielka bez poistenia stratila - neprisla).

a pokial som zaregistroval, tak PayPal v CR by sa mal dat uz plne vyuzit... na vsetko... akceptuje aj ceske koruny ako menu aj ceske banky na vybery... skoda, ze SKK stale celkom nie

takze na ten paypal uz platobnu kartu netreba, nie? aky by to malo potom zmysel..
eugen
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 15. 10. 2006 19:19

No nevim, zda se ted neco zmenilo, ale pred mesicem prislo jednomu tazateli toto:

Mr XY, I do apologise for the error in the date that was posted on our website.
Unfortunately at the moment it is not possible to receive payments for residents in the Czech Republic. However this service will be available very shortly. I do apologise I cannot be more specific. Please keep checking our website for further updates.

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=38 ... ght=paypal

::edit::
No tak koukam, ze prevadet z PP do ceske banky uz asi opravdu lze :)
Snoopy
Junior

Předchozí stránka