Ahoj, tak po 10 letech spokojeného používání ( viewtopic.php?f=932&t=1227178&st=0&sk=t&sd=a) dozrál čas na výměnu. Původní PC bylo upgradováno na 16GB RAM, GTX 1660 Super - tu chci do nového PC, a nějaké disky. Funguje spolehlivě, ale už mu trošku dochází dech.
Požadavky jsou víceméně stejné:
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: vetšinou hraje hudba, takže nějaký šum vadit nebude. V idle by bylo fajn aby bylo ticho, ale rozhodně za to nechci připlácet X tisíc.
UCEL PORIZENI SESTAVY: univerzální domácí PC, 3D - solidworks, CAD, internet, sem tam hry (FHD)
FINANCNI LIMIT: 18 500 Kč ( 15 bez DPH)
OPERACNI SYSTEM: WIN 10 z Aukra...
SESTAVITE SI PC SAMI: sám
BUDETE TAKTOVAT: pokud se vlezeme ano.
MONITOR: mám , fullHD 24"
PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA: jen bedna
Speciální požadavky :
Disk stačí jeden (1TB) na systém a software. Na zálohy a velká data mam poměrně nový 1,5TB HDD .
PC Bedna, líbí se mi ta vybraná, vyhovuje designem, i ovladacím panelem nahoře.
Grafiku zatím použiji svou GTX 1660 Super 6GB. Na hry mě zatím stačí, někdy 2-3 roky upgrade na novější (ne Hitech, spíš zlatá střední cesta), proto váhám se zdrojem. Zatím jsem vybral 550W, dneska by stačil i na 4060 ? ale za pár let... rád bych alespon polomodulární.
CPU - dlouholetý intelista mám v hledáčku Ryzen 7600, jako poměr cena/výkon mě vychází nejlíp. X je asi zbytečný, řadu 8600 jsem snad nikde na foru jako doporucenou nevidel, a 9600x uz je pres limit.
Deska mám rád MSI, tato mě přijde OK, stačila by i bez Wifi ale nebyla dostupná.
poskládál jsem neco:
https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm?sharelist=7366666B6B70657C662