Pozadam ty, co staveji pravidelne, o radu a komentar:
Cena: 50k je predstava za desku, CPU, RAM, zdroj a vymena vetraku ve skrini. Nebo o neco vice, pokud to bude davat smysl, coz se mi zatim nezda.
Pouzije se ze starsiho WS a ze zasob
- SSD (4 SATA a 2 Samsungy 980 PRO)
- Nord XL
- Noctua D15-g2 (AMD verze)
- Radeon Pro WX 5100 (echm, no)
Ucel: vetsinu casu takove to domaci pocitacovani na Linuxu (Firefox, Obsidian, VLC...), cast casu devel (JetBrains, Kotlin, Rust) a spousteni MT simulaci. 0% her. Vyhledove mozna lokalni LLM.
Hlucnost: LN-ULN. S nastavenim ventilatoru atd. si celkem pohraju.
Licence Win - ne-e. I use Arch, btw.
Sestaveni - sam.
Monitor - mam, zustane (4k)
Periferie - mam
Taktovani, upravy voltaze - spise ne, pokud si o to komponenta nebude primo rikat.
Vyhledove do nej prijde
- jina GPU (Radeon "9070 XTX" 32GB, pokud vyjde?, tam bych mozna nekoho z fora pozadal o upravu chlazeni; Na rozdil od sestavovani pocitace tuhle praci dost nesnasim.)
- velmi vyhledove SSD ve stylu 9100 Pro s chladicem
- velmi vyhledove jiny monitor (asi 5k@120 nebo ultrawide 8k@120Hz)
Ma aktualni predstava k dokoupeni:
AMD Ryzen 9 9950X3D (tady asi neni moc co resit?)
GIGABYTE X870E AORUS PRO ICE (tady vaham asi nejvice, nasel jsem stiznosti na kontrolu vetraku z linuxu a nerad bych zustal vydan na milost a nemilost nastavenim v BIOSu, takze jeste budu hledat/vahat)
Kingston FURY 96 GB KIT 6000MT/s DDR5 CL32 Renegade Silver XMP KF560C32RSK2-96 (i kdyz jen XMP, tak je na support listu u MB)
Seasonic Prime TX ATX 3.0 1300W (srdce mne laka k Noctue, ale nejak si to nedovedu zduvodnit, nebo naopak trochu "setrit" a Seasonic VERTEX PX-1200 Platinum 1200W)