Tak díky moc za podněty. Začínám si dělat konečně představu. Takže nějaké změny jestli mají smysl.
Klávesnice -
malinko jsem přehlédl, že není černá - nahradil bych tedy verzí KB 16e Scroll. Má sice o 5 tlačítek méně, ale já si myslím, že je dcerka stejně nevyužije. Jen aby mě nepřekvapila

.
Myš -
asi by bylo nejlepší vyrazit někam do krámu a fyzicky vyzkoušet která by jí padla do ruky. Problém je v tom, že nemají skoro žádný výběr, nebo jsem koukal v blbejch obchodech.
Procesor -
koukal jsem i na Athlona 64 LE - 1600. Má 2.2 Ghz a 1024 kB cache L2. Jen jestli není zbytečně výkoný. Soudím podle mého pracovního PC kde mám také Semprona a většinou mi jede na 1 GHz.
Paměti -
Na XP si myslím, že po odečtení 256 MB pro grafiku 768 MB pro systém a aplikace bude stačit. Já mám ještě 512 MB a když se podívám na obsazení, pohybuji se okolo 300 - 400 MB.
Monitor - asi půjdem do Samsungu i když je podle některých "malý" na výšku. Proti stávajícímu je to však na výšku o 132 pixlíků víc a na šířku nepočítaně:-). A hlavně co je důležité, začíná se v dcerce projevovat ženská a jak jistě znáte z vlastní zkušennosti, parametry nerozhodují, hlavně ať se líbí

. S tím jsme ale většinou smířeni
Jde také o to, že když začnu " zlepšovat" - tak budu za chvíli na 20k Kč, což rozhodně není mým úmyslem a řekl bych, že by to byly vyhozené peníze za neherní PC. Potřebuje ho hlavně pro školu.
Tak to je zatím asi vše.
Jestli by měl ještě někdo další návrhy, budu jen rád. Díky.