Nova tichá sestava - potrebuji poradit

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod rolmen 22. 5. 2008 08:13

Tak co rikate na tu sestavu ?
Pozadavky: Chci aby byl pc co tichý !!

Takze zatim mam vybrano:
cpu: Intel Core 2 Duo E8200 - 2,66 (tray)
motherboard: Asus P5K - Intel P35 (V deskach se moc tudiz neorientuju je mozny spatny vyber)
RAM: Zeppelin 4GB DDR2/800, kit (2x2GB)
VGA: Asus EN8800GT/HTDP, 512MB
HDD: WD CaviarXL 3200AAKS, 320GB, 16MB
Case: Thermaltake Swing VB6000 SWS (uvitam nejakou bednu co dobre izoluje hluk)
zdroj: Potrebuji poradit - Chci co nejtišší

Dekuji za pomoc :) Zaroven by se hodil tip na tichy chladic na cpu.
Naposledy upravil rolmen dne 22. 5. 2008 10:43, celkově upraveno 1
rolmen
Junior

Odeslat příspěvekod jakub156 22. 5. 2008 09:20

Kolik chceš investovat do toho PC? Chladič na procesor bych vzal buď tento Noctua NH-U12P nebo Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B a pokud chceš velké ticho tak pasiv třeba Thermalright Ultra-120 eXtreme(když by si taktoval dej na něj noctuu větrák). Zdroj bych vzal Seasonic SS-500ET 500W. Tak bych to viděl já.
jakub156
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 22. 5. 2008 10:15

Zdroj určitě seasonic, nebo ještě corsair, ale ten už je dražší..

Jinak chladič na procesor, si myslím, že Noctua je pro tebe zbytečně drahá...Bude nějaké brutální OC?

Pokud ne, tak si myslím, že ti stejně poslouží i AC FReezer 7Pro, nebo pokud by jsi chtěl investovat víc tak Ninju..

Paměti bych osobně bral A-Data Vitesta, a ten disk určitě jednoplotnový, myslím, že dnes se pořád prodávají 2 verze toho WD 3200AAKS, jeden jednoplotnový a druhý dvouplotnový..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rolmen 22. 5. 2008 10:40

Na chladiči ani zdroji šetřit nehodlám, chci hlavně kvalitu, jak říkám tichost. Ovšem zase s rozumem :) Tu Noctuu jsme mel vyhlidlou tak na ni nejspise sahnu.

Ten HDD jsem si vybral diky tehle recenzi, nejtišší no vsechny vysledky se mi libili. http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=4 . Lepsi je tedy jendoplotnovy nebo dvou plotnovy disk ? :)

Ty ramky myslis tyto ? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000FNH V čem jsou lepší ?

Zatim diky chlapi, snad neco dame dohromady :)

A nejaky dobry e-shop mate v rukavu ? Czc a Alza jsou desne drahy a levnej eshop obchudecek.cz kterej mam ve meste ma desne malej sortiment. Takze uvitam nejaky tip :)
rolmen
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 22. 5. 2008 11:42

Ok, takže ber Noctuu nebo Ninju..

Disk je určitě lepší jednoplotnový v případě 320GB nebo potom dvouplotnový - 640 GB. Obecně čím míň ploten tím víc adidas :-P ne vážně, čím míň ploten, tím je ten disk rychlejší, tišší a méně topí..

Ty paměti jsou to hodně doporučovány - jednak pro jejich dobré vlastnosti pro OC a taky navíc oproti těm Zeppelin mají hlinokový chladič..

Jo a pokud nechceš šetřit ani na zdroji tak bych doporučil Corsair HX520 - asi nejtišší co lze sehnat..

Co se týče e-shopu tak já mám jen dobré zkušenosti s alfacomp.cz ;-) I ceny mají více než přijatelné, takže můžu jen doporučit..
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jardaa 22. 5. 2008 11:44

Na grafiku si přidělej Accelero S1, tichý chladič je chladič, který je ofukován pomaloběžným větrákem, který je nejlépe regulován PWM nebo potenciometrem, protože si takhle zvolíš svou ideální rychlost, kdy Tě nebude zvuk obtěžovat a teplota komponent bude co nejnižší, doporučil bych samostatné regulace na procesor, větráky vzadu a větráky vepředu (i když by byly vzadu a vepředu stejné, tak jedny jsou blíž a navíc rozdíl v průtoku pomůže pasivu, z vlastní zkušenosti). No a disk buď do nějakého odhlučňovacího boxu (tady může být problém s chlazením), nebo na gumičky před větrák, důležitější než hlučnost samotného disku je přenos hluku do skříně.
Jardaa
Junior

Odeslat příspěvekod rolmen 22. 5. 2008 12:20

Děkuji ještě jednou za rady a tipy:)
O te zakladni desce si myslite co ? V tech se fakt nevyznam a nerad bych pochybil :)
rolmen
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 22. 5. 2008 12:47

Já myslím, že deska ok, případně ještě připadá v úvahu Gigabyte DS3 nebo DS4..

Ještě k tomu casu..Kolik chceš investovat do něho?
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rolmen 22. 5. 2008 12:56

Vidis Na ten case jsme zapomnel, s tim bych taky help potreboval :)
Do 2000Kč, ale doopravdy preferuji kvalitu a klidne bych upustil i vice kdyb to za to stalo. Ale jak rikam , rozumne :)
rolmen
Junior

Odeslat příspěvekod jakub156 22. 5. 2008 13:09

Já bych navrhoval Coolermaster Centurion 590 nebo za víc peněz Thermaltake VE7000BNS Soprano DX Black.
jakub156
Junior

Odeslat příspěvekod Wentura 22. 5. 2008 13:27

ja bych zas doporucoval Cooler Master Dominator

Gigabyte iSolo na alfe nemaji
Wentura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tučňák 22. 5. 2008 13:50

No tak do 2 000, se dá určitě sehnat i kvalitní skříň. Ale já osobně bych doporučil stejně jako jakup156 Thermaltake Soprano DX Black..Je už sice přes limit (2 500 Kč), ale myslím že to stojí za to..Pro mě je to po stránce designu krásná skříň s moderním designem, samozřejmě dostatečně kvalitní. Chlazení má vyřešeno výborně a s pohlcováním hluku to taky nebude špatný..Je tady na fóru pár lidí co ji má, takže možná poreferují..

Podívej se na ní ;-) Jinak pokud by to bylo moc, tak připadá v úvahu ten Centurion nebo navržený Dominator - ten se mi po stránce designu líbí víc (ale tohle je subjektivní věc, můžeš to mít úplně jinak než já )
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rolmen 22. 5. 2008 18:47

Tak ok. Vzniklo nam tu asi tohle :

cpu: Intel Core 2 Duo E8200 - 2,66 (tray)
motherboard: Asus P5K - Intel P35
RAM: A-Data Vitesta EE 4096MB (kit 2x2GB) 800+ MHz
VGA: Asus EN8800GT/HTDP, 512MB + chladič Accelero S1
HDD: WD CaviarXL 3200AAKS, 320GB, 16MB
Case: Thermaltake Soprano DX Black
zdroj: Corsair Power Supply HX520 520W

Nějaké námitky ?
rolmen
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 22. 5. 2008 19:11

Ok, já nemám nic proti :-)
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tonda-B 22. 5. 2008 19:21

Mně se nelíbí, že po přetaktování na 4 GHz budou muset paměti běhat na 1000 MHz.
To zvládnou jen s vysokým napětím a horším časováním.

Takže buď 1066 MHz paměti, nebo ještě radši E7200.

Když ho přetaktuješ na 4,0 GHz, poběží paměti jen na 842 MHz.

A to ty uvedené zvládnou i s časováním 4-4-4-12.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Další stránka