Doladění bedýnky kolem 30000 Kč

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod b-o-s-s 29. 10. 2008 16:02

Procesor:Core 2 Quad Q9400

Chladič: Noctua NH-U12P 1400

Grafika:ATI Radeon HD 4870 1GB NEBO BFG GF260 GTX MAXCORE 896MB OC2 ???

RAM: Corsair Dominator DHX 4GB (Kit 2x2GB) 1066MHz DDR2

HDD: WD VELOCIRAPTOR 150GB

CASEE: Thermaltake VH8000SWA

ZDROJ: Enermax MODU82+ 625W

Základní Deska: ???????????????????????????? 3-5000 Kč
ASUS P5Q-E ?

Využití: Mám asi 6 let starý PC, na kterém se nedá nic dělat. Od nového PC si slibuju,že mi nějaký ten rok vydrží. Hlavně jsem si koupil full HD plazmu,takže chci stahovat a přes HDMI pouštět HD FILMY a nechci,aby se jakkoli sekali.
U komponentů mi vůbec nezáleží na spotřebě nebo na teplotě-naopak budu rád,když mi trochu přitopí .

Hlavně bych chtěl dát přednost značkovým a kvalitním komponentů,za které si rád připlatím.

mockrát DĚKUJU za rady, odkazy a odpovědi na otázky !!!!!!!
CAS

// aikoN: Upraven název tématu - odstranění Caps.
b-o-s-s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mtmccox2 29. 10. 2008 16:20

Doladit bys potřeboval nejspíš taky klávesnici, hlavně Caps Lock 8-)

jinak já bych bral Samsung F1 640GiB místo toho velociraptora - rychlý je dostatečně, a 150GiB může být málo

U komponentů mi vůbec nezáleží na spotřebě nebo na teplotě-naopak budu rád,když mi trochu přitopí .
:-!
vysoké teploty počítačům obecně dost škodí, vol co nejlepší chlazení
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nosiris 29. 10. 2008 18:52

no ten HDD tam klidně nech jako systémový ale jako úložiště určo něco vetšího třebas ten HDD co navrhl kolega nademnou...
no nvm kolik stáhneš HD filmů :) ale asi jich moc nebude a ještě míň opravdu HD....
jinak zdroj je zbytečně silný... něco do 500W bude stačit....
z těch grafik bych bral HD4870 třebas tuto
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58539
ale pokud nebudeš hrát tak bude stačit HD4670...(neviděl sem HRY na v tvém přehledu využití)
desku klidně P5Q
-
nosiris
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wentura 29. 10. 2008 19:00

to s tím topením bylo fakt dobré :-D
jinak http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... GEM01J9Y01
Wentura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PC 29. 10. 2008 19:38

Heh tady někdo staví obludu jako jsem stavěl já, to já rád...

Velociraptor je trochu drahá ještěrka ne ? Taky jsem o něm uvažoval ale šest tisíc je přece jen dost, (nechápu proč je to tak drahý). Rada-vezmi radši obyč disk... Stejně je to jedno. (Raptor má cenu pro videomakery atd..)

Deska stačí IMHO Asus P5Q Pro. Plaťnu za pětku neber, leda že by jsi chtěl Nehalema,X58 a DDR III.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod BlackII 29. 10. 2008 20:12

všechno jinak..pokud se ty filmy nechystáš i upravovat (což asi ne podle toho co píšeš) tak je ti Quad procesor na 2 věci. Nepředpokládal jsem OC, takže proto E8500, jinak ber E8400 a trochu ho popožeň. Case je možná pěkná, ale za ten obří ventilátor v bočnici bych konstruktéry nejradši poslal na Sibiř. A Velociraptor ti taky moc užitku nepřinese, 1GB u HD4870 je víc marketing než dobrá věc, 625W na zdroji je ti taky nanic.. viděl bych to nějak takhle :arrow:
Obrázek
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920@4,2Ghz rev. D0 (+TR 120 Extreme BE + 2x Noctua), 3x2GB OCZ 1866Mhz CL8, GTX260 (ano, čekám na nové GF), Asus Xonar DX PCIe, SSD 64GB (system), WD Caviar Black 1TB, CoolerMaster HAF 922, Corsair 850W
BlackII
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC 29. 10. 2008 21:45

Quad bych nechal, možná bych šel do starého dobrého Q6600 (z vlastní zkušenosti mohu doporučit).

Skříň se mi nelíbí... Co takhle radši Antec Nine Hundred ?
PC
Junior

Odeslat příspěvekod cyber kaktus 29. 10. 2008 21:59

jen se trosku zasmeju, zase tvuj Q6600 :D sakra ty za tu reklamu mas snad prachy a nebo ho sam prodavas :) a nabizis zajemcum....
cyber kaktus
Junior

Odeslat příspěvekod b-o-s-s 29. 10. 2008 22:19

Disk mám v plánu přikoupit-mám ještě nějakej starej a až nebude stačit...
Kvůli tomu chci silnější zdroj: ati+2-3 disky.
Filmy samozřejmě upravovat nebudu (jen pouštět v 1920x1080 na plazmě),ale jak jsem napsal chci,aby mi ta sestava nějakou dobu dobu(2-3 roky) vydržela a zahrál si nějakou hru i časem.
Ke casu:přesně mezi těmahle dvěma se rozhoduju: Gigabyte 3D Aurora 570 a Thermaltake Armor. Jenže mám SB X-Fi platinum,která má čelní panel a z toho mi vede optickej kabel+IR senzor na ovládání,což mě trochu omezuje ve výběru.
Dál k ati 4870 1GB mě přivedlo tohle: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3415&p=1
b-o-s-s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 29. 10. 2008 22:41

Proč ? Je to nejlevnější Quad, Digital Doom ho doporučuje taky. Ve hrách je jedno jestli je to Q6600 nebo dražší Q9400.

Na filmy je nejlepší Playstation 3. Fakt. (Umí upscalovat DVD a má Blueray.)
PC
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 29. 10. 2008 23:29

Velociraptor 150 GB používám a můžu ho doporučit - není hlučný, netopí a má výkon.

Původně jsem používal tři 7200 otáčkové disky v RAIDu 0 a bylo to docela rychlé, ale když s tím uvedený disk srovnám, je ještě o něco lepší.

Když třeba najedeš někam a rozbalí se lišta s nabídkou, nebo rozklikneš složku a mají se objevit jednotlivé fotky apod., je to vidět podstatně rychleji, než před tím.

Mám ho na Systém a ty původní disky teď v RAIDu 5 na Data a funguje to pěkně i pro zpracování videa.

Jsem ve velkém pokušení koupit ještě jeden a zapojit je do RAIDu 0.

Zatím odolávám, ale té koupě jednoho nelituji v žádném případě.

Tak nevěřím, že bys litoval ty.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod b-o-s-s 29. 10. 2008 23:35

možná bych ještě měl dodat,že bych chtěl i 64 operační systém,ale až asi Windows 7, proto chci výkonější quad.
Ty filmy zmiňuju protože u nich zatím trávím nejvíc času, mám v plánu začít zas hrát hry. Mám Samsung 2232BW.
Jo PS3 je fajn věc,ale upscalovat filmy umí i bluray samsung a stojí 5000.
Jak jsem psal chci si teď připlatit a pak mít trochu klid,proto by mě zjímalo,jestli není něco spíš ještě lepší za nějakou korunu navíc....
b-o-s-s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod b-o-s-s 29. 10. 2008 23:36

Dík to jsem tak nějak potřeboval slyšet s tím Raptorem.
b-o-s-s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 30. 10. 2008 00:25

Ehhhm.... Wokna sedmička se objeví až tak na začátku roku 2010 pokud se nepletu. V té době bude už na plný plyn frčet Nehalem (stejně mám podezření že to 7 znamená "designed for Core i7,stejně jako XP měly ve své době asi nabádat ke koupi Athlonu XP (aspoň se o tom spekulovalo.)

Teda ten Velociraptor je fakt nechutně drahý, díval jsem se kolik stojí ta nejlevnější verze a je to drahý, drahý....
PC
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 30. 10. 2008 19:01

No a co chceš dělat?

Když máš výkonný procesor a paměti, rychlé sběrnice na desce, tak to přece nezařízneš diskem.

Pokud procesor nemá včas načtená data z disku ke zpracování (nebo po zpracování zapsaná na disk), klidně počká.

To ale ten jeho výkon moc nevyužiješ, ne?
Tonda-B
Mírně pokročilý

Další stránka