Na PC urcite potrebujem WIN aj linux, ucelom je najma programovanie (C++, Java, web atd.) a surfovanie, dalej kancelarcina(office, latex), mp3, sem-tam film, sem-tam nieco s grafikou (uprava fotiek, 3dmax, v buducnosti mozno OpenGL) ...hry nie.
Chcel by som tiche PC, kedze zvacsa pojde o pre HW nenarocnu cinnost. PC ale staviam s tym aby mi vydrzalo co mozno najdlhsie. Rozpocet nie je pevny ...dam kolko sa oplati, ale cez 30 tisic SK aj s monitorom by som teda uz nerad.
Pozeral som tu uz dake tready + odporucane zostavy a vyslo mi predbezne nieco takto:
- Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz alebo E8400 alebo dake 4jadro..hoci to teraz dako nepotrebujem ale ci to nie je prespektivne
Arctic Cooling Freezer 7 Pro alebo nechat box
ASUS P5Q PRO
A-DATA DDR2 2x 2GB 800+MHz dual Extreme Edition
SAMSUNG 640GB SATA2 16MB HD642JJ alebo SAMSUNG 750GB SATA2 32MB - HD753LJ
Enermax Chakra ECA3050-B
Zdroj Fortron 450W Saga 450P
DVD RW LG GH20NS15 bulk BLACK 20x SATA
Vobec si vsak neviem rady s GK, ci ist do integrovanej...alebo kupit dake zobrazovatko, ale potom zas za nieco cez 4tisicky su uz aj solidne GK...ale potom chcem mat 3D akceleraciu aj pod linuxom a neviem ako na tom su uz dnes Atiny...aby to ale vela nezralo a netopilo...neviem co je daky rozumny kompromis medzi tym vsetkym.
V monitoroch sa tiez moc neorientujem, teraz bezim na notebooku s WSXGA+ na 15,4" a mat take rozlisenie aj na 21"/22"...neviem, je ale pravda ze na booku ked nieco citam tak pre pohodlie font vyrazne zvacsujem.
Tak to by bol vysledok mojho doterajsieho brainstormingu:-) Prosim poradte ak viete, vdaka!!!