Dopručte prosím PC pro práci digitálními fotografiemi. Především práce s RAWem a převody do Tiifu a jpeg + skládání panoramat, kde výsledná fotka může mít od desítek až po stovky mb. Dále běžné kancelářské práce a internet. Určitě se na tom nebudou hrát žádné nové hry, vyjímečně se pustí film a možná někdy na pozadí MP3 a občas se stáhne video z digikamery, bez žádných větších střihání a úprav.
Momentálně využívám stařičké PC Athlon 1600+, 512 RAM, GeeForce 420, 40 + 320 GB HDD.
Úvaha: MB s integrovanou grafikou bude stejně dobře použitelné, tak jako staré PC s ext. grafikou? Předpokládám, že ano a plánuji časem přikoupení grafiky zvlášť. Dále rád bych využil další ATA starší HDD co mám doma. Bude možno připojt aspoň jeden do PC? Další bych využil jako zálohu fotek jako externí.
OS - tady bych nejraději XP, programy co využívám i ty starší mi pod XP dobře fungují a u Visty si nejsem jist. Otázka je co s pamětí. XP podporují jen do 2Gb? Je to pravda? Raději bych aspoň časem více.
Požadavky: FireWire, ohled na spotřebu energie a hlučnost, OS, min 320 HDD, min 2Gb RAM s ohledem na rozšíření. Kvalitní DVDRW.
Finance velmi momentálně omezené s plánováním postupného upgrade PC. Tedy doplněním o grafiku a zvětšení RAM.
Může mi prosím někdo znalý poradit, případně navrhnout konkrétní sestavu?
Díky moc!