zdravím, rozhodl jsem se poněkud modernizovat svoje současný PC.
i přes to, že se nejedná o celou sestavu, ale jen o více komponent, jsem to dal do PC sestav. rád bych znal nejen váš názor na komponenty, ale zda-li budou spolu vůbec fungovat, páč počítačům zrovna dvakrát nerozumím.
takže začneme. co vlastně potřebuju. skříň, harddisky, dvd mechaniku - mám použítelný. takže bych potřeboval novější základní desku, procesor, ram, grafická karta + zdroj (nejsem si jistej tím současným, už je to pár let, co sem ho kupoval).
můj výběr:
1) z alfacompu se mě nějak nezdá ten procesor, avšak tříjádrovej tam nemají a další 4 jádra jsou poněkud dražší. takže tady bych zejména rád znal váš názor na ten procesor, ale i pokud budou komponenty spolu fungovat.
2) z alza.cz
základní deska
procesor
grafická karta
RAM
tady tohle se mi líbí víc, ten procesor vypadá použitelně, ostatní věci by měly být plus minus stejný, ale jak jsem říkal, moc tomu nerozumím, takže uvítam každou radu.
a teď zdroj. ten opravdu nevim jakej, v tomhle PC je nějaká šunka, která hrčí jak traktor, takže bych rád něco tiššího. předpokládám, že to dnes už budou všechny, páč současnej zdroj už má pár roků odsloužených.
finanční limit? no řekněme, že cena těch 4 komponentby neměla přesáhnout 7000 + ten zdroj (nemám šajnu, kolik stojí nějakej slušnej, co by něco utáhl).
uvítám každou radu, co změnit a proč.