Zdravím, chci pořídit stolní PC a netbook, když tak omluvte špatnou sekci, nebyl jsem si jistý.
Budu psát bodově a vycházet z tohohle návodu viewtopic.php?f=932&t=1082441
Stolní PC:
1) Internet, hry
2) 24768 za vyreklamovaný notebook a 4542 za OEM licenci Office, který si snad vezmou zpět, když je nemůžu jinde použít, tzn. dohromady 29 310 Kč. Do této částky se musí vejít cena sestavy, monitoru, klávesnice a nějaké malé myšky k netbooku plus bych rád do PC Bluetooth.
3) Potřebuju bednu, monitor (moje představa tak 22", pokud možno NE FullHD, nevidím v něm výhodu, akorát je to záhul na hry) a klávesnici. Myš mám. Systém bych viděl nejspíš Windows 7 64bit domácí licenci. Na Office už kašlu, poperu se s Open Office.
4) Nikdy jsem to nedělal, ale bude-li potřeba, nebráním se tomu.
5) Skládat sám rozhodně nebudu. S tím souvisí také to, jestli byste mi někdo nedoporučil, kde to všechno koupit, preferuju kamenné obchody. Znáte-li nějakou firmu tu v okolí Liberce, kde by se dalo nakoupit a i by to sestavili, bylo by to fajn. Je samozřejmě potřeba zahrnout poplatek za sestavení do částky výše.
6) Jak už jsem napsal, představuju si tak 22", 1680×1050.
7) Pokud možno NVidii, Radeona mám teď a točej mě ty nefunkční Catalysty.
8 ) Pokusím se něco sepsat.
Poznámka: Vcelku si myslím, že by se dala beze změn vzít tahle sestava, co říkáte? viewtopic.php?f=932&t=1124021
Netbook:
1) Internet, zápisky, když pojedou starý hry, budu rád. Bluetooth bych velmi ocenil.
Co se týče velikosti, nechci nic menšího než 10", ale kdyby byla nějaká 12", tak jenom dobře. No a pak aby dobře chytal wifinu, vydržel...no tak alespoň 5 hodin běžnýho používání a velkou výhodou by byl matný displej. Nevím, jak se systémem. Přechod z Vist na XP mě děsí, nicméně není asi moc jiná možnost. Akorát ty W7 Starter, ale tam moc nevím, o co jde.
2) viz výše
3) Netbook a nějaká myška. Počítám s tím, že systém bude v něm. Opět si tam hodím Open Office.
4)
5)
6) Opět bych raději koupil v kamenném obchodě tu někde v Liberci.
Snad jsem na nic nezapomněl. Předem díky.