sestava kancelář a přehrávaní hd videa

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod brot1cz 18. 12. 2010 20:30

Potřeboval bych poradit, jedná se o sestavu na kancelářkou práci s občasným přehráním hd video.. Požadavek výstup hdmi a dvi, tichost a cena sestavy i s win7, cena kolem 12tis+/- cena za sestavení nemusí být v čásce, upředňostnoval bych postavení na intel, jedná se jen o bednu. Můžete navrhnout i levnější varianty. Díky

co toto
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 75010TUD01
brot1cz
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 18. 12. 2010 20:43

Výhodněji na AMD. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... MV010N9P01

Pokud to nepřeneseš přes srdce, tak takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... AD010V5X01

AMD je výkonnější a přitom o tisícovku levnější. Navíc má USB 3.0.

Intel je jen Intel.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 12. 2010 21:12

Jednoznacne trijadrovou AMD variantu. Rychlejsi, levnejsi, modernejsi.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod brot1cz 19. 12. 2010 22:32

Díky za návrhy, ještě otázka umí obě sestavy akcelerovat hd video?
brot1cz
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 19. 12. 2010 22:33

Umí. AMD lépe než Intel.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 19. 12. 2010 22:35

nepotkal jsem video ktere (byt po pretaktovani - naprosto jednoduche!) 785G neprehraje. 785G je predchudce 880G.

EDIT: to pretaktovani se tykalo jen asi dvou videí - obě takový ty dema "co nejvíc nadupaný" jedno byly nejaky kaceny myslim, druhy uz nevim. jinak z tech normalnich filmu jsem nemel NIKDE problem, je pravda ze nektery mi nechytne DXVA ale i tam je athlon 250 tezce dostatecny.
Naposledy upravil karlos00x dne 19. 12. 2010 23:03, celkově upraveno 1
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brot1cz 19. 12. 2010 22:38

mě to pořád táhne víc k tomu intelu, měl jsem ho na všech pc a nikdy nebyl žádný problém a pc fungují dodnes, ale pořád uvažuji nad obojím :-) ještě bych poprosil o jinou desku v intel sestavě, bral bych to u czc a tam není skladem
brot1cz
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 19. 12. 2010 23:11

Nejakou si vyber ... ono je to skoro i jedno. Kdyz nekdo chce horsi a drazsi jen proto, ze to proste chce, neni k tomu co dodat.

Pokud sis prisel na forum jen pro pozehnani typu "ano, kup si to, je to tak dobre" ... potom ano. Kup si to. Dobre to sice neni, protoze to jde lepe a levneji. Ale sam to tak chces, tak si to kup.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod brot1cz 19. 12. 2010 23:50

Nejde mi až tak o cenu,ale hlavně o životnost Pc je pro rodiče a ted maj počítač už 10let. Jeden čas se psalo že životnost AMD je horší, proto se ptám, nerad bych aby po záruce museli do toho investovat. Píšete že sestava na AMD je jednoznačně lepší a modernější, rád bych věděl v čem, jasně USB3 to je plus to beru a jádro na víc a dále, ale to jsou věci které na jejich použití minimalně využijí. Klidně koupím AMD, mě je to jedno nejsem fanatik pro intel, ale mám kladné zkušenosti s intelem, hlavně co se týká životnosti.
brot1cz
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 19. 12. 2010 23:58

Nevim, co se kde psalo, ale asi jsi cetl nekde nejakou budto hloupost, nebo vec psanou intel fanatikem. Ja sam ted mam Core i7 920, to jen abych nebyl narcen z AMD fanatismu. Ale AMD procesory bezne dodnes funguji i prastare 386ky, u nichz nepredpokladam, ze budes vedet, co vubec jsou.

Jinymi slovy se zivotnosti procesoru problem nikdy nebyl. Problem byval se zivotnosti kondenzatoru na levnych deskach, v minulosti. Ale ten se tykal i levnych desek pro Intely.

Z meho pohledu je fama o zivotnosti AMD (s)prosty HOAX.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Krakatoa 20. 12. 2010 04:42

KineCZek:
cituju:"Jednoznacne trijadrovou AMD variantu. Rychlejsi, levnejsi, modernejsi."
Rychlejší? Intel i3-540 versus AMD Athlon II X3 450
http://www.anandtech.com/bench/Product/143?vs=189
Jestli se koukám dobře, ve všem je lepší ten Intel a to je v testu o 100 MHz lepší varianta AMD než v nabízené sestavě.
Modernější? 32 nm versus 45 nm :-)
Levnější? Ano :-)

brot1cz:
V lednu mají vyjít nové procesory od Intelu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Brid ... tecture%29
Nástupcem i3-540 je i3-2100, price i3-2100 je uvedený stejný jako má teď
i3-540 takže by cena měla být přibližně stejná a i3-540 by měli tudíš jít s cenou dolů. Podle mě je teď dobré počkat do ledna, buď z důvodů koupě nového procesoru nebo na zlevnění stávajících, nějaké tři týdny není dlouhá doba.

Co se týče poruchovosti AMD, co se týče mě, mám už 7 let AMD Sempron 1.5 GHz, zaplý ho mám min. 10 hodin denně, ventilátor u něj jede jen na 5 V, teplota 50 stupňů ... a nikdy žádný problém. Teď pokukuju po novém PC, přece jen jednojádro 1.5 GHz je dnes už hodně málo, no a rád bych právě ten nový Intel i3-2100 (hry nehraju, na převod videa si klidně nějakou minutu počkám, a vše ostatní to s přehledem zvládne). Jinak špatná volba cena/výkon není ani AMD Athlon II X2 255 nebo AMD Athlon II X4 640.

Podle mě by tvým rodičům klidně stačil i ten AMD Athlon II X2 255. Ono je celkem jedno co vybereš (myslím z rozumě poskládaných sestav, co ti třeba tu na diskusi poskládaj).

Jinak nemám žádné praktické zkušenosti, toto jsou mé teoretické zkušenosti čerpané jen z netu a měl jsem potřebu to sem napsat, aby bylo víc informací. :-)

Edit:
i3-2100 přijde až v únoru, v lednu budou silnější procesory pro 1155
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 20. 12. 2010 07:46

brot1cz: Pokud preferuješ Intel, tak by to mohlo vypadat takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 9P010T6E01
Faktem je, že na AMD by to vyšlo levněji (viz výše). Rozhodnutí je na tobě.
PS. Narážky typu "když chce někdo dražší a horší setstavu..." myslím na toto fórum nepatří. Tazatel má právo preferovat určitou platformu, ostatně i v doporučovaných sestavách jsou vždy v každé kategorii obě.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 20. 12. 2010 14:12

Krakatoa - Pokud jsi pro něco rozhodnutý, nevím proč sem chodíš. Zbytečně s tebou pak maříme čas. Viz to tvoje poučování KineCZka a ostatních.

Ano, pokud hraješ benchmrky, tak si kup Intel a užívej si ho. My myslící si koupíme Athlon, slušnou desku, chlazení a z X3 Athlonu máme velkou šanci vykouzlit X4 Phenom.

Tím nechci říct, že všechny Intely jsou špatné. V téhle cenové kategorii ovšem výhodné nejsou a to by sis měl uvědomit a ne jít po značce. Osobně takovýto přístup prostě nedokážu pochopit.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 12. 2010 15:35

Ono modernejsi ... do hry vstupuji mnohe jine elementy, nez vyrobni proces procesoru. Tim myslim grafiku ... myslis, ze Core i3 integrovana graficka cast je opravdu modernejsi, nez HD4250?!

Koukal jsi nekde na porovnani tech dvou grafik? Ale z Core i3, ne Core i5, ktere ma integrovanou VGA rychlejsi...

Ono je krasne, ze najdes nejaky benchmark, ktery tvrdi neco ... a jiny benchmark, ktery tvrdi neco uplne jineho, uz nenajdes, protoze se Ti proste nehodil do kramu.

Dalsi veci je vysoka sance na uncore toho AMD. A jeste dalsi veci: Opravdu USB3 NENI MODERNEJSI, nez USB2?

Miluju tyhle zaslepence, co se na vec divaji cernobile a navic jen z te pro ne bile strany. :roll: Vykonnejsi plati jak v cem, pomale neni ani jedno. Modernejsi AMD sestava je (grafika, USB3 sbernice) a levnejsi plati taktez.

Nebo jsem nekde neco prehledl? Ono i v testu prehravani narocnejsich HD videi dopadl 4250 Radeon lepe. Zkus pohledat na netu. A az potom za neco slepe bojuj.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Krakatoa 20. 12. 2010 15:59

The Shitman:
Tu jsem napsal proto, abych napsal brot1cz ty informace, které jsem napsal, ne proto, abych rozebíral to, co si koupím a co ne, na to bych si založil nové vlákno a navíc pro nic rozhodnutý nejsem. Jak jsi to myslel "Zbytečně s tebou pak maříme čas." Já tu zatím po nikom nic nechci, jen jsem napsal informace pro brot1cz a reagoval jsem na KineCZek, který podle mě, napsal některé milné informace. To se nesmí? Já nikoho nepoučuju! Jen jsem napsal svůj názor a netvrdím, že je třeba uplně správný, nemám praktické zkušenosti jako KineCZek, to jsem tam taky napsal!
"a z X3 Athlonu máme velkou šanci vykouzlit X4 Phenom" ... No podle mě rodiče brot1cz nebudou mít potřebu odemikat jádra nebo L3. Já taky ne. Kolik lidí, co si koupí athlon X3, odemče si čtvrté jádro a L3 a nechá si jej pak trvale? Jedno, dvě procenta? Myslím že víc ne. A to myslím ani ne tak z důvodu, že by to nešlo, nebo to neuměli.

Tímto zas nikoho nepoučuju a jen píšu svůj názor! Což se smí.

Edit
KineCZek:
Grafika HD4250 versus grafika na i3-540: No modernější nevím co je. Uznávám, že HD4250 je lepší grafika, třeba herní výkon má nesrovnatelně vyšší. Jenže tu se hrát hry nebudou a na kancelářskou práci a přehrávání videa bohatě stačí. Nikde na netu jsem nenašel, kde by bylo ukázané, že by grafika na i3-540 nestíhala nějaké náročné HD videa a HD4250 ano, pokud víš, kde se o tom píše, ukážeš? Je to možné, páč IGP je na i3-540 teprve v plenkách. Co se týče grafiky na i3-2100 ta už grafiku HD4250 trumfne myslím ve všem.
Pokud je potřeba USB3, tak když se veme deska 1156 s USB3 pořád se do 12000+- vleze, co se týče desek 1155, ty už USB3 maj myslím všechny.
Je pravda, že AMD bude levnější.
A to hlavní, o čem jsem psal, podle mě se už dlouho nestalo, aby bylo dobrý si ty dva měsíce počkat a vydržet to a vybrat sestavu v únoru, třeba se nic nestane ale třeba jo a ceny pudou dolu (myslím i desky a cpu AMD) nebo bude dobrý zkusit ty nové intely. Třeba je potřeba koupit ježíška, tak to třeba nepočká. Jinak nejsem zastáncem Intelu ani AMD, já jen že člověk neudělá chybu ani když koupí Intel, ani když koupí AMD :-)
Krakatoa
Junior