The Shitman:
Tu jsem napsal proto, abych napsal brot1cz ty informace, které jsem napsal, ne proto, abych rozebíral to, co si koupím a co ne, na to bych si založil nové vlákno a navíc pro nic rozhodnutý nejsem. Jak jsi to myslel "Zbytečně s tebou pak maříme čas." Já tu zatím po nikom nic nechci, jen jsem napsal informace pro brot1cz a reagoval jsem na KineCZek, který podle mě, napsal některé milné informace. To se nesmí? Já nikoho nepoučuju! Jen jsem napsal svůj názor a netvrdím, že je třeba uplně správný, nemám praktické zkušenosti jako KineCZek, to jsem tam taky napsal!
"a z X3 Athlonu máme velkou šanci vykouzlit X4 Phenom" ... No podle mě rodiče brot1cz nebudou mít potřebu odemikat jádra nebo L3. Já taky ne. Kolik lidí, co si koupí athlon X3, odemče si čtvrté jádro a L3 a nechá si jej pak trvale? Jedno, dvě procenta? Myslím že víc ne. A to myslím ani ne tak z důvodu, že by to nešlo, nebo to neuměli.
Tímto zas nikoho nepoučuju a jen píšu svůj názor! Což se smí.
Edit
KineCZek:
Grafika HD4250 versus grafika na i3-540: No modernější nevím co je. Uznávám, že HD4250 je lepší grafika, třeba herní výkon má nesrovnatelně vyšší. Jenže tu se hrát hry nebudou a na kancelářskou práci a přehrávání videa bohatě stačí. Nikde na netu jsem nenašel, kde by bylo ukázané, že by grafika na i3-540 nestíhala nějaké náročné HD videa a HD4250 ano, pokud víš, kde se o tom píše, ukážeš? Je to možné, páč IGP je na i3-540 teprve v plenkách. Co se týče grafiky na i3-2100 ta už grafiku HD4250 trumfne myslím ve všem.
Pokud je potřeba USB3, tak když se veme deska 1156 s USB3 pořád se do 12000+- vleze, co se týče desek 1155, ty už USB3 maj myslím všechny.
Je pravda, že AMD bude levnější.
A to hlavní, o čem jsem psal, podle mě se už dlouho nestalo, aby bylo dobrý si ty dva měsíce počkat a vydržet to a vybrat sestavu v únoru, třeba se nic nestane ale třeba jo a ceny pudou dolu (myslím i desky a cpu AMD) nebo bude dobrý zkusit ty nové intely. Třeba je potřeba koupit ježíška, tak to třeba nepočká. Jinak nejsem zastáncem Intelu ani AMD, já jen že člověk neudělá chybu ani když koupí Intel, ani když koupí AMD