Barebone na všechno :)

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 18:11

Ahojte,
obracím se na Vás s takovým dotazem. Chci si koupit PC na vyblbnutí :D
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008930827H12NV.
Bude se jednat o tohle barebone, do kterého koupím asi 2 GB pamětí a nějaký rychlejší 250-500 GB harddisk. Chci pro tento PC najít povícero využití :) Jak jsem zmiňoval, chci tento PC na vyblbnutí, a protože na hraní mám stolní PC a na cesty notebook, chci PC použít na:
1) Kancelářské práce (office, video-avi, někde jsem se dočetl, že to umí přehrát i HD, hudba..) dále pak chci na tom programovat v Delphi (pascal) a HTML - jen na základní úrovni do školy)

2) Chci to využít jako HTPC k TV. Takže se tedy ptám, když to připojím k TV úhlopříčky 82-127cm, bude mi na tom běhat video formátu avi? bylo by fajn kdyby běhalo i mkv a něco v HD ale to je asi moc velké sci-fi, spokojím se s avi :D a ještě prohlížení internetu či office práce

3) Chci to také využít jako linux server. Chtěl bych ho využít jako web server, samba a Mumble server.

Možná po tom chci moc, ale myslím, že by to fungovat mohlo :D na bod č. 1 chci určitě Ubuntu Netbook verzi, na bod č. 2 asi taky a na bod číslo 3. Ubuntu desktop verzi (na naučení problematiky) a potom Ubuntu server či Debian, nebo možná Gentoo.

Jaký na to máte vy názor? Myslíte, že je to reálné nebo jen sci-fi? :D
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 2. 4. 2011 18:18

kdyz se na tom ma neco i delat tak bych se podival spise na podobna zarizeni ktera uz by mohla byt dostupna na nove AMD platforme.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nosiris 2. 4. 2011 18:18

muj názor je takový ,že po tom chceš moc.... na přehrávání videa ok na office ok ,ale nevim jak budeš psát ve wordu na TV... a programovat na TV ? no nevim dle mne to neni moc promyšlené...
nosiris
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 18:22

jaj :D já jsem to moc neupřesnil :D na programování, office atd.. bych měl připojený 19" monitor :) na televizi bych jen přehrával ty avi filmy, pouštěl mp3, nebo maximálně serfoval na netu :)
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod nosiris 2. 4. 2011 18:24

hm a kdy tam poběží ten server ? :)
ale jak napsal kolega chceš od toho celkem dost tak bych asi radši počkal na tu AMD platformu nějaký ten Brazos...
nosiris
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 18:27

no zase jsem to neupřesnil :D buď na to pojede server :D nebo to bude HTPC, nebo jen na kancl věci :D prostě podle nálady, má to být takový počítač na zkoušky, ne na nějakou extra zátěž ...
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod nosiris 2. 4. 2011 18:30

jo takhle asi už mi to nějak nemyslí :) no s toho budeš zoufalej to pořád někam přenášet a přepojovat... :) tedy jestli to má být nějaký server či čo tak by to přece jen nějaký výkon potřebovalo...
asi bych koukl na tu AMD platformu...
nosiris
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 4. 2011 18:38

Nejake to Zacate by mohlo tyhle cinnosti zastat vcelku obstojne. Do ATOMu bych nesel. Ne pokud na tom chces delat COKOLIV jineho, nez HTPC. Odezva systemu je na Zacate platforme celkove lepsi.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 18:42

http://www.alza.cz/zotac-zbox-hd-ad01-b ... .htm#popis

tady jsem našel další, je sice dražší, ale to by až tak možná nevadilo, PC chci kupovat na začátku dalšího měsíce, myslíš, že je v tom takový velký rozdíl? a přehraje mi teda ten s tím Intelem i HD filmy na 127cm LCD?
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 4. 2011 18:46

Pokud je v necem ION, fullHD filmy to z 90% prehraje.

Staci prvni generace IONu s Atom 330 - ma sice lehce nizsi vykon a zaroven vyssi spotrebu, ale neni to nic, co by cloveku melo trhat zily z rukou.

Pokud je v necem AMD E350, prehraje to taktez drtivou vetsinu fullHD filmu. Do platformy NEO bych mozna nesel, vyssi spotreba. Ale prehrat by se 78xG mela taktez vse.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 18:52

aha takže co by jsi si raději vybral?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75482
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008930800012NV

na věci, které jsem popsal v 1. postu
jinak na spotřebě až tak nelpím :) hlavní priorita jsou asi ty filmy na TV, office a ten server, říkám, je to takové PC na zahnání nudy, takže tam bude běžet pořád něco jiného :D
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 4. 2011 19:07

Na hlucnost ohled beres? Dalo by se i neco sestavit, na foru o tom par vlaken jiz je...

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 19:10

hlučnost mě taky moc nezajímá :D líbí se mi velikost :) a design :) zeptám se tě takhle :D když vemu tu levnější variantu, tak pojede mi teda to HD video a office atd... bude to na linuxu takže odezva bude snad svižná :)
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 4. 2011 19:13

Pokud Linux, tak ATOM + ION, radeji. Nvidia ma lepsi Linux ovladace. V tom pripade ten z Alfy. 1GB tam mas, staci jen disk. Je to levne a pojede to.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 19:14

to je fajn zjištění :) doufám, že to nevyprodají do konce měsíce, nad Windows 7 jsem moc nepřemýšlel, protože ten používám na Stolním PC. tak díky za rady asi vemu ten z té alfy a dokoupím jen nějaký disk :)
lubic
Junior

Další stránka