Barebone na všechno :)

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 4. 2011 19:19

Linux na tyhle ucely staci. A pokud s nim neumis az tak dobre, na nauceni se je takova mala krabicka idealni.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 19:35

tak jako něco s tím Linuxem sice umím :) ale tak snad poslouží :) jsem zvědav jestli se nebude trhat video na 127 plazmě při přehrávání HD videí :) potom zde napíšu jak jsem dopadlo :)
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 4. 2011 20:01

Na uhlopricce nezalezi, jen na rozliseni. Pokud mas fullHD na 10" tabletu (pry jiz brzy budou), je to uplne stejne, jako na 3m uhlopricce.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 20:05

jn to je vlastně pravda :) takže pokud mám na té 127 jen HD Ready, tak to půjde jedna radost :) myslím, že budu spokojený :) ale tak grafická karta je fajn :) integrovaná NVIDIA GeForce 9400GT, zjistil jsem že je to nějaká DDR3 256MB 128bitová grafika, takže to bude snad v pohodě
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 2. 4. 2011 21:06

ion by mel zvladnou ne 90% ale 99,5% fullhd videí.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lubic 2. 4. 2011 21:47

a co ta kancl. práce? zvládne to taky? při použití 19" monitoru :D a teď mě napadlo totální sci-fi :D šlo by na tom rozjet WoW? :D na nejnižší detaily? :D
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 2. 4. 2011 22:54

Když to zvládne fullHD, proč by to nemělo zvládnout kancl? :)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 2. 4. 2011 22:59

fullhd = ion aka geforce 9-neco-neco
kancl = atom
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 4. 2011 00:20

U toho WOWka ... pokud mas nejnovejsi patche, coz bys mel mit, protoze warez tady moc radi nevidime, zrejme si neskrtnes ani na low. Procesor bude brzda.

Jinak kancl a HTPC to zvladne, zaroven to zvladne i NASovat.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lubic 3. 4. 2011 10:02

tak WoW hraju na patchu 3.3.5, warez tady nešířím :D řekněme, že hraju na privátním serveru, který mám doma :D

Minimální konfigurace:

Operační Systém: Windows XP (Service Pack 3 – myslím, že SP 3 nebude potřeba), Windows Vista

Procesor: Intel Pentium 4 1.3 GHz nebo AMD Athlon XP 1500+

Paměť (RAM): 512 MB RAM (1GB pro Windows Vista)

Grafická Karta: GeForce 2 s 32MB, nebo ATI Radeon 7200

Doporučená konfigurace:

Operační Systém: Windows XP (Service Pack 3), Windows Vista

Procesor: Dual-core (Dvou jádrový) – Intel Pentium D nebo AMD Athlon 64 X2

Paměť (RAM): 1 GB RAM (2 GB pro Windows Vista)

Grafická Karta: GeForce 7600 GT s 128MB, nebo ATI Radeon X1600

takže by to možná šlo :) jak říkám na low detaily :) shodou okolností mám doma tu ATI Radeon X1600 a CPU AMD Athlon 64 x2 v taktu 2.0 GHz a WoW šlape v pohodě :)
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 4. 2011 10:27

S temito naroky i na ATOM/ION na low pojedes. ja WoW nehraju, takze...

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lubic 3. 4. 2011 10:31

tak já to jdu objednat :) hlavně ať mi jedou aspoň ty avička na tom 127 LCD :D tak díky asi to tu můžete zamknout :)

a ještě aby jsme si rozuměli :D ION je jen chipset GK je tam nVidia 9600GT, ION GK je až od dražších modelů :D
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 3. 4. 2011 12:46

Na velikosti nezáleží, záleží na rozlišení. A fullHD tam máš, to na tom nic nemění..
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod lubic 3. 4. 2011 13:06

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=104140

ještě jsem někde našel tohle a trochu to podle sebe poupravil, spíše by mi vyhovovalo tohleto, tak se teda ptám :) utáhne mi to zdroj? bude to všechno do sebe kompatibilní? spíše bych šel do tohohle PC, protože má podle mě ještě nějakou možnost rozšíření, například mechanika, paměti atd.. takže co by jste doporučovali? po výkonové stránce by to mělo být stejné
lubic
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 3. 4. 2011 13:12

Ten košík ti nefunguje!
Denkez
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka