* UCEL PORIZENI SESTAVY - "všehochuť" - tj. žádný extrém v žádném směru. PC pořizuji jednou za x let, pokud nebude výkon stačit na hry, koupí se nová grafika. Nerad bych za rok řešil výměnu procesoru, desky, apod. Rád bych za uvedenou cenu pořídil pokud možno "vyvážené" PC, tj. relativně výkonné (na hry), tiché (na net), rychlé (náběh, spouštění čehokoli). Ale hlavně SPOLEHLIVÉ - raději oželím 10 procent výkonu, než řešit jakékoli problémy (už mi není "náct" a prostě na takové věci už nemám čas

* FINANCNI LIMIT - cca 25tis., může být i víc/míň, pokud to bude "k něčemu"
* OPERACNI SYSTEM - budu kupovat
* SESTAVITE SI PC SAMI? Raději ne, je to dost peněz, nerad bych něco "přehlédl"...
* BUDETE TAKTOVAT? V tuto chvíli nevidím důvod, až přestane výkon stačit, nejspíš ano (nyní upřednostním větší ticho, spolehlivost, atd.)
* MONITOR? Mám, 1920*1200
* PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA? Jen bedna
kde si nejsem jist:
-grafika: uvažuji i nad 6950 2GB, ale spíš bych to viděl na 560 Ti, a později třeba vyměnil za výkonější GK. U 560 Ti - rozmýšlím se nad touto a těmi se "základními" takty - pokud by měly být tišší, apod. Pokud se tato karta liší jen vyšším taktem z výroby, tak je asi zbytečné si ji pořizovat, to si ji můžu přetaktovat sám (pokud bude potřeba)
-deska: na té by se asi nemělo šetřit, ale nevím, zda mi třeba ASUS P8P67 přinese něco navíc (?)
-procesor: netrvám na Intelu, ale beru to tak, že to je novější socket (nyní mám socket A a moje upgrady PC komplikovalo, že jsem musel výkonější procesor kupovat "v bazaru" (tedy ne nový, s omezenou/žádnou zárukou..), protože se už nevyráběly, nové PC jsem zatím pořizovat nechtěl...)
Zajímalo by mě, jaká komponenta bude, když bude PC "v klidu", nejhlučnější - pokud by měla být výrazně hlasitější než ostatní, dost bych uvažoval o její úpravě/výměně
Pokud by vás napadla výměna jakékoli komponenty, klidně navrhněte, na žádné striktně netrvám

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5I010V0Q01
Děkuji za případné rady a informace