Výkonné, tiché, rychlé, spolehlivé, "na dlouho", cca 25tis.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 4. 2011 12:05

Hloupost. Jsou jen lini to delat a tudiz se vymlouvaji na zaruku. Neni to prvni vymluva.

PS: Pokud na reklamaci posles kartu s Accelerem, vyrobce zpet vrati kartu bez Accelera, ale reklamaci uzna - vlastni zkusenost.

PS2: Pokud karta odejde, Ty sundas Accelero, ***** zpet puvodni chladic a doneses kartu na reklamaci, kdo Ti dokaze, ze ten chladic byl nekdy dole?

PS3: Pokud si koupim nove auto a posleze si na to auto dam jine lite disky, treba od vyrobze AEZ ... po mesici uzivani mi z auta na krizovatce vypadne motor >> a servis rekne: Ale pane, Vy mate jiny kola, to Vam ten motor nevymenime?

Lidicky ... proboha. Uvazujeme REALNE a neverime vsemu, co nekde nekdo napise. Je to uplne stejne, jako tvrdit, ze zaruku na procesor ztratis pouzitim jineho chladice, nez BOX.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod nedos 11. 4. 2011 12:13

Kineczek: Ja se nehadam. Souhlasim, ze to nikdo nepozna, kdyz se to vrati nazpet do puvodniho stavu.
Jen upozornuji, ze si to bude nejspis muset namontovat sam a pripadne u reklamace to zase vymenovat.
Uzivatel se ptal, ja jsem mu jen preposlal odpoved, na stejnou otazku, kterou jsem pokladal technikum z Alfy. Tot vse.
nedos
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 4. 2011 12:16

ANo, ja to chapu a nemam v umyslu utocit na Tebe, jak to mozna vyznelo, nybrz na lenost techniku. Omlouvam se, pokud to vyznelo jinak.

Tazatel ma i jine moznosti sestaveni a odladeni PC.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Nick2 11. 4. 2011 21:17

Díky za odpovědi, nejspíš to nechám na variantě bez výměny chladiče na GK a 3.5'' Green do Himuru. A až když by mi vadil hluk, zkusil bych tu druhou variantu.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... P1010IYL01

(37 Kč za "hliníkový chladič" na pamětěch bych byl ochoten dát, ale pokud to je 100% nanic, nechám to bez :-) )

Ještě mám nějaké nejasnosti:
-ventilátory přijdou, co jsem pročítal vedle, dopředu dolů, zespod uprostřed, vzadu nahoře, nahoře vzadu (?)
-jakým způsobem se regulují? (musí se na to myslet při sestavení?)
-nebylo by vhodnější jako chladič procesoru použít nějaký se 120mm ventilátorem?

Pokud to v Alfě sestavují stylem: "co nejrychleji to nějak narychlo poskládat a honem na další", a pokud to zde čte někdo, kdo se skládání sestav zabývá, a je z Brna, uvažoval bych o jeho službách :-)
Nick2
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 4. 2011 21:53

Radsi nez resit kus nepotrebneho hliniku tak bych si priplatil zrovna na 2x4GB RAM, do takove sestavy mi to tak nejak pasuje, ale chapu ze je to asi nad rozpocet. Ale ceny RAM jsou vic nez hezke (pred rokem 4GB koupene za 2650,-)

Taky je pravda, ze jsem tak trochu "prasatko" , ale ted kdyz mam 12GB tak at kouknu do spravce kdykoliv tak je tam minimalne 4GB obsazene pri bezne kancelarske praci a serfovani - pripisuju to vlastnostem W7 ve snaze abych nemel nevyuzitou pamet kdyz uz jsem ji koupil...
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick2 11. 4. 2011 22:28

:-) 8GB bylo hned v té mé původní sestavě :-) , a cena u ní byla skoro 27tis., takže takto bych se jen vrátil na tu původní částku... :-)
budu to muset zvážit, přece jen, co člověk, to názor..
Nick2
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 4. 2011 22:36

s 4GB se da krasne zit, jak rikam je to tim, ze se nerad pri praci omezuju - parků se taky najis, ale koleno je koleno :)
Jako priklad: jede mi tu nonstop opera ktera po dvou dnech treba v pohode atakuje 1GB RAM ale drive kdyz jsem mel 4GB tak neprelezla pres 500MB takze tak. Ale celkove: z pohledu pohodli hlavne ze tam je SSd.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 4. 2011 22:49

Pokud prace, SSD ano a 8GB ano. Oboje pro nejaky prijetelny komfort povazuji za nepsanou povinnost. Ja do sveho navrhu 8GB nedal, duvod je ciste financni.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Gruppe 12. 4. 2011 11:37

ja se jeste vratim k moznosti instalace karty....ono vysvetleni s autem od KineCZek malicko pokulhava (pokud dam na auto jine disky, nedej boze jiny rozmer, maji dnes ESP problem chovat se spravne, cili naopak pokud bys nekde vylit ze zatacky, nemusi ti pojistovna vyplatit pojistku alias vyrobce ti rekne - pouzil jste jiny dil nez doporuceny :) )

Ale zpet k PC, u te instalace je spis riziko, ze nejaky packal tu kartu poskodi, videl jsem uz ruzne hruzy. Myslim si ale ze je dnes spousta dobrych vyrobcu s dobrym chladicem, staci si projit recenze a diskuse.

PS: Sam pouzivam na grafice Accelero, na predchozi bylo taky, ale na nove uz se s tim asi nebudu patlat a z lenosti proste koupim grafiku tak jak je :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 4. 2011 12:21

Jiny rozmer disku ... i u chladicu jsou jine rozmery montaznich der, jsou chladice ktere nedostaci vykonem na kartu atd. To je ale naprosto jiny pripad, proboha.

Accelero Extreme Plus s prislusnym kitem != ztrata zaruky. To je hlavni podstata meho prispevku. A Ty namosto abys uznal pravdu, zacnes rypat do srovnani, ktere bylo pripojeno v duchu "obrazek je pouze ilustracni" ... ? Promin, ale ...

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod dockalacek 12. 4. 2011 14:33

No, myslím, Kine, že se čílíš zcela zbytečně. Já se musím postavit na stranu Gruppeho. Tvůj výklad JE sice možná správný, ale bohužel, ty v Alfě neděláš a konečné slovo má právě Alfa. Samozřejmě. Kdyby to mělo být doslova, musely by se přestat vyrábět chladiče na grafiky. Nicméně pro mě je to důkaz toho, že NENÍ dobré používat v souvislosti s Alfou jiné, než chladiče dodané s grafikou. Ano, ticho, ticho, ticho.. Ale tohle je bohužel fakt a zdá se, že přes to vlak nejede. Tobě to může přijít jako hovadina, mě taky, ale konečného uživatele asi nepotěší, když mu v pytlíku k sestavě dorazí chladič na grafiku, jež si musí namontovat sám, čili rozdělat case vyndat grafiku, namontovat chladič... Kolik lidí by na tohle mělo asi náladu?

Čili na rovinu řečeno, plně se skláním před tvými znalostmi a vím, že vše, co doporučuješ, máš vyzkoušeno na vlastní chlupy. Leč já kupuji věci nejradši tak, jak jsou. Nic neupravovat, kupovat už hotové. Ale zas by bylo tedy od Alfy fér ty chladiče na grafiku přestat prodávat.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Nick2 12. 4. 2011 15:36

Díky za info ohledně chladiče grafiky a Alfy. Za sebe už bych se v tom (tady) dál nešťoural.

Mám ještě nějaké nejasnosti, možná třeba pro někoho triviální, ale ještě bych potřeboval ujasnit toto:
-ventilátory přijdou, co jsem pročítal vedle, dopředu dolů, zespod uprostřed, vzadu nahoře, nahoře vzadu (?)
-jakým způsobem se regulují? (musí se na to myslet při sestavení?)
-nebylo by vhodnější jako chladič procesoru použít nějaký se 120mm ventilátorem?
Nick2
Junior

Předchozí stránka