Varování uživatelům před sestavováním v CZC

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod alfah4ns 4. 2. 2014 20:46

Z prodejcu ti to nikdo neudela, bud sam, nebo se muzes domluvit treba s nekym z fora. Z Brna je treba moderator Python.p.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 2. 2014 21:30

Eshopy toto nedelaji. My ano. Domluva pres soukrome zpravy.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod mimous 12. 3. 2014 16:07

Takhle složilo CZC počítač v dubnu 2009.
Obrázek

Teď to mám zabordelené trochu víc, protože jsem přidal dva disky a nějaké karty pci, pci-e. Taky se do té skříně (Nexus Clodius) pěkně práší.
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod lukjir 11. 4. 2014 20:31

Ahoj, plánuju si nechat u CZC sestavit nové PC, co všechno bych si měl při přebírání nechat ukázat a zkontrolovat? lze ukázat i chod PC, když to budu mít bez OS? Díky
lukjir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Terminator3 11. 4. 2014 22:59

lukjir píše:Ahoj, plánuju si nechat u CZC sestavit nové PC, co všechno bych si měl při přebírání nechat ukázat a zkontrolovat? lze ukázat i chod PC, když to budu mít bez OS? Díky

Mně ho po zaplacení celej předvedli, ukázali, zkontrolovali, ale ja to měl s OS...
Terminator3
Junior

Odeslat příspěvekod Aljosha 12. 4. 2014 08:47

Snad by neměl bejt problém u sestavy bez nainstalovanýho OS spustit nějakou rozumnou live distribuci a předvést alespoň základní věci, že fungují...
"V životě je nejdůležitější PŘEŽÍT, všechno ostatní má nižší prioritu...." ;-)
Aljosha
Junior

Odeslat příspěvekod Hippo 12. 4. 2014 10:34

Pokud vím, tak v CZC dávají protokol o testování PC, i když je bez OS. Ale netuším, jak moc to budou chtít předvádět na místě.
Hippo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lukjir 13. 4. 2014 20:20

Nevím no, pochybuju, že mi prodejce před zaplacením na prodejně nechá si na tom vyzkoušet nějaký live CD. Spíš jestli si třeba mám nechat otevřít bočnici a podívat se, ale tim, že tomu nerozumim, tak nevim na co koukat. Víte o nějakých častých chybách při sestavování? Díky
lukjir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Terminator3 13. 4. 2014 20:33

před zaplacením ne, po zaplacení ano...
Škoda Fabia II Combi 4x2 R3 12V
Terminator3
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 15. 4. 2014 19:01

Nechápu co řešíš, na sestavu mas záruku, když něco bude v nepořádku, tak ji přines a reklamuj.
Pokud ji chceš zkontrolovat při nákupu, tak je o to popros, jak ses jistě dočetl výše tak s tím na prodejnách nemají problém. Pokud tomu nerozumis, tak si vem s sebou nějakého odborníka na slovo vzateho a pozvi ho za to třeba na pivko.
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 4. 2014 13:38

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod qsubt 26. 4. 2014 23:41

.....
mne CZC skladalo PC pro rodice, 14 dnu zpet, a bez jedineho problemu, vse v norme.., Prevoz jsem nesveril Ceske poste ale nechal dovezt na jejich vydejni misto tady ve meste... to si prevazeji sami, takze predpokladam ze odpadlo riziko hrubeho zachazeni.

Bylo to teda vcetne Windowsu, disk rozdelili presne na logicke oddily jak jsem napsal do poznamky, i vetraky vymenili/namontovali spravne..., v ramci moznosti a za 0 Kc poplatek zlata sluzba.

Lokalni prodejce si tu uctovlal jeden 1000 a druhy 700 Kc za sestaveni.
Jinak cenou komponent byli s CZC konkurenceschopni.

Ten nazev topicu proc ne, ale je nutno prihlizet k tomu, ze si stezuji predevsim ti kteri spokojeni nebyli, ta drtiva vetsia, ktera to mela OK, to vetsinou nema potrebu nikam psat :)
huh?
qsubt
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 4. 2014 13:53

Drtivá většina in fact počítačům vůbec nerozumí, takže i pokud by provedení montáže v pořádku nebylo, tak na tom ti lidé nic nepoznají.

Stejně, jako třeba já nepoznám, zda svou práci bezchybně a špičkově odvede třeba automechanik, svářeč, nebo třeba kominík. Pokud daná věc bude fungovat a já nemám odpovídající znalosti, nemám šanci zjistit, zda to nemohlo být jinak, nebo třeba lépe. ;-)

Pokud je u někoho kvalita kolísavá, nezávisle na ceně služby si myslím, že je vhodné na to potenciálního zákazníka upozornit.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Snowman8944 6. 5. 2014 21:00

Takže můj nový počítač sestavován od CZC
Obrázek

Napájení grafiky jsem narychlo dělal já doma, tu jsem si kupoval zvlášť. Zatím to je takhle, teď přemýšlím co dál.
- rozhodně půjdou na výměnu ventilátory (pokud mi někdo může pomoct vybrat a nikdy jsem nepochopil, jak se dá zapojit více ventilátorů do 1 konektoru - takže díky za případnou pomoc)
- přemýšlím co narvu do té mřížky nahoře, aby mi do bedny nepadalo moc prachu
Jinak je to bedna Corsair Carbide 300R
Naposledy upravil Snowman8944 dne 6. 5. 2014 21:30, celkově upraveno 1
Snowman8944
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 6. 5. 2014 21:16

Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka