Malá ULN herní sestava, cenový strop není-postupné dokupovan

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Saske 30. 7. 2011 18:52

Zdravim, rad bych si polepsil v me herni sestave, protoze jiz nestaci davat dnesni hry na maximalni detaily, takze se jedna pouze o koupi nove skrine a vseho v ni - vse ostatni jiz mam, vcetne OS.
Aby nedoslo k nedorozumeni kvuli tomu, ze neni napsana ani priblizna cena do ktere bych se chtel vejit, tak je to tim, ze budu kazdy mesic kupovat neco z toho, co se tady bude resit, takze pro me neni cena dulezita - ale nechcni nic zbytecne draheho! Spise veci s dobrym pomerem cena/vykon bych uvital.

Tak par dulezitejch veci k lepsimu obrazku o tom, co bych si predstavoval:
1. sice se jedna o herni pc, ale chtel bych, aby byl i rychlej a prave proto poridim i SSD. Abych to napsal presneji, tak planuji mit dva SSD. jeden 60GB na windows, programy (jelikoz diky tomu bude zaplnen zhruba za 50%, tak se pry zvysi zivotnost i) a obcasnou praci s fotkama ci videem, takze rychle cteni a zapis a vse co je k tomu potreba. Druhy SSD bude o velikosti 120GB a ten bude pouze a jen na hry, coz znamena, ze rychlost zapisu neni az tak dulezita, jako u cteni - tohle ale sam nedokazu vybrat, protoze se v tom nevyznam, ale neco malo sem okoukal z testu, tak neco snad to bude dobra volba. K SSDckum poridim nejaky vetsi HDD, jako uloziste, kde bude hromada filmu, takze i dostatecne rychli, aby zvladal bez problemu nacitani filmu o velikosti 10GB bez problemu.
2. spolehlivost. To je pro me velmi dulezite, protoze nervy mam jen jedny, tak bych uvital spolehlivejsi komponenty i kdybych si mel za ne trosku priplatit.
3. urcite planuji taktovat komponenty, ale zadne extremy - spise takovej ten zlatej stred. Zaroven komponent musi splnovat bod 2.
4. pripadna vyssi hlucnost v zatezi je nezadouci! Chci, aby sestava byla ticha i pri hrani her vecer, jelikoz pc mam prevazne na ubytovne, kde je vice lidi na pokoji. Samozrejme neocekavam zadne zazraky, vzdyt to bude nataktovana herni sestava, ale vyrazne se tomuto da zabranit kvalitnim odhlucnenim skrine a porizeni tichych ventilatoru. Samozrejme i vyresit nezadouci vibrace. Na to si najdu nekoho, kdo se timto zivi, abych to mel opravdu precizne udelane.
5. rozliseni monitoru mam 1920×1080.
6. prenosnost - pocitac budu casteji prenaset, takze bych uvital mensi rozmery.

Grafiku zatim neplanuji kupovat, protoze cekam, jak to dopadne s novejma AMD 7xxx.

Skříň - Lian Li PC-A04B Mini Tower
Základní deska - Asus Maximu​s IV GENE​-Z ​- Intel Z68
RAM paměti - G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 7-8-7-24, RipjawsX Series
Procesor - Intel Core i5​-2500K + chlazení - Noctua NH​-D14
Windows SSD - OCZ Vertex 3 ​- 60GB
Herní SSD - CRUCIAL M4 128GB
Datové úložiště - WD Caviar Green ​- 2TB
Zdroj - Seasoni​c X​-750 ​(SS​-750KM​) 750W, který již mám
.. co na to rikate? :--
Naposledy upravil Saske dne 30. 7. 2011 20:06, celkově upraveno 1
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 30. 7. 2011 19:03

Pokračuj prosím zde: viewtopic.php?f=932&t=1147390

LOCK
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 7. 2011 19:49

Puvodni tema jsem smazal a necham jen tohle nove. Slovo administratora je konecne.

Pro tazatele: Precijen jsi MOHL specifikovat dotaz PREHLEDNEJSI formou, hlavne u tech odkazu jsi mel napsat nejenom "procesor", ale treba "AMD Athlon 1400MHz s jádrem ThunderBird" - napriklad.

UNLOCK
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 7. 2011 19:55

To nejde dohromady. Malá+ULN+výkonná+přetaktovaná. Jen se vyjádřím k SSD. Na systém vem víc, 80-90GB, je to jistota, navíc bez cenového stropu. A dávat hry na SSD je nesmysl, tudíž druhé SSD k prdu.. Stačí nějaký plotnový 2,5" disk a k tomu příslušné odhlučnění.. Ale to je jen můj názor.. Rychlost disků nemá s načítáním velkých filmů problém, natož v dnešní době.. :D
//Kam chceš narvat do malého PC herní grafiku o velikosti 25+- cm? No, jsem zvědav, kdo co vymyslí. Já bych to viděl na normál velikost a k tomu příslušný HW a chlazení. Navíc, přenášet PC více než častěji je docela brutální a osobně bych to nechtěl..
Naposledy upravil Mrak dne 30. 7. 2011 20:00, celkově upraveno 1
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 30. 7. 2011 19:58

ja souhlasim s mrakem, staci jeden 120GB SSD (s notnou rezervou). Ve hrani her ten SSD oproti HDD nijak vyrazne nepoznas, aspon ne na FPS.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 30. 7. 2011 20:16

KineCZek: jeste jednou se omlouvam. Upravil jsem ty odkazy, tak snad je to uz vse v poradku :)

Mrak: Malá+ULN+výkonná+přetaktovaná - je to vse mysleno v ramci moznosti, takze se jen pokusim co nejvice snizit hlucnost.
Proc na windows 80-90GB? Vzdit tam bude jen windows + programy a nic jineho.
A i pri hrach se vyplati SSD - na tim si trvam, protoze sem to videl u kamose, takze jsem si naprosto jisty, ze se mi ta investice do "herniho" SSD vyplati.
Do skrine se vejde grafika o velikosti 27cm a kdyz se vynda box na HDD, tak az 37cm - vzhledem k dvouma SSD a jednomu HDD by vyndani toho boxu bylo mozne.
Co se tyka prenaseni - nemam na vybranou. Uvazoval jsem nad hernim notebooku, ale ta investice se do nej nevyplati -> desne moc problemu s tim a o cene ani nemluvim. Takze sem se snazil vymyslet alternativu a napadlo me jen tohle :)
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 30. 7. 2011 20:23

A kde je můj příspěvek?

P67A-UD4 + 2500K + Kingston 2x4GB RAM DDR3 1333MHz CL9 + SSD 80GB Vertex 2 + EARS 2TB + Gigabyte GTX570 SOC, Corsair T600 a chladič CPU Gelid Traquilo Revize 2.0.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karlos00x 30. 7. 2011 20:24

v cem konkretne to u kamose bylo lepsi? chces mi tvrdit ze SSD mu zvysil FPS??? Kdyz uz tak radsi vem jeden velky.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 7. 2011 20:30

Tak to se omlouvám, ale podle mě slovo malá znamená mATX či ITX, ale když tam chceš narvat grafiku o velikosti 27, tak to znamená normální skříň.. SSD Ti na hrách zrychlí akorát načítání, to je vše. Vcelku k prdu, ale co člověk, to názor, neberu Ti to. Jak ale říká karlos, to radši vem jeden větší, než dva menší. A veř mi, že i windows a programy zaberou dost. Hodíš tam tohle, pak támhleto, najednou zjistíš, že potřebuješ tenhle program i kdyby jen na hodinu, tak ho nainstaluješ, pak už ho tam necháš a je to tu, disk se zaplňuje :D Zrovna před chvílí jsem po měsíci dělal trochu pořádek a odinstaloval pár her a programů. Smazal něco ze dat, co jsem si řekl, že je zbytečné..

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 30. 7. 2011 20:36

Tady jeste hodim odkaz na test te male skrine.. dopadla velmi dobre na sve rozmery. http://benchmarkreviews.com/index.php?o ... mitstart=8
Saske
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 30. 7. 2011 20:39

Mrak: 27cm grafiku do Fractal Define Mini nevleze? ani kdyz se vykucha kos? pak ta lianli co ma vybranou
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 7. 2011 20:43

Popravdě, chci vidět pak výsledek. Předchozí téma jsem jen prolítnul, nebyl čas, takže nevím, o čem jste se tam bavili. Jsem na to zvědav. Hrubý návrh od dockalacka je fajn až na tu desku, kterou tam nedostaneš ani kladivem :D Beztak se mi ta dockalackova skříň líbí víc a nejen vzhledově :)
karlos: Já měl představu o nějakých menších skříňích, jak říkám, málo informací jsem posbíral :-[
Přiznávám se, nečetl jsem návrh sestavy od Saskeho :nenapadne

Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 30. 7. 2011 20:47

dockalacek: tvoje sestava mi opravdu nevyhovuje, ale dekuji za snahu.

karlos00x: Nacitani vseho se zrychlilo.. jak map, tak i ve hre - hra byla plynulejsi -> hlavne pri RPG.

Mrak: s tim vetsim SSD asi mate pravdu. Poridim tedy OCZ Vertex 3 ​- 120GB a kdyz pak nebude stacit, tak dokoupim druhy stejne velikosti, ale zatim by urcite stacil. Treba do te doby bude zase neco noveho u SSDcek..
Saske
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 30. 7. 2011 20:50

Vertex3? jsi normalni? NEBRAT!
Crucial M4 je aktualni hit.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 7. 2011 20:55

Proč nevyhovuje dockalackova sestava? Jen se to poupraví, aby to sedělo do skříně. mATX deska, popř. chladiče..

Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Další stránka