Malá ULN herní sestava, cenový strop není-postupné dokupovan

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Saske 30. 7. 2011 20:57

Vzdyt v testech dosahuje velmi dobrych vyledku i celkove hodnoceni a shrnuti je vsude dobre. Nebo to ma nejakou vadu? :-(
Jinak ta Crucial M4 se mi velmi zamlouva za ty penize. Co jsem tedy cetl nejaky clanky o SSD, tak to byl taky favorit.
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 30. 7. 2011 21:05

Vada jmenem SF-2281, ale to se tyka vsech SSD vybavenych timto radicem.

Od doby, co se mi urval Scytche Ninja (ten puvodni bez push systemu pro s775 - sroby + kriz) behem prevozu v aute (deska vyrvana z distancnich sroubku, zlomena pred PCI-E slotem s VGA) bych si na nejake cestovani s malym layoutem desky a drobeckem NH-D14 netroufl (tedy pokud ho nebudes sundavat) nejak prilisne cestovat. Mam ji doma a popravde i pres "vylepsene uchyceni" se mi prici s pocitadlem manipulovat, natoz ho nekam tahat. Zvas si to sam.

Nice day
GfC
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Saske 30. 7. 2011 21:07

Mrak píše:Proč nevyhovuje dockalackova sestava? Jen se to poupraví, aby to sedělo do skříně. mATX deska, popř. chladiče..

Tak nelibi se mi ty RAMky 1333MHz - CL9? Ne diky. SSD Vertex 2 je uz stary a stoji stejne, jako ty novy. Ten HDD ma "jen" 5900otacek, kdezto ten co jsem vybral ja se reguluje od 5400-7200 dle potreby, coz si myslim, ze je v deskopu lepsi. Grafika je zvolena dobre, proti ni nic nemam, akorad cekam, jak to dopadne s AMD. Tedka mam AMD 6850, takze ta grafika zas tolik nepospicha. A chladic mi neprijde moc dobrej - spise me zaujal jeste thermaltake silver arrow

-- 30. 7. 2011 21:08 --

Matysek píše:Vada jmenem SF-2281, ale to se tyka vsech SSD vybavenych timto radicem.

Od doby, co se mi urval Scytche Ninja (ten puvodni bez push systemu pro s775 - sroby + kriz) behem prevozu v aute (deska vyrvana z distancnich sroubku, zlomena pred PCI-E slotem s VGA) bych si na nejake cestovani s malym layoutem desky a drobeckem NH-D14 netroufl (tedy pokud ho nebudes sundavat) nejak prilisne cestovat. Mam ji doma a popravde i pres "vylepsene uchyceni" se mi prici s pocitadlem manipulovat, natoz ho nekam tahat. Zvas si to sam.

Nice day
GfC

Dekuji za upororneni ohledne toho SSD.

Jinak ty obavy mam take z toho prevazeni a prave proto sem uvazoval nad vodnikem u ktereho by tohle v zadnem pripade nastat nemohlo.
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 30. 7. 2011 21:17

kdezto ten co jsem vybral ja se reguluje od 5400-7200 dle potreby

Mýliš sa. Onen slávny IntelliPower je marketingový kec. Disk ide na konštantných 5400 rpm, čomu plne zodpovedá jeho výkon.
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 30. 7. 2011 21:27

Saske
Junior

Odeslat příspěvekod kevin a perry 30. 7. 2011 21:28

Takova sestava je samozřejmě možná-viz muj podpis a cestovat bych se snim nebal :)

NH D14 by se Ti ovšem do této slříně ani omylem nevešla, chladič musí mít MAX. výšku 156mm jinak se bude dotykat bočnice
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 30. 7. 2011 21:29

Sice nechapu, proc Ti u tupeho orezaneho s1155 zabavniho pocitadla, u ktereho se s pameti skoro nepocita (to neni s1366 s urcenim na pametove narocne operace) tak zalezi, ale muzes se treba podivat sem, kdyz uz chces "neco vic".

Az budes pracovat s DB, simulovat ruzne vypocty (treba i sachove pocitadlo), hrat si Premiere Pro, pak se mozna ma smysl divat po "lepsich pametech", samozrejme idealne ECC - preci jen nam na tom zalezi. U herniho paratka to nema zadny prevratny vyznam.

Nice day
GfC
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod kevin a perry 30. 7. 2011 21:55

chyba v podpisu, jeden mam v notasu a do tehle sestavy ted budu kupovat nejake 120/160Gb SSD, 60GB je na instalaci her a par programu malo :) a normalni disk si už do kompu nedam.
tehda v dobe koupe dvou vertexu sem myslel, ze mi bude 60gb na hry stacit... ted slouží oba jako systemove :)
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 30. 7. 2011 23:16

Ja to chapu, ze to uz leze krkem, kdyz se to resi porad dokola, ale me tyhle pripadali hodne dobre za ty penize. Jak papirove tak z testu a ten priplatek neni nejak ohromny, oproti konkurenci. Nekoukam na vzhled (supermegacool) ale spise na specifikace a velikost chladice. Tedka mam KINGSTONky ty modre s velkym chladicem a je to uplne na nic. Chladic na okrasu. U tehle vim, ze chladi dobre, vejdou se pod chladic, jako je Noctua NH​-D14 bez problemu a jsou vhodne na taktovani, ale pokud je ten rozdil opravdu max 3% ve vykonu ve hrach, tak vezmu neco levnejsiho.

"Ono si totiž taky odpověděl docela divně. Žádnej pádnej argument, proč ne.." - no.. hned na zacatku tematu mam vypsane body a tam mam psano, ze urcite budu taktovat, protoze bych rad, aby mi ty komponenty vykonove vydrzeli co nejdele a zaroven to musi byt stabilni a spolehlive, coz tyhle RAMky jsou. Jak je to s tema doporucovanejma 1333MHz RAMkama nevim.. ale prijde mi divne, proc se tedy dela tolik druhu RAMek a hraci si vybiraj spise takove, jako jsem si vybral ja.. asi protoze hodni kazde % vykonu, protoze o to dele do PC pak nebudou muset strkat prachy.
Kdyz tak nad tim premyslim, tak nevim.. nevim, jaky RAMky budou nejvhodnejsi do tehle herni sestavy. Urcite by se hodilo par FPS navic, ale otazkou je, jestli ten cenovej rozdil by se nevyplatil dat do neceho jineho a to by zlepsilo vykon jeste vice. Dneska to uz balim, takze to zkusim pohledat zitra :)
Vsem moc dekuji za Vase prispevky ;-)
Saske
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 7. 2011 23:40

Zrovna RAM je to poslední, co Tě v PC bude brzdit se mi zdá :D A RAM Ti FPS nepřidaj. Dnes stačí 4GB s přehledem a ani to nevyužiješ. Jde o grafiku a procesor.. Hlavně o tohle.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka