Herní PC, 15.000

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 10:43

Sestava nemusí být ULN, její účel je herní a limit mám okolo 15.000 Kč, mám Windows 7 Ultimate 64bit, které tam pak nainstaluju, budu taktovat na maximum co půjde a zvládnou to jen větráky (nechci chlazení vodou). Počítač bude připojen na 20" monitor s max. rozlišením 1600 x 900.

Vlastním následující věci (ty na seznamu nebudou): Myš, klávesnice, monitor, síťovou kartu.

A konečně seznam:

Procesor - AMD Phenom II X4 955 Black Editio​n
    Základní deska - ASUS M4A88T-V EVO/USB3
    Grafická karta - MSI N560GTX-M2D1GD5
    Paměti - KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 (je to balení ve kterym jsou dvě)
    HDD - Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 500GB ST3500413AS
    DVD Mechanika - Samsung SH-222AB černá, OEM
    Zdroj - Corsair Builder Series CX500 500W
    Skříň - Cooler Master Elite 370 černá

Větráky - Arctic Freezer 13 + Acutake ACU-FAN PRO PWM Wtite Wing Fan De Luxe
Naposledy upravil Flash9 dne 12. 8. 2011 09:53, celkově upraveno 14
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 8. 2011 10:50

Eurocase ANI OMYLEM NE, podivej: http://www.diit.cz/clanek/na-slovensku- ... 5473/28942 // Vidis tam 450W EuroCase?!

Skrin vezmi taktez od kvalitniho, provereneho vyrobce. Treba CoolerMaster. Jejich serie Elite je cela kvalitni, kvalita plne odpovida cene a na vyber je velke mnozstvi druhu prednich panelu - po strance designu si vybere snad kazdy.

Ohledne zvukove karty: Aby mela investice do X-Fi smysl, musel bys mit reprosoustavu ALESPOn na urovni Logitech Z906, nebo lepsi. Opravdu MAS reproduktory za deset tisic, aby mela investice vyznam? Na levnych reprosestavach NEBUDE rozdil k poznani, tudiz jen vyhodis x penez za kartu a vysledek nula.

Naopak stary 320GB disk dosahuje klidne jen POLOVICNI RYCHLOSTI v porovnani s novymi 500GB jednoplotnovymi 7200.12 Barracudami. Tady tedy JE investice ospravedlnitelna.

Mas v podstate stesti, ze jsi na forum prisel a ze si das poradit.

Co treba takto?

13.713,- Kc
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 10:55

Wow, to je celkem hustý :shock:
Fakt díky, nevim co bych bez tohohle fóra dělal...

Tak jakou značku mám zvolit, já bych tam osobně dal nějakej FORTRON, nebo CORSAIR, ale fakt celkem těžko se mi to hledá, myslíš že bys mi mohl pomoct, kdybych napsal požadavky
(myslim počet a typy kabelů a konektorů)?

-- 11. 8. 2011 11:58 --

KineCZek píše:Ohledne zvukove karty: Aby mela investice do X-Fi smysl, musel bys mit reprosoustavu ALESPOn na urovni Logitech Z906, nebo lepsi. Opravdu MAS reproduktory za deset tisic, aby mela investice vyznam? Na levnych reprosestavach NEBUDE rozdil k poznani, tudiz jen vyhodis x penez za kartu a vysledek nula.

No mam od creativu soustavu asi za 20k, ale ta je u druhýho počítače, kterej je určen jako multimediální PC, mám FullHd monitor atd.
Jinou reprosoustavu nemám, takže máš asi pravdu, že je to zbytečný...
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 8. 2011 11:02

Upravil jsem svuj predchozi prispevek. Dal jsem tam kompletni sestavu s NASOBNE vykonnejsi grafickou kartou, VELMI DOBRYM 500W zdrojem, TICHYM chlazenim procesoru, grafiky, zdroje i s tichou ventilaci skrine.

Navic novy, rychly disk, kvalitni, PEVNOU skrin, ktera NEBUDE narozdil od te levne rezonovat a vibrovat.

Celkova cena je vcelku hluboko pod Tvym rozpoctem.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Matysek 11. 8. 2011 11:06

Morning.

Z levnych: - Seasonic OEM -> AC Fusion -> Nexux NX -> Corsair CX a uzavre to levny mainstream Enermax Naxn
Pak jsou tu znacky (opravnene drazsi) Tagan, NZXT a finale v podobe Enermax Modu/Pro+ 82-87+, za ktere zaplatis a opravnene.
Fotron nabizi spise entry business destop PSU, z vyssich rad ma Aurum apod.

Nice day
GfC

Kin: Ja mam take Creative SB X-Fi T-HD a pouzivam to vylucne na sluchatka (Koss Pro 4AAA - mluvene slovo, Koss SB49/Sennheiser PC 360 - hry + multimedia + 24 predvoleb zvuku). Vazne to muze mit i z jineho duvodu.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 11:07

KineCZek píše:Upravil jsem svuj predchozi prispevek. Dal jsem tam kompletni sestavu s NASOBNE vykonnejsi grafickou kartou, VELMI DOBRYM 500W zdrojem, TICHYM chlazenim procesoru, grafiky, zdroje i s tichou ventilaci skrine.

Navic novy, rychly disk, kvalitni, PEVNOU skrin, ktera NEBUDE narozdil od te levne rezonovat a vibrovat.

Celkova cena je vcelku hluboko pod Tvym rozpoctem.

Super, moc se mi to líbí, jen mi tam chybí zvukovka a mechaniku mám. :-)
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 8. 2011 11:09

O sluchatkach se vetsinou zminuji, ale tentokrat jsem zminku vynechal. No, vsak vime. Ja jen, aby nemel na stole set od Geniusu za dvojku, tam prinos XFi bude nulovy.

Ono kdyz vidis v prispevku skrin Gembird, zdroj Eurocase a puvodne jeste i desku za devet stovek ...

- - -

Zvukova karta je integrovana na desce. Pokud ta mechanika, co mas, je SATA, novou z navrhu s klidem vyskrtni.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 11:14

KineCZek píše:Zvukova karta je integrovana na desce. Pokud ta mechanika, co mas, je SATA, novou z navrhu s klidem vyskrtni.

Nojo, toho jsem si ani nevsiml ze ten motherboard ma uz integrovanou zvukovku...
V tom pripade zvukovku nepotrebuju,
ale mechanika potreba bude, ta co mam doma je jeste IDE :oboze :mrgreen:
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 8. 2011 11:16

Deska IDE jeste ma, klidne pouzij i tu starou mechaniku. Jen ten IDE kabel dost brani prutoku vzduchu - je potreba si vice vyhrat s kabelovym managementem pri sestavovani.

Osobne bych obetoval 400Kc.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 11:17

Takže to, co mám nahoře v původním příspěvku je plně funkční herní PC Sestava, kterou můžu takhle vcelku koupit, kámoš mi to sestaví, nainstaluje ovladače a OS a hotovo??? :-)
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 8. 2011 12:25

ANo, to co jsem Ti posilal jako odkaz za 13.713,- Kc je komplet sestava, vcetne kabelu, sroubku a vseho potrebneho.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Flash9 11. 8. 2011 14:46

Díky moc za všechno, příště snad budu moudřejší :mrgreen:

EDIT: Ten chladič Arctic-Cooling Arctic F12 PWM na Alze nemaj, a já nejsem z Ostravy ale z Prahy, takže do alfacompu nepojedu a nechat si poslat větráček za stovku poštou je nesmysl, takže se chci zeptat jestli je tenhle chladič v pořádku:
http://www.alza.cz/zalman-zm-f3-d251748.htm
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 11. 8. 2011 17:21

Zkušenost s tím konkrétním ventilátorem nemám, ale údaje o hlučnosti vypadají strašlivě.

V Praze AC PWM určitě koupíš. Nemá je Alza, ale třeba CZC, Mironet, TSB, nebo některý z menších obchodníků je mít bude. ;)
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Flash9 12. 8. 2011 09:49

A co tenhle:
http://www.alza.cz/ventilator-acutake-acu-fan120-pro-pwm-white-wing-fan-de-luxe-d92472.htm
Ten je taky PWM, jsou k němu antivibrační podložky a 1600 otáček je celkem slušný, ne?
Flash9
Junior

Další stránka