LN - prostě tišší PC
Účel: Stavím pro známého jako PC do domácnosti, většinu času na tom bude pracovat studentka VŠ humanitního směru (Word, Excel, PowerPoint, PDFka, prostě tuna dokumentů), plus přehrávání hudby a filmů a prohlížení internetu. Dál ho budou používat její rodiče, především k prohlížení internetu.
Limit: 6500 Kč za bednu bez HDD, mám Seagate 7200.12 500GB (jednoplotnový, ST3500418AS)
Stavět budu sám
Taktovat nebudu
Monitor: Mám, FullHD
Periferie: Nad limit můžete doporučit nějakou slušnou low-profile klávesnici (aby se na ní dobře psalo) + případně myš...
Tady je můj návrh: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_163C0118BC0115Z50116OT01192Q0115RK01130Q01
Deska: Zvolil jsem ASUS, podobnou jako ta co tu často doporučujete, ale s chladičem na napájecích obvodech. Nebo jen na půlce napájecích obvodů? Tak to alespoň vypadá na fotce. Otázka je, zda se ten chladič nějak pozitivně projeví na životnosti desky a tedy zda stojí za ty dvě stovky navíc.
RAM: Vzal jsem nejlevnější Kingston 1333MHz s chladičem, ale přemýšlel jsem i nad těmito 1600MHz nebo těmito - vyšší frekvence, větší chladič (ale i vyšší napájecí napětí) a cena jen o pár korun vyšší. Měly by smysl?
BTW 8GB jsem vzal pro to, že brácha má 4GB a když má otevřenou tunu stránek v prohlížeči a někdo jiný se pak k PC přihlásí a udělá totéž, tak už PC hlásí málo paměti. Chtěl bych, aby se na tom PC mohli lidi bez problému přihlašovat současně bez ohledu na to, co má ten který uživatel zrovna rozdělané za práci...
Skříň: CM 343 má udávanou váhu 4Kg, zatímco její "sestra" CM 341 jen 3,3. Zase ale má pozici pro 12cm zadní ventilátor, zatímco CM343 má jen 80/90mm. Jakou byste brali vy?
Procesor: Rozdíl mezi G62O a G530 je v taktu a velikosti L3 paměti (3MB vs. 2MB). Který byste vzali vy?