LN, 6500Kč, kancelář, hudba, filmy

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 12. 2011 23:08

navic TDP u novych procesoru je vcetne plne zatizene graficke casti. a kdo vi co ta aida vlastne rika a na zaklade ceho.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 10. 12. 2011 23:08

karlos00x :arrow: Nad tímhle jsem taky přemýšlel. Asi pak zkusím ještě nějaké další benchmarky. Teď zrovna jdu na jeden "reálný" test, aneb 30Mbps Pán Prstenů. :-)

BTW koukám, že teď mimo zátěž se mi ventilátor na case netočí. Asi to trošku přenastavím, aby se točil alespoň trošku. S tím Alpine se to asi bude chovat ještě jinak a zase to přenastavím směrem k ještě většímu tichu...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 12. 2011 23:16

u tohodle "děla" to v pohode odvetra i ten seasonic. pro klid duse bych nechal nastaveny F12 na naproste minimum co lze. s chladicem CPU si musis pohrat potom.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 10. 12. 2011 23:31

Nolwendil: Pokud bys použil tuto skříň: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90US1NYJT9 , získal bys za menší peníze mnohem pevnější konstrukci (porovnej hmotnosti) a airtunel. S radiální konstrukcí ventilátoru na procesoru bys dále zadarmo získal účinnější chlazení při jinak stejných otáčkách ventilátoru. Ale proč to dělat jednoduše, když to jde složitěji.
I tak ten stávající můžeš v dané konfiguraci zrušit, sestavu dokáže odvětrat zdroj, jak už píše karlos00x.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 11. 12. 2011 12:00

karlos00x :arrow: Já vím že by stačil. Ale pro zvýšení životnosti zdroje a celého PC, snížení hlučnosti zdroje a celého PC a taky pro klid v duši jsem tam ten zadní ventilátor stejně dal. Jelikož je zapojený na jednom kabelu s chladičem CPU, tak si s tím budu víc hrát až budu mít nainstalovaný ten "finální" chladič. Zatím ho můžu zkusit připojit zvlášť na svůj konektor, nastavit regulaci a uvidíme, jak bude fungovat a reagovat na zátěž. Každopádně mě překvapilo, jak dobře už ta regulace v BIOSu funguje. Už je to nějakou dobu, co jsem stavěl PC z nových komponent, a tehdy tam takové možnosti nastavení ještě nebyly. Tím pádem nebudu muset použít žádné SW řešení jako SpeedFan, což je jedině dobře pro uživatele...

Denkez :arrow: No nevím, napsat to takovýmto způsobem poté, co už mám nakoupeno... Jen jsem napsal že je Elite 341 papír. Určitě jsem nenapsal že mi vibruje nebo že s ní nejsem spokojený. Ba právě naopak, spokojený jsem...
Navíc na té Tvé skříni vidím X důvodů proč ji nevzít a vzít radši to co mám. ;-) Jen 92mm pozice? Kde je přední prachový filtr? Prachový filtr pro windtunel? Přední porty tak nízko, když bude PC pod stolem? Byl by windtunel přesně nad tím ventilátorem procesoru a přesně se ho dotýkal? Jestli ne, tak to si ho můžu z uřízlé petflašky udělat i na své skříni, pokud budu moc chtít. Mám v boku dvě pozice pro 120 mm ventilátor. I ten prachový filtr si tam můžu dát...

U projektu musíš vždy myslet na uživatele a na všecky aspekty i z dlouhodobého hlediska. Tento PC bude používat studentka VŠ (bude ho mít v pokoji) a její rodiče. Jediná "údržba", kterou bude muset dělat je jednou za týden přejet čelo skříně vysavačem. Nic víc. PC pojede slušně, tiše, a nebude v něm (a za ním) za pár let tolik prachu, jako by tam žádné prachové filtry nebyly. Přitom bude dobře chlazené.
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 11. 12. 2011 13:28

Každý máme svoje zkušenosti a byť už máš nakoupeno, tak toto je fórum, které slouží nejen k řešení konkrétních projektů, ale současně jako databáze zkušeností. Pak můj příspěvek, že to jde udělat jinak a jednodušeji, má smysl viewtopic.php?f=932&t=1110433&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=7000+K%C4%8D .
PS. Pozor, KineCZek paírové skříně mačká holýma rukama.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 12. 2011 13:46

Ja uz tady taky nekolikrat popisoval svoji zkusenost: skrin kompletne vylepenou PAXem vcetne vsech moznych otvoru, nasavani pasivne pres jediny 120mm otvor s filtrem, jedine co vyfukuje ven vzduch je F12 PWM na 750 rpm osazeny uvnitr letiteho fortron zdroje.

Pravda mam tam nastevene, ze pri 62C na CPU (tj vice nez zhruba 2 minuty nepretrzite 100% zateze) se zrychli na dvojnasobek. V obou pripadech, ale vyfukuje pouze vlazny vzduch. Krom CPU mi čidla na desce rikaji 27C a 33C aktualne. Coz bude +/- i teplota vyfukovaneho vzduchu jak to tak citim na nohy. Krome kodovani videa jsem neslysel ze by se zrychlil ani nepamatuju.
karlos00x
Pokročilý

Předchozí stránka