Sestava na hry a domácí multimediální pc - ULN NE

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod masvers 7. 1. 2012 20:19

Ahoj chtěl bych NE-uln sestavu na hry ,internet ,sledování hd televize (mám avermedia dvbt napojen na upc kabel ),fotky ,videa ,poslech radií ,mp3 apd. cena 15000czk ,sestava musí obsahovat nový windows,zvukovou kartu (creative) ,grafickou kartu,která bez větších problémů stíhá hry (typu bioshock a náročnější současné doby).Po záruce sestavu bude možné upgradovat . Myslím tím ,aby součastný hardware (grafická karta)nebyl zbytečně drahý ,když po třech-čtyřech letech mě už nebude dobře fungovat (snad chápete jak to myslím),čtečku karet,myš,bez monitoru.Vzhled bedny bych chtěl mít takový ,aby šlo vidět z boku bedny do střev (moc se mě líbí tento design).No popsal jsem to lidově děkuji za rady a pochopení.S pozdravem Martin
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 7. 1. 2012 20:25

impossible
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 1. 2012 20:29

Nesplnitelne zadani hned z nekolika duvodu.

Pruhledna kolotocarska skrin se vylucuje s ULN a financni limit 11.000Kc (protoze 2500Win + 1500zvukovka) NEDOVOLUJE nabidnout ani STANDARDNI hlucnejsi sestavu, ktera by vyhovela pozadavkum na vykon modernich her.

Splnitelne by to zrejme pri dnesnim dolarovem kurzu a cene HDD nebylo ani v pripade, ze by slo o cenu bez DPH a o sestavu bez operacniho systemu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod masvers 7. 1. 2012 21:25

jak nesplnitelné v čem? ta cena je asi málo ,ale ty skříně existují http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0UR0001984
a třeba cooler master elite 431 a mě to nepřipadá kolotočářské ,když to nebude svítit červeně či modře.Ten finanční strop jsem dal podle zkušeností před osmi lety v ts bohemia co jsem chtěl tak říkali zbytečně moc drahé to nevyužijete a pod. nakonec jsem zato stejně dal 30000 czk a nikdy jsem s tou sestavou nebyl spokoje na 100% :-\ ,tak se proto chci poradit s váma ,když máte tisice sestavených pc za sebou,většina tazatelů (tady) na sestavu ví přesně jakou kartu či procesor bude ve své sestavě mít, já o tom vím tak prd já si leda můžu pak podle vašeho návrhu hledat recenze na konkrétní váma navržené součásti,teď si ze mně děláte srandu ,hold všeci na internetu jsou it machři :'( :-D
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 1. 2012 21:28

A to je ULN? Ta skrin? Od kdy? 431 je klasicka, hlucna bedna. Mas proste nesplnitelne pozadavky.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod masvers 7. 1. 2012 21:37

no asi není ,když je tam sámá díra ,já myslel ,že se to dá ztišit nějakýma nehlučnýma větráčkama a ne, že se to bude ucpávat každá skulinka nějakou pěnou :lol: :lol: já myslel ,že na to máš nějaké fígle :D no a dál co je špatné v mé představě o mém novém pc? :hm
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 7. 1. 2012 21:51

Bohužel, ani my nevládneme černou magií. Jestli chceš opravdu tichý počítač s požadavky, které máš, reálná cena se blíží těm pro tebe zbytečným třiceti tisícům. ;)

Není to o tom, že bychom si z někoho chtěli dělat srandu, kdybych si já měl kupovat třeba pračku, jsem z toho taky jelen, ale před koupí bych se alespoň mrknul na nabídku, abych měl představu o tom, co za své peníze můžu dostat a co už je mimo realitu.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod masvers 7. 1. 2012 22:14

Tu skříň a ultra tichou sestavu jste mě teda vymluvili a co ty další věci ty možnosti hraní modernějšich her ,sledování hd tv, vlastně ten celý důvod ,účel k čemu to pc budu využívat na to nejdůležitější jste mě neodpověděli ,která sestava by mě stačila nějaký konkrétní system, celek já teď vůbec nemám představu co teda mám chtít , my se bavíme o tom jak to nemá vypadat ,ale né o tom ,aby jsem měl funkční pc né předražené či pro mě málo využívané věci ,rozumíme si? Vím ani zadarmo rady nejsou dík
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod skype 7. 1. 2012 22:39

Takže si to uspořádejme:
standardně tichá sestava
HD televize, videa, hry, nenáročné činnosti
Windows
sestavení
čtečka karet, myš
?

Za tento budget to při současných cenách nepůjde. Leda bys měl 19" monitor-

-- 7. 1. 2012 22:53 --

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 37010WJH01
17 563Kč bez zvukové karty, protože první, která stojí oproti integrované za řeč, je Asus Xonar za 3000Kč.
Odeslat příspěvekod masvers 8. 1. 2012 00:19

Creative Sound Blaster už nejsou dobré zvukové karty? Creative mám ve starém pc a k mému využití do dnes postačuje . Něco se změnilo od roku 2003?
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 1. 2012 00:56

Creative uz opravdu dobre nejsou. Navic nove SB Recon jsou HORSI, nez stare XFi Xtreme Music, coz je (dnes jiz, pravda, nevyrabena, ale) 5let stara karta! Recon nejen ze hraje o poznani hur, ale i vice "sumi" na vystupech.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod skype 8. 1. 2012 01:14

A v čem nepostačuje integrovaný kodek?
Odeslat příspěvekod masvers 8. 1. 2012 08:24

já myslel a slyšel ,že integrovaná grafika a zvuk v jedné základové desce jsou ošizené tak proto by měli být samostatné karty zvuk, video a půjde to dvoujádro v budoucnu vyměnit za čtyř jádro ? (já se jen ptám laicky)
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 8. 1. 2012 11:09

mas repraky aspon za desitku? pokud ne tak nema smysl zvukarnu resit.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Chipset 8. 1. 2012 11:16

Rozdíl mezi int. zvukovou kartou a samostatnou pravděpodobně nepoznáte. Záleží na více aspektech, bez kterých je sebelepší zvuková karta stejná v podání zvuku jako integrovaná:
1. Jak kvalitní zdroj zvuku máte? Například je hudba v ztrátovém (MP3) nebo bezztrátovém (FLAC, WAV) formátu?
2. Kvalita použitých repro, kdy všechny u PC používané all-in-one bedničky nejsou svojí kvalitou schopné reprodukovat zvuk tak, aby byl postřehnutelný rozdíl
3. Citlivost uší, jaké slyší frekvence hlavně vyšších tónů a jestli vůbec poznáte rozdíl např. u jednotlivých nástrojů

U reprodukce zbytku zvuku (tedy filmů a her) je rozdíl zanedbatelnější tím spíše, protože není kladen důraz na kvalitu jako spíše na srozumitelnost dialogů a hlasitost pro dostatečné ozvučení apod. Tam prostě kvalita reprodukce není primární :-]
PC: Gigabyte P35-DS3; Pentium E5200 2,5GHz @ 3,33 GHz; Leadtek 9600GT 800/2000/2200; A-Data EE 920Mhz 2x2GB; HDD1:Samsung SpinPoint 640GB; Samsung SH-S203B; Seasonic 500W... NB: Samsung R780 (bohužel :-D)... Tablet: Prestigio Multipad 5880D
Chipset
Junior

Další stránka