Sestava na hry a domácí multimediální pc - ULN NE

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod masvers 8. 1. 2012 14:21

dík za odpověď na zvukovku nejsem žádný hudebník takže stačí ta integrovaná jak jsem pochopil,teď si připadám jak tehdy v tsbohemce moc zbytečných a drahých nároků tak jak teda ,chci pc které mě bude v pohodě brát nejnovější hry ,sledovat videa a tv v hd ,po záruce a s příchodem nových her a aplikací jen vyměnit grafiku a o nic víc se nestarat,vždycky mě bylo doporučované víc investovat do grafické karty a procesoru (na prvních pět let) tak z mého pohledu laického pc uživatele
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 1. 2012 10:20

V podstate takova doporucena sestava za 20k, ackoliv ted bude drazsi, by pro Tebe mohla byt optimem, z nejz bys mohl vychazet. Tim chci rict, ze by splnila vsechny Tve naroky.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod masvers 8. 2. 2012 21:01

Ahoj, tak jsem se rozhodl jinak použil jsem Vámi doporučenou sestavu PC do 10.000,- Intel platforma (10.050kč) jen jsem změnil zdroj Seasonic S12 II-430 430W ,procesor Intel Core i3-2125 BOX a skříň Cooler Master Elite 311(12.697,-) http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RP0119FU01
Jestli je to zas nějak špatné nebo přehnané tak mě to prosim opravte . Ještě chci k tomu dodat ,že sestava bude na hry ,sledování filmů v hd, internet ,domácí využití fotky atd. nic složitého .A ještě to nejdůležitější pokusím se to složit sám :oboze (budu mít z toho mého nového pc větší radost :D ,když se na tom sestavování něco nového naučím ) S pozdravem a s díky Martin
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 8. 2. 2012 21:27

Procesor je blbost největší - oproti levnější i3-2120 má navíc jen silnější grafické jádro, které ale nebudeš využívat.

Příplatek na zdroj považuju za zbytečně vyhozenou pětistovku. Ty peníze radši investuj do grafiky.

-- 8. 2. 2012 21:29 --

Levněji a výkonněji: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... WL0115Z501
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 2. 2012 09:20

A kam se podelo to ULN, kdyz nakonec mame klasickou sestavu? Zmenil jsem tudiz nazev i zadani, aby neznaly ctenar typu "kouknu na zadani na zacatku a pak az na sestavu v poslednim postu, at vidim, co vybrali" nenabyl dojmu, ze ten vysledek je ULN sestava. Protoze neni ani Semi LN.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod masvers 9. 2. 2012 11:49

zdar a co znamená ten konec Semi LN?
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 2. 2012 12:06

Hlucna mrcha > hlucna mrcha v odhlucnene skrini > cokoliv s vodnim chlazenim > klasicka sestava u nas na foru > Semi LN > LN > ULN > HC-ULN > TNN.

Od nejhlucnejsiho k nejtissimu. TNN = nic se nehybe. Zadny disk, zadne ventilatory, specialni pasivni zdroj. (mohu dodat i fotodokumentaci)

Semi LN je v podstate klasicka sestava, jako mas, jen umistena v odhlucnene skrini. (Silencio). Ta grafika je posleze potreba odladit, Sapphire se odladit da na vcelku pouzitelnou uroven. Doporucil bych vsak VaporX, nebo L2 Pro.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod masvers 9. 2. 2012 12:42

no a ta změna je proto ,že když chci mít nové pc tak ať je sestavené vlastníma rukama (tím padem komponenty ne moc drahé a složite)a můj mozeček ať se trochu snaží he he už se nemůžu dočkat to ho dne na Sestavování a nesmím zapomět někde zavřít našeho kocoura kvůli elektrostatické elektřině :-))
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod masvers 10. 2. 2012 19:09

zdar ,mám ještě jeden návrh na sestavu od kamaráda z práce -ukazoval jsem mu sestavu tady od Vás a říkal ,že by připlatil na procesor a šel by do jiné grafické karty v alfa.cz jsem našel navrhovanou tu to http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 2U01149E01 a pak jsou ještě paměti DIMM Zeppelin GOLD 8GB DDR3 ,1333Mhz,CL9,kit 2x4GB-Evolve pak je tu zdroj XILENCE 500W,ATX2.3,12cm fan ,PFC toto vypisuji ze seznamu co mě dal na alfa.cz jsem to nenašel ,pak jsou tu skříně cooler master elite 334U (ta to se mě líbí víc než) Elite 311 ,ale nevím co vzít je tam rozdíl v rozměru a ptal se mě na windows já chci originál ,ale nepochopil jsem ,že je Windows krabicový ten je dražší než ten co se dodává do sestav na zakázku (to bych chtěl vysvětlit jaký je nebo proč je cena za krabicový windows větší než ten,v seznamu mám napsáno Windows 7 Home Premium CZ 64 bit OEM cena 2333kč,navrhl mě ještě další tři základní desky - MSI PH 67S-C43 LGA1155 h67b3,4xddr3,sata3,glan,atx nebo ASrock z68pro3,lga1155,z68,4xddr3,sata3,usb3,glan,atx nebo MSI PRO3 PH67A-C43 B3 ,LGA 1155,H67,4xDDR3,SATA3,usb3,glan,atx a nebo new-ASrock Z68
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod mobilcarl 10. 2. 2012 19:31

ber sestavu, co ti poradí odborníci zde na foru, páč to je to nej co se dá momentálně sehnat.
Dell E6400 (P8700, 2GB, Crucial M4 64GB, intel 4500Mhd) + dock + 23" IPS
mobilcarl
Junior

Odeslat příspěvekod masvers 10. 2. 2012 19:51

dík za názor

-- 10. 2. 2012 20:34 --

the shitmane a kineczek jak teda? Ten kluk taky sestavuje a má přehled jak teda?

-- 10. 2. 2012 20:36 --

jeho první názor byl dej i5 ,víc paměti a tu grafiku
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 2. 2012 10:53

pokud na i5, vic pameti a lepsi grafiku mas penize tak to bude pochopitelne vykonnejsi
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 2. 2012 11:36

MSI desku urcite nikoliv.

550Ti neni zadny vykonnostni zazrak, tu bych nebral. Ma 768MB pameti 256bit + 256MB jen 64bit, takze ve vyssich rozlisenich, nebo s AA, nebo na nejvyssi detaily je tragicky pomala.

Zeppelin kit - nevidim duvod.

- - -

Celkove tedy za mne jasne NE.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod masvers 12. 2. 2012 12:13

ahoj další návrh ,stale se držím Vašich sestav (mezi deseti a patnacti tisíc) měním hlavně procesor ,velikost paměti ,zdroj a grafiku a skříň Cooler master elite 334 U jsem na stoprocent rozhodnutý že beru,http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0QZE010TUP0215Z50115RK0119SQ010I300118BF011GBM011HR9011AMX01 a chci ten windows 7 ,ale nechápu ten rozdíl ceny u krabicového a oem. Se pořád nemužu dočíst jestli je lepší grafická karta od AMD radeon nebo NVIDIA Geforce ,já pořád slyším to je málo přidej těch šest stovek navíc tě nezabije .Já chci prostě hrát nové hry ,hd filmy,fotky,po pěti letech upgradeovat (já potřebuju dochtora :potichu :D :D )
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 12. 2. 2012 12:24

6790 ne, ale jinak by to docela šlo.

Místo 6790 bych použil 6850, která je citelně výkonnější.
The Shitman
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka