20k, 2D grafika + FullHD filmy

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod G0tty 24. 1. 2012 22:15

Dobrý den,

prosím o pomoc se sestavením PC (náhrada za dosluhující NTB HP elitebook 6930p).

Požadavky na hlučnost
Nemusí být ULN, stačí, když nebude hučet jak startující letadlo.

Účel pořízení
75% 2D grafika (PS, Inkscape, AI, IND), 20% sledování filmů (zde nejvíc pociťuji, že stávající NTB nestačí), 5% hry (spíše starší - Counter-Strike, Heroes of M&M 2,3, atp.)

Finanční limit
Cena nejlépe kolem 20k Kč.

Operační systém
Nemám, takže cena včetně OS.

Sestavení
Nechám si sestavit v eshopu.

Budete taktovat?
Ne.

Monitor
Budu připojovat na 27" monitor s rozlišením 2560x1440px.

Periferie
Mám.

Ideálně bych si představoval, kdyby se to celé vešlo do prostoru 32cm (výška) x 28cm (šířka) x 50cm (hloubka).

Předem díky.
G0tty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilcarl 24. 1. 2012 22:49

a nezvládl by sis to postavit sám? přeci jen je to skoro 1tis. Kč za mě třeba takto http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... LG0119SQ01 ale spíše počkej na ostatní zkušenější kolegy.
Dell E6400 (P8700, 2GB, Crucial M4 64GB, intel 4500Mhd) + dock + 23" IPS
mobilcarl
Junior

Odeslat příspěvekod G0tty 25. 1. 2012 09:30

To vypadá dobře.

Ještě mě napadlo, že ohledně HDD mám docela skromné požadavky na kapacitu (ze současných 160GB mám 50 volných). Kdyby se místo těch dvou použilo jedno větší ssd (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2AN00016U1), nebo 2 menší, jak moc by se to projevilo na rychlosti systému?

a nezvládl by sis to postavit sám?

Nejspíš zvládl, ale nemělo by to vliv na záruku?
G0tty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilcarl 25. 1. 2012 09:55

no samozřejmě, že SSD je o dost rychlejší, ale jeden systémový tam máš, druhý na data by byl fajn - rychlost, ticho, zas nevím jestli je dobré mít ssd na ukládání velkých objemů dat. Ale určitě to bude rychlejší. Co se týče záruky, pokud se něco stane, tak nemůžeš poslat celý pc, ale tu komponentu. Záruku máš samozřejmě na každou část. To je na tobě, jestli chceš připlatit dalších 890 a nevadí ti to, tak můžeš.
mobilcarl
Junior

Odeslat příspěvekod G0tty 25. 1. 2012 11:27

A co ty rozměry, dalo by se do nich trefit? Zkusil jsem to nějak poskládat do menší bedny, ale popravdě nemám představu, jestli by se to tam takhle opravdu vešlo a jak by se to uchladilo...

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... LT0110TP01
G0tty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilcarl 25. 1. 2012 11:55

oj, těch požadavků na rozměr jsem si nevšiml, omlouvám se, jinak s bednou ti asi neporadím, to bude potřeba někdo jiný, ale ten 40GB SSD vyhod, zbytečnost, to si radši kup na systém Crucial M4 64GB nebo Kingston V200 64GB za skoro stejné peníze a nebo rovnou Intel 80GB SSD, 40GB je k ničemu, je to děsně málo. ideální kombinace by podle mě byla 80GB intel + 120GB intel kvůli záruce. Za mě ale na data zatím pořád velké HDD a SSD jen na systém a nejnutnější programy
mobilcarl
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 25. 1. 2012 12:08

PC-Q11 Mini-ITX, ses si jisty, ze tam mATX nacpes?
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 1. 2012 12:18

32x28x50 je rozmer nejake drevene diry? V ni se to usmazi i pokud bys nasel mikroskrin, ktera by se tam vlezla. Na ten rozmer se proste vykasli.

- - -

Mas 100% jistotu, ze vice nez 120GB nebudes potrebovat? Alespon 160GB bych si dopral, ma -li jit o jediny disk v sestave. Ono par MP3 atd udela s kapacitou sve.

40GB disk je maly i pro system s aplikacemi, to opravdu neschvaluji.

- - -

Osadit mATX desku do ITX skrine ... viz obrazek, musel bys pouzit kladivo, pilu a kleste. Do modreho ctverecku tmavosedy obdelnicek nenacpes, ani kdyby ses rozkrajel. Nemluve o tom, ze chlazeni procesoru se do te skrine take nevejde.

Obrázek
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod G0tty 25. 1. 2012 12:29

@KineCZek Ok, díky za vysvětlení. Jako bych nic nenapsal, na ty rozměry zapomeňte 8-)
G0tty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 1. 2012 12:32

Ono by to MOZNA i s temi rozmery slo.

22.722,- Kc

S tim, ze tedy ale NEMAM odzkouseno, zda se do te skrine vleze pod zdroj Alpine.

- - -

Lidem, kteri budou chtit poradit Kozuti, nebo Shuriken, rovnou rikam, at se nad svou radou zamysli. Pokud Vam to nedojde, zeptejte se a ja Vam reknu, proc ani jeden z nich nelze pouzit.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN