Lepší kancelářské PC - 12500Kč, jen bedna.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tomasek 25. 2. 2012 21:29

Sestava k posouzení je zde: 12 674Kč

Určení: doma na kancelářské věci(Office, CAD view), internet, přehrávání filmů, úprava fotek, časem i videa. Hlavní požadavek, aby počítač vydržel dlouho.

Něco ke komponentám: Desku jsem zvolil, protože je tam USB3.0, SATSA 6Gb/s a navíc ještě jeden IDE řadič, mám doma jednu dva roky starou a nepoužívanou LG DVD vypalovačku. Tak proč toho nevyužít. Až odejde, koupím tam novou.

Taktování a další upgrade momentálně o taktování neuvažuji. Později o taktování uvažuji. S tím, že bych do sestavy ještě přikoupil nějaké SSD a vyměnil box chladič za něco lepšího. Myslím, že později lepší procesor už nebude mít opodstatnění do této sestavy kupovat.

OS mám doma krabicovou verzi Win 7 HP 64bit

Sestavení: sestavení provedu sám.

Cenový limit: okolo 12500Kč.

Předem, díky za jakýkoliv rady.
Momentálně počítače už nejsou to nejhlavnější co by mě živilo a bavilo :-) Ale snažím se být stále v rámci možností v obraze :-) A stále tvrdím, že složit a opravit PC je pro děcka :-)
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 2. 2012 21:51

Takhle, jak to je, by to taktovat stejně nešlo. Chipset H67 to nepodporuje a levným P67/Z68 by sis nepomohl. Taktování tedy nechme plavat, obejdeme se i bez něj.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RK01163C01

Čtyřjádrový procesor 3GHz
8GB RAM
1TB HDD
Tiché a kvalitní komponenty
Malé balení

Ideální by to samozřejmě bylo s SSD v ceně, ale to bychom museli škrtat na procesoru (ne že by byl potřeba), nebo připlatit dva až tři tisíce.

-- 25. 2. 2012 21:57 --

Sice nad limit, ale...

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... ZE010M7O01

Dvoujádro 2,8GHz
60GB SSD
Ještě tišší chod sestavy - LN specifikace
Zbytek oproti minulé beze změn

Pokud se neklade velký důraz na střih videa nebo CAD, nevidím čtyři jádra jako nutnost a radši zainvestuji do ticha.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod skype 25. 2. 2012 21:58

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... TZ0119SQ01
Dualcore s HT a 3.3GHz, 80GB SSD, 500GB HDD
Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 2. 2012 22:03

Shitmanuv navrh ma hlavu i patu, neni drahy a na zamyslene vyuziti je takrka idealni. Jen u te skrine pozor, je leskla a strasne rychle se zapatlava. :))
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 2. 2012 22:09

Tak bednička je to poslední. Není problém ji vyměnit za jinou Elitku v podobné ceně. Osobně se mi ale z mATX zamlouvá nejvíc.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Tomasek 25. 2. 2012 22:21

Tak to jsem trochu přestřelil a nevšiml si podstatné věci s tím taktováním. No, tak to oželím. No už to jdu studovat :-) Chlapy díky za tipy, zkusím ještě něco vymyslet a inspirovat se :-) Zas tak ULN to nemusí být. Jen se chci zeptat, není náhodu zdroj mnou vybraný Enermax NAXN 450W lepší než Corsair Builder Series CX430 430W V2?

Dali jste mi brouka do hlavy s Crucial 64GB :-) a The Shitman sestava se mi líbí, teda jen bedna je myslím zbytečně drahá. Líbí se mi ta od skype Cooler Master Elite 342, jo a DVD mechaniku nepotřebuji, takže je to hned 450Kč, mám jednu do IDE, kterou chci využít viz. můj první příspěvek :-)
Momentálně počítače už nejsou to nejhlavnější co by mě živilo a bavilo :-) Ale snažím se být stále v rámci možností v obraze :-) A stále tvrdím, že složit a opravit PC je pro děcka :-)
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 25. 2. 2012 22:35

naxn není enermax.
Pouze zdroj s nálepkou té značky, kde platíš za tu nálepku.
Od Enermaxu ErPro a výše.

SSD určo vem, pokud na to finance jsou.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 2. 2012 22:48

NAXN neber, Jak říká Honza, není to Enermax.

IDE mechaniku k té desce nepřipojíš. Leda přes redukci, kde funkčnost není zaručená, nebo přes řadič, který stojí stejně, jako nová mechanika.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 2. 2012 08:59

Nez kupovat redukci, to uz radeji kup SATA mechaniku. A NaxN opravdu NENI lepsi, bohuzel. Pokud chces Enermax, ber ErPro, 350W bohate staci.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Tomasek 26. 2. 2012 10:05

Díky všichni za odpovědí, nakonec jsem se inspiroval The Shitman sestavou a bral bych asi tohle: 14500Kč

je to o dva víc než je v podpisu, ale je tam SSD. A teď půjdu ukecávat sestru, jestli ty 2000Kč překousne nebo ne. Jestli ne, tak tu sestavu vezmu bez SSD a možná dotoho dám i5-2500 (bez K). SSD koupím jak bylo v plánu až tak za rok. Já měl strach aby s SSD neměla sestra moc problémy, protože počítáčům zas tak moc nerozumí. A čtyř jádro bych chtěl, hlavně do budoucnosti, aby počítač vydržel dlouho bez dalšího upgrade.
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 26. 2. 2012 10:11

ja jen ze bych radsi dualcore + SSD nez quadcore + HDD. zvlast na pozadovane cinnosti.

a kdyz uz tam bude SSD tak datovy disk staci bohate "green"
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek 4. 3. 2012 08:21

Jen pro info, nakonec jsem tedy koupil tu sestavu v předchozí mé odpovědí za 14500Kč, celé jsem to bral v Brně v Alfě. Sestava už je složená a funguje bez problémů jen pár postřechu:

- zdroj Corsair CX430, je tichý, ale něco v něm dost píská, nějaké trafo, uvidím jestli to zmyzne, jinak je pěkně tichý
- case za ty prachy zlatý, tloušťka plechu ještě v normě, jen horní polovina přední masky, je udělaná z lesklého plastu(takže jde vidět trochu patlance), který navíc na sebe váže prach
- SSD Crucial 64GB v sobě už obsahoval nejnovější firmware 0309
- disk Seagate truchu hlučnější, vedle něho mám tři roky starý 500GB WD a i osmlet starý 120GB zase WD a jsou teda mnohem tišší. Ale když je zavřený v bedně, tak to nejde skoro slyšet.

tak to je vše, jestli na něco příjdu, tak dám vědět. Všem díky za výběr sestavy.
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 4. 3. 2012 10:43

Ten zdroj bude asi na reklamaci. Corsair je jinak ve zdrojích dobrý, ale tohle je taková bolístka minimálně řady CX. Víme o ní, ale srovnatelný zdroj za tu cenu neseženeš, takže i přesto doporučujeme. Je to normálně reklamovatelná závada - výměna kus za kus, pokud nenarazíš na technika - blbce.

Seagate disky se mi nezdají o nic hlučnější, než konkurence. Kdyby to nějak vadilo, pomůže Scythe Himuro za cca pětistovku. Sám dvě používám a nemůžu si to vynachválit.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 4. 3. 2012 14:04

1) 7200.12 rozhodne neni nijak prehnane hlucny
2) do sestavy s SSD bych poridil nejaky "green"
3) v normalni sestave by mel byt stejne drtivou vetsinu casu vypnuty kdyz je tam SSD
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek 5. 3. 2012 14:06

Re: The Shitman ... máš pravdu Scythe Himuro dobrá věc, znám. Třeba časem dokoupím.

Re: karlos00x ... s green diskem máš pravdu, ale už se stalo.

Jinak jsem si ještě vzpomněl, že rozpočet jsem musel navýšit o 120kč, protože u SSD Crucial nebyla redukce 3,5" > 2,5". Což jsem přehlídl a druhý dne jsem se musel vracet do obchodu. Drobnost, která zdržuje.
Tomasek
Mírně pokročilý

Další stránka