Herní PC - 25k max.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 12. 2012 00:50

Herní PC.
Zvláštní požadavek - Blue ray palírna.
ULN: může být ale není podmínkou.
Overclock: zřejmně ne.

Kámoš chce herní PCčko. Má na bednu se systémem 25k. Osobně bych šel do kombinace intel/nvidia. Taktovat se zřejmně nebude, takže bych tam dal co nejsilnější intel, rozpočet je nadprůměrný. GK nic nižšího než GTX670. Monitor bude brát zvlášť, v rozpočtu není, požadavek zněl velkej. Nechce nutně ULN takže třeba takový corsair carbide 300R by asi nebyl špatný, což ? Jak ho znám bude to zase na dlooouho, tak tam dejte prosím maximální výkon co se tam vejde.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 16. 12. 2012 01:24

ale nééé :D :D to nemáš před půlnocí v sobotu nic lepšího na práci ? :D
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod chatumbabub 16. 12. 2012 02:11

:tleskani
chatumbabub
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 12. 2012 11:11

Ne není to imaginární kamarad a nechci imaginární sestavu. Slíbil jsem ze se mu na to podívají odbornici.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 12. 2012 00:16

Tak určitě... :lol:

za mě tedy 25 225,- Kč

OS tam sice, není, ale máš tam Intela ! a GTX660Ti která má po OC výkon jak 670ka ! ! ! nadrpůměrný limit to sice není ale budiž.

Třeba kamarád studej na lepší SŠ nebo VŠ a má přístup k licenci skrze školu.

pro rejpaly: ten husto-kruto-přísnej panel tam prostě musí být ! tady není misto na diskuze !
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod klapo 17. 12. 2012 00:38

Ta BD mechanika se mi zdá, že neumí vypalovat BD media.
klapo
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 12. 2012 00:44

To je pravda, ale on si tu sestavu stejně nikdy nikdo nekoupí :D

BR palírny jsou zatím dostupné jen jako externí Alfa - nevede, Alze - externí pouze, a CZC -> http://www.czc.cz/asus-bw-12b1st-cerna- ... aje8uck053

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 17. 12. 2012 01:56

Kamarad uz dávno nestuduje, Windows nemá...

Není zbytečné kupovat taktovací procesor, když se taktovat nikdy nebude ? A k čemu je dobrý ten dotykový panel ?
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 12. 2012 07:11

PoliceCollector píše:...Taktovat se zřejmně nebude, takže bych tam dal co nejsilnější intel...

Právě proto. ta 670ka je zbytečná pokud se bude hrát ve FHD, pokud v něčem jiným měl bys nám to sdělit. Myslel jsem že se ti panel bude líbit a kamarádovy taky :)

Tak a teď už doopravdy: 25 062,-

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod dragon124 17. 12. 2012 09:14

Tu i3 myslíš vážně ?!?
dragon124
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 12. 2012 09:59

Ano. na hry staci. A kdyz odectem "palirnu" a OS tak nam zas tolik nezbude, da se usetrit na desce, ale takhle je moznost budouciho upgradu.

Dulezita bude stejne az 5. strana ;)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod mobilcarl 17. 12. 2012 11:44

jen ta Bluray mechanika je 10% rozpočtu. Opravdu bude tak využívána? Já teda neznám snad nikoho, kdo by se koukal na film v bluray a už vůbec neznám nikoho, kdo by si to chtěl vypálit. Já bych šel radši cestou i5 + ati 7870, ta bude stačit na vše a pořád bude levnější, více se vyplatí si ty peníze nechat a za 2 roky je narvat do karty střední třídy, která výkonem rozdrtí i tu 670ku
Dell E6400 (P8700, 2GB, Crucial M4 64GB, intel 4500Mhd) + dock + 23" IPS
mobilcarl
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 17. 12. 2012 14:43

Tak tam dejte normální mechaniku :) já ho překecám že BR palírna je blbina. (Osobně si myslím že v moderním PC nemusí být už skoro žádná mechanika, nebo jen základní DVD.) Spíš bych tam dal nějakou ultra durable desku s kvalitní komponenty a dlouhou -třeba 5letou zárukou, procesor o co nejvyšším taktu - a proč GTX 670-inu proto že u Nvidie jsem se setkal s tím že jejich grafiky jsou trvanlivější-já měl tři ATi(AMD), všechny do jedné od Sapphire a regulérně umřely, nemluvě o tom že AMD po čase karty zařízne a nedělá na ně ovladače, kdyžto Nvida je podporuje téměř na věky věků... Kámoř upgraduje snad ještě z Pentia IV nebo snad dokonce 3 a nějaké NVidie řady 5... takže hodně prehistorický HW :) A je mu 31 takže nevím jestli by svítíci panel ocenil.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 17. 12. 2012 15:04

Asi jen mokrý sen, ale budiž.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BN011HR901

Jestli to pojede v běžném 1080p rozlišení, tak nemá cenu brát lepší grafiku. I tohle je moc, ale nechal jsem to tam ,protože do limitu se to vešlo. Radši po dvou-třech letech udělat menší upgrade, než kupovat nějakou předraženost co stejně rychle zastará.
The Shitman
Ex-moderátor

Další stránka