Kancelářské PC - win XP

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jjfb 31. 1. 2014 14:51

Milane, prosím, přestaň se vyjadřovat k PC pod 25000,- protože vypadáš jak šílenec.
jjfb
Junior

Odeslat příspěvekod pestis_pestis 31. 1. 2014 20:56

Děkuji za odpovědi.
Tento komický počítač ( v horší verzi) mi doporučil nějaký Milanr1 :shock: což je známý místní expert. Viz výše.
Situace po dnešní instalační anabázi.
Programy které lze nainstalovat pouze ve win XP jsou nainstalovány a funkční.
Zobrazování v kódování Kamenických díky fontu Kamenických funkční.
Tisk: z windows na LPT2 na tiskárnu HP LaserJt 1100 funkční
Tisk: z DOSovských aplikací na na USB virtualprinter díky Fondům tiskáren a zachytávání LPT1 funkční.
Rychlost internetu: oproti stávajícímu stroji asi 1000%
Spokojenost: ANO
-----------------------------------------------------------------------------
Nespokojenost:
S těmi žlutými Otazníky ve správci: ANO, ale asi ničemu nevadí.
Zobrazování: trvá trhaný pohyb při překreslování oken.

Uvítal bych radu pro ovladač grafiky.. ale jsem velmi skeptický.
pestis_pestis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjfb 31. 1. 2014 21:54

IMHO, ty trhance jsou způsobeny vykřičníky u :
= řadič jednoduché komunikace po sběrnici PCI
= řadič sběrnice SM
= řadič videa (kompatibilní se standardem VGA)
jjfb
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 1. 2. 2014 09:32

Omyl:
pestis_pestis píše:Tento komický počítač ( v horší verzi) mi doporučil nějaký Milanr1

Nikomu bych s dobrým svědomím nedoporučil ořezaný herní PC k profi nasazení.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod monikash 1. 2. 2014 11:54

A nebylo by rozumnější přejít na účetnictví, které je pro W7/8, a ne ten historický paskvil pro dos? Dokud tohle budou lidi používat, tak nikdy výrobce podobných programů nedonutí přejít na OS z 21. století.

Milanr1 dal odkaz na doporučené sestavy od Kinečka (a v nich se o XP nebo DOSu!!! nic nepíše).
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Moderátorka

Odeslat příspěvekod Bespi_ 1. 2. 2014 14:10

Mimochodem ono by to DOS ucetnictvi chodilo i pod Windows 7/8.1 x86 taky :-) . Kazdopadne pouzivat DOS ucetnictvi je silenost.

To trhani obrazu je zpusobene tim ze nejsou ovladace pro VGA a ani nikdy nebudou. Take to znamena, ze cokoliv co potrebuje trochu narocnejsi graficke operace tak tam nebude chodit.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 1. 2. 2014 16:47

monikash píše:A nebylo by rozumnější přejít na účetnictví, které je pro W7/8, a ne ten historický paskvil pro dos? Dokud tohle budou lidi používat, tak nikdy výrobce podobných programů nedonutí přejít na OS z 21. století.

Milanr1 dal odkaz na doporučené sestavy od Kinečka (a v nich se o XP nebo DOSu!!! nic nepíše).

Mončo, mrkni se na datum tazatelova dotazu, taky mě to zmátlo. V době, kdy se dotaz pokládal, tu určitě u sestavy za 6 000 byl Ivy Bridge, na které XP běží. Jenže tazatel váhal, koupil Haswell a na něj už ovladače XP nejsou. Málokoho by tady na fóru napadlo, že někdo bude ještě dnes trvat na Windows XP, byť i já je používám, jsem jejich fanoušek a nechci se jich vzdát, ale vývoj jde dopředu a nebude asi zbytí...
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod alfah4ns 1. 2. 2014 17:11

Navíc Milan dával odkaz na AMD sestavu.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod pestis_pestis 1. 2. 2014 18:02

Děkuji všem za odpovědi: ovladače nebudou s tím jsem se smířil.
Nový software: ano to je řešení, které z osobních důvodů není možné. Otec v průběhu roku přišel o zrak na jedno oko a to druhé to čeká někdy brzy, léčba není možná. pro zájemce viz http://www.degeneracemakuly.cz/ , takže se nic nového učit nebude. Toto je dočasné krátkodobé řešení než bude muset účetní kancelář zavřít.

Tímto bych diskuzi ukončil.
pestis_pestis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 1. 2. 2014 18:03

Ani XP mode by nepomohlo? (součástí Win7 pro)
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Bespi_ 1. 2. 2014 19:20

Tak ovladace VGA lze vyresit snadno. Staci sehnat nekde nejakou vyrazenou obyc PCI-E grafiku - prakticky cokoliv a problem to vyresi.
Bespi_
Junior

Předchozí stránka