Hry a PC analyzy, s monitorem, ~ 25 000 Kc

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 17. 9. 2013 00:07

Ahoj, predem chci podekovat za cas, ktery travite s timto topicem. Uvitam rozmanite tipy a napady. Zaroven podotykam, ze mam PC stare cca 8 let, takze moc nevim, co se tedka v desktopech nosi a co ne.

Ted k sestave, kterou si chci poridit:

-hlucnost: u pc budu sedet >5 hodin denne, takze low noise
-ucel: 45 % hry, 30 % statisticke analyzy a simulace, prace s velkymi daty a kancelarina, 25 % filmy
-financni limit: 25 000 Kc
-sestava pc: Alfacomp
-taktovani: ne
-monitor: v cene, palce absolutne netusim, snad minimalne 19, klidne az 24 (rozliseni nejvetsi mozne, budu pomerne dost cist i psat, sveho zraku si cenim)
-dalsi periferie: ctecka pametovych karet*, reproduktory** (*nejlevnejsi dostupne veci v barve, **2 obyc repraky v barve)
-case: neco jednoducheho, nejlepe lehko prenosna (tj. s uchytem) - chtel bych byt schopen pc nekdy (10x do roka) prenest a pripojit k TV (40+ palcu) a zahrat si neco s kamarady (a USB joysticky), uchyt jsem vsak ochotny ozelet, kdyby cenova diference podstatne zlepsila vykon ci jinou polozku
-dalsi poznamky:
*usb 3.0,
*alespon 2 usb zepredu case,
*ssd na system (jestli ho davate do sestav jenom na system, pak neni treba >=128 gb, rekl bych? U her a SW mne nevadi cekat na spusteni),
*hdd staci 500 gb (v pripade nevelkeho cenoveho rozdilu 1 TB)
*procesor by mel byt "nadcasovy" (neco jako smer, kterym se budou hry/procesory ubirat), tj. aby stacil na nejnovejsi hry i za 2 roky (med-high detaily)
*pc neplanuji kazdorocne obnovovat
*nizsi spotreba vyhodou

Diky a tesim se na vase tipy!
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 9. 2013 00:47

To co chces je asi jako chtit Audi Q7 nove pod pul mega. Nekde budes muset slevit, nebo priplatit.

I po oholeni az na kost jsem dostal tohle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... OZ011FQP01

A kdyz zacnu ubirat, pujde do haje jako prvni nadcasovy procesor, jako druha tretina grafickeho vykonu, polovina pameti, polovina HDD, polovina SSD ... a stejne na cene nebudeme:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 2D011SK501

A nebo misto monitoru TN sr*cku, do haje graficky vykon, SSD, HDD, RAM ... a nechat procesor s deskou.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... WD011SK501

- - -

Krom prvniho navrhu jsou ale vsechny v necem spatne, resp. si odporuji s Tvym puvodnim zadanim.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 17. 9. 2013 04:00

Ta nadcasovost procesoru mozna nebude zase tak moc dulezita, kdyz to dela takovy binec v cene, resp. poznam ten Haswell (at uz je to cokoliv?) na praci?

Prvni sestava se mne jinak velmi libi, 5k je ale opravdu moc. Na monitoru urcite slevit nechci kvuli zraku a tomu, ze by mel vydrzet treba i tech 6 let, LG IPS235P je ze pry ale pomerne vratky.

Co se tyce GK, tak zase takovy ultra gamer nejsem, na druhe strane GK, co utahne high detaily bych uvital. Skutecne bych tak moc pocitil u _soucasnych_ her rozdil mezi N760 a N660? Zase takovy paran nejsem, chtel bych rozjet nejakou skoro jako realita vypadajici valecnou rpg a auticka, nic vice. Datove simulace, ktere provadim, nejsou graficky narocne.

Mate nekdo nejaky nazor na prenosnou case?
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 9. 2013 09:54

Tak idealni monitor by bylo treba tohle Eizo: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001U6F Ale konzultovat musis hlavne s penezenkou. Jak rikam, novou Q7 pod pul mega proste nesezenes. A kdyz ano, beru hned dve. Jednu sobe, jednu na kseft.

Prenosna case je nejvetsi hloupost pod sluncem Kvalita, ale i chlazeni, rozmery, vse se podrizuje prenosnosti. Pokud chces prenaset, kup si notebook.

Pokud neznas rozdil mezi 660 a 760 => recenze. Jsou v nich grafy, ty reknou vic, nez tisic slov.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 5. 10. 2013 00:04

Mám dva dny vybrání, v pondělí musím koupit PC. Přesto mám pár dotazů (vycházím z http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... OZ011FQP01):
-nějaký jiný monitor, který bude mít rozlišení alespoň 1980x12__?
-jakou sestavu byste zvolili, kdybych nechtěl LN?
-v domě mám wifi, budu muset něco dokoupit nějakou anténku k síťovce na chytnutí signálu?
-carbide 200r se už neprodává, asi by šla ale objednat. Stejně, nepotřebuji snadnou montáž a lehké rozdělávání, nejsem case fajnšmekr, do pc nepolezu často
-neni usb 3.0 na čtečku karet zbytečný komfort? Na case jsou 2 (hádám zepředu), případně i na jiné budou?

Na přenosnou case nakonec kašlu. Díky za tipy od kohokoliv!
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 5. 10. 2013 12:44

- pokud nechceš znova připlácet (za lepší monitor s požadovanými parametry), pak odpověď zní: v dané cenové relaci toho konkrétního monitoru nic lepšího neseženeš
- pokud PC nemůžeš připojit přes kabel (LAN), pak ano, budeš muset koupit nějaký USB WiFi adaptér
- jestliže nějaká extra skříň netřeba, můžeš vzít (např.) tuhle: odkaz

Co se týče LN vs. uřvané letadlo - od včerejška, kdy mi přestala řvát stará grafická karta (kterou jsem vyměnil za novou), bych už nic uřvanýho nechtěl. Ráno když jsem PC zapínal, jsem byl dokonce zděšen, že neslyším obvyklý řev startující letadla (pak až mi došlo, že slyším jen slabé hučení). Je to nezvyk, ale celkem příjemný pro mé uši.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 5. 10. 2013 20:56

Ahoj, jsem ochoten připlatit něco za monitor tak, abych měl 1920*1200. Snad nějaký Dell?
Ta tvoje case je pěkná až na to hnusné logo CoolerMaster, ale to bych přežil!
Ethernetový kabel je ve vedlejší místnosti... Ten USB wifi adaptér, hm, neexistuje něco, co je zapojeno jinak než přes USB?

Uživatel cernakus mně v SZ doporučil: http://www.czc.cz/dmbc08rlmkj4h9ku7llqb4t60f/seznam - jaký je váš názor na tuto sestavu? Je to zcela jiná než KineCZkova - cesta levnější MB, dražší GK,...
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 5. 10. 2013 22:09

Ta case byla jen náhodně vybraným příkladem.. a to logo neni až tak hrozný :D
Každopádně, jestli jsi ochoten jít s rozpočtem na nějakých 30k tak bych vzal sestavu z doporučených sestav ( viewtopic.php?p=7951891#p7951891 ) / či výše linknutou sestavu od KineCZka + http://www.czc.cz/dell-ultrasharp-u2412m-led-monitor-24/95043/produkt..

Jestli chceš o něco vyšší grafický výkon, tak za příplatek nějakých 4 stovek můžeš vzít snadno taktovatelnou Sapphire AMD Radeon HD 7950 Vapor-X, která se při trochu lepším přetaktování může výkonem rovnat i GTX 770. A jako bonus ještě dostaneš zdarma 3x AAA herní tituly...
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor