LN kancelářské PC do 10k

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Butcha 16. 10. 2013 15:14

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: LN

UCEL PORIZENI SESTAVY: 90% internet, 10% videa

FINANCNI LIMIT: max 10k

OPERACNI SYSTEM: koupím zvlášť

SESTAVITE SI PC SAMI: Ano

BUDETE TAKTOVAT: Ne

MONITOR: sestava bude připojena na 19" 1440x900

PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA: jen bedna

Chci kompletní sestavu bez SSD. Procesor Intel Celeron, 4 GB RAM, kvalitní desku s 1 PCI slotem (pro wifi kartu), kvalitní zdroj.

Děkuji za návrhy
Naposledy upravil KineCZek dne 16. 10. 2013 15:49, celkově upraveno 1
Důvod: Uprava dle SZ od tazatele + unlock.
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 16. 10. 2013 15:17

Proc pises bez SSD? Uz jedno mas? SSD disk je jednim z klicovych aspektu pro tichy a zaroven rychly pocitac.

10.057,- Kc ... vcetne SSD disku. Kvalita i tichost samozrejmosti.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 16. 10. 2013 16:19

nedavno jsem daval svagrovi: celer + Alpine 11 PRO + Seasonic OEM + SSD + nejaka gigabyte deska z kinovych DS, zadny intake/outtake fan(tech par wattu celera proste vyfouka zdroj s prstem v nose). Prave pro pouziti na internet a office nejvic poznas prinos SSD. Na internet only tam frkni Ubuntu 12.04 a budes v pohode, zbytecne vyhazovat 50% ceny HW za widle.

Ve chvili kdy "sahl" pro data na datovy HDD tak ten je po roztoceni spolehlive hlucnejsi nez ty dva vetraky.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Butcha 17. 10. 2013 19:02

Dobrý den, měl bych jednu prisbičku. Radil jsem se se známým ohledně tohoto PC a domluvili jsme se na následujícich věcech.

Místo Celeronu připlatí na Pentium. Teď otázka. Bude stacit Alpine 11? Dále, bednu použije svoji starou. Jedná se o starší, avšak pevnou a těžkou bednu. Má dost silné plechové bočnice. Ale nemá boční děrováni. Má cenu vzít novou?

Jinak konečný návrh vypadá takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... XK011SK601

Je tam co změnit? Asus mechaniku, protože nechce Samsung ze špatných zkušeností s výrobcem. Pokud však je mechanika od Asusu špatná, asi mu nezbyde nic jiného než Samsung přetrpět.

Poslední otázka. Windows mohou být 64 bitové?
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Butcha 17. 10. 2013 19:49

Díky za odpověď. Vycházel jsem ze sestavy od KineCZka. Zdroj nalezoato, to je mysleno jak? Zdroj je normálne nahore, chladicem dolů. Dále ten pc má být tichý, takže hardisk je urcite potreba odlhlucnit. Spise me zajima zda chlazeni staci i na pentium. A také jestli s touto sestavou muzu pouzit 64 bitové windows.
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 10. 2013 19:54

Alpine stacit bude, staci i pro i3. Osobne bych na Pentium nepriplacel, dnes neexistuje nic, co by ten G1620 nezvladal.

Samsung dela spickove mechaniky ... na druhou stranu, zrovna mechanika v cene ctyr stovek neni necim, co bych u PC nejak resil.

AD pamet, mas dva sloty, jeden si nech volny.

AD skrin, v kosiku neni zadna, duvod mi unika. Starou skrin bych z duvodu odhlucneni Sileo nebo Silencio skrini nepouzival.

AD zdroj: OEM Seasonic nekupuj, neni tak kvalitni, ma kratsi zaruku, ma kratke kabely - u skrine se zdrojem dole Ti nedosahne EATX.

Win doporucuji 64bit.

PRO fan nekupuj, je dulezite mit intake a outtake stejny, se stejnym prutokem. PRO nelze osadit jako intake, navic ma jinou charakteristiku a s nonPRO nelze kombinovat.

Darkdisc rozhodne plni svou funkci, jen nesmi byt v papirove skrini. Ohledne boxu ... rozdil na Alpine je propastny. Na ctyrjadro Freezer ano, ale na Celeron/Pentium je Alpine OK, vim o cem mluvim.

Nesirme, prosim, po foru bludy.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod harrym 17. 10. 2013 19:57

64bit Windows můžeš použít na všem, co se dnes dá koupit. V tom není problém.

Odhlučňovat si můžeš co chceš, ale ten Acutake moc neodhlučňuje. Spíš jen chladí. Pokud mi někdo z příbuzných nebo ze známých donese PC na "odladění", tak jim obvykle jen 3,5" disk našponuji do gum v 5 1/4" pozici a nebo vymontuji 3,5" sloty pro disky a 3,5" disk zavěsím na gumové špalíčky pod 5 1/4" pozice a nebo disk dám na podložku z karimatky na dno bedny (samozřejmě nějak přikurtované opět gumama). Nesmí to být samozřejmě žádný black edition a podobný topidla.

Je to zadarmo a chrochtaj blahem...
Core i3-10100F 4.3Ghz/1020mV (undervolting - CPU Lite Load mode1 + offset -20mV); MSI B460M Pro; ADATA XPG Gammix D10 2x8GB; Zotac GTX 1050 Ti Mini; Kingston A2000 1TB; WD10EZRX 1GB; DVDRW Samsung SH-S223C; SS-350ET activePFC. Idle=30W, OCCT burn=151W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod Butcha 17. 10. 2013 20:06

Diky moc za odpoved. 2x2GB RAM volím kvůli Dual Chanelu (avsak nevim jestli to deska umí).
Skrin nemám v kosiku, jelikoz stará je tezká masivní skrin (skoda ze jeste neni doma jinak bych ji vyfotil). Setkal jsem se se spoustou skrini, avsak zadna konstrukcne a vahove nedosahovala kvalit teto.
Vychazel jsem z vasi sestavy, jen jsem vymazal skrin, zvetsil hdd, zmenil ram a zmenil procesor.

Ke zdroji, pravdepodobne jste myslel zdroj co psal kolega... Ten seasonic g je snad bezproblémový.

A ohledne fanu jsem nepochápal, co jste myslel, ale asi vemu jen jeden na výfuk vzduchu (pokud vůbec)
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod harrym 17. 10. 2013 20:08

Ta sestava bude mít v IDLE pod 50W, a v plným BURN to nepřeroste 120W. Můj erudovaný odhad... Z tohoto důvodu vidím nějaký extra předimenzovaný a relativně drahý zdroj jako házení perel sviním.

S tím intake a outtake jsem to nějak nepochopil. PRO verze s jednostrannou montáží považuji jednoznačně za lepší. Dávám je všude, kde to jejich specifická konstrukce umožňuje.
Core i3-10100F 4.3Ghz/1020mV (undervolting - CPU Lite Load mode1 + offset -20mV); MSI B460M Pro; ADATA XPG Gammix D10 2x8GB; Zotac GTX 1050 Ti Mini; Kingston A2000 1TB; WD10EZRX 1GB; DVDRW Samsung SH-S223C; SS-350ET activePFC. Idle=30W, OCCT burn=151W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod Butcha 17. 10. 2013 20:15

Mozna to neni dostatecne zdurazneno, ale pozaduji kvalitní díly. Proto ten drahý zdroj. A vycházím z Kinovy sestavy. Jednou jsem slysel sestavu, kterou navrhnul a to byla jiná. Takze tak
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 10. 2013 20:22

Dual Channel prinese 0 az 3% vykonu, nestoji to za pripadnou nemoznost v budoucnu upgradovat RAM na vyssi kapacitu.

Me navrhy jsou VZDY z kvalitnich komponent. ;)

BTW tu skrin nafot, rad bych vedel, co to je zac. Mozna by ji stacilo vylepit hmotou AKASA PAX a bylo by to lepsi, nez kupovat novou od CM. Hod foto a uvidime. ;)

Seasonic G jsou SPICKOVE napajeci zdroje, 60mesicni zaruka mluvi za vse. Jou i tiche, jsou naprosto bezproblemove. Vrele doporucuji na zaklade zkusenosti s minimalne 100ks +

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Butcha 17. 10. 2013 20:32

Ano, vim, ze vase navrhy jsou z kvalitnich komponent ;)

Skrin nafotim a poslu vam ji hned jakmile dojde zpet (pokud by vam to nevadilo, tak skrin bychom doresili pres SZ)

Jinak moc dekuji za pomoc, opravdu moc si ji cenim :)
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 10. 2013 20:46

Rado se stalo.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Další stránka