Sestava pro GTA 5, nízká spotřeba

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Špidla 3. 12. 2013 11:23

Zdravím, protože se mi současné železo rozhodlo přestat sloužit, začal jsem dost předčasně řešit co pořídit nového.
Nároky na sestavu jsou minimální, vpodstavě kancelářské PC, jediný zádrhel je, že bych chtěl hrát GTA 5 až vyjde na PC, v trochu použitelných detailech (já a konzole - ne :/)
Tohle by ideálně řešila platforma 1155 nebo 1150 s integrovanou grafikou a na pár dní pak pořídit nějakou silnější grafiku - ale jakou.
To má ovšem další zádrhel - nechci pořizovat nový zdroj - chtěl bych používat stávající Seasonic S12II-380W.
Otázka je tak trochu věštění budoucnosti, jelikož nároky GTA nejsou definitivně známé, ale co myslíte použít některý procesor i3xxxxT s TDP 35W, šlo by pak použít výkonější grafiku. Důležité ale je, že ho budu moct chladit pasivem, stejně jako současný 35W procesor
Nedokážu ale odhadnout jak to pak bude s výkonem, jestli jí bude CPU stačit a celkově jestli to není nějaký extra šnek..má cenu investovat do takového procesoru?
Shrnu to:
ULN - mám pasiv, grafika nemusí
UČEL - gta5, internet
FIN. LIMIT - 10 - 11 000
OS -W7 mám
TAKTOVÁNÍ - ne
MONITOR - 1920x1200
PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA? - jen MB, CPU, RAM, HDD, později GPU
Naposledy upravil Špidla dne 3. 12. 2013 13:39, celkově upraveno 1
Špidla
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 12. 2013 12:01

Za prvé co to znamená mám pasiv ? Jaký konkrétně.

TDP != spotřeba ani vyzářené teplo.

za další na GTA V rozhodně nechceš i3ku. Myslím si že to bude chtít něco výkonějšího. Celkově ten dotaz tak nějak nechápu.

šel bych cestou AMD FX, ale na to nemáme peníze a nemá nízkou spotřebu.

celkově mi tvoje nároky přijdou jako že chceš auto na okruh v ceně jeté feldy se spotřebou pod 3l na 100km...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 12. 2013 12:03

Bazar za 4-5tisic? Ehm. Tak to promin, ale zde se asi moc vyjadrovat nebudu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Špidla 3. 12. 2013 13:21

ta metafora s feliicí zhruba odpovídá, jen nemusí být na okruh, stačí občas projet
mám Noctuu NH-U12 - na současný cpu stačí pasivně - ale tedy měl sem dojem, že nižší nároky na chlazení = nižší spotřeba, ne? někde se to teplo brát musí...každopádně pokud stačí na současné 35W TDP, postačí i pro budoucí..
s potřebný výkonem právě potřebuji poradit, ale pokud i3 nestačí, co si zhruba můžu s uvedeným zdrojem dovolit (cpu, gpu)?

KineCZek píše:Bazar za 4-5tisic? Ehm. Tak to promin, ale zde se asi moc vyjadrovat nebudu.

Nechápu...co je špatnýho na lehce jetých věcech, za značně nižší ceny?
Špidla
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 12. 2013 13:31

špatně se s nimi pracuje, jelikož jsou za nespecifikovanou cenu, kterou znáš jenom ty...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Špidla 3. 12. 2013 13:40

Aha ok, upravil jsem to, v soucasnych hodnotach tedy asi 10 000 za cpu, mb, ram, hdd
Špidla
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 12. 2013 13:54

Aby to melo vyznam, hledas aspon i5 3470, GA-Z77-D3H, 8GB pameti ... a neco mi rika, ze na disk Ti nezbylo. Pokud ano, tak Samsung 840 EVO.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 12. 2013 13:56

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... T5011YM801

+ jetou pasivní GK za pár kaček jako zobrazovadlo, nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX0001Q4U

s GPU koupíš GK a něco si na tom zahraješ.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 12. 2013 16:48

FX nebude dobrá volba, když to chce chladit pasivně. Nároky GTA V jsou neznámé, ale pokud budou podobné, jako u předchůdce, i3 by měla postačovat. I klasická (bez T) se v plné zátěži vejde do 35W.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 12. 2013 16:52

Presne tak, ze zkusenosti i do 25W, pokud beru ciste CPU. I tak bych ale enstavel TNN, alespon nejaky pomalobezny ventilator bych ve dvojici osadil.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 12. 2013 17:19

Tak s tímto taky souhlasím, ale co když bude GTA V umět využít víc jader ?

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod alfah4ns 3. 12. 2013 17:43

Já bych mozna i počkal na novou generaci AMD APU, v tomto případě. Zas moc velké topidla a zrouty to nejsou a nová integrovaná grafika vypadá velice zajímavě /už stávající je na úrovni lowend grafik/.
Trhac asfaltu to nebude, ale gta na low by to dat mohlo.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Špidla 3. 12. 2013 18:40

i5 i 6 jadrove AMD nevim, zase to využiju jen pár dní a pak nic. Nemusím to mít ve fHD tak to zkusím s nějakou i3, pokud to s tou spotřebou není tak závratný. A po vydání GTA se zařídim znova podle skutečných nároků asi je blbost to řešit teď...tak diky za rady
Špidla
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 12. 2013 21:53

Tak otázkou je proč to hnát na i3 a nevzít Celeron :)

Python.p
Je to rebel!