PC SESTAVA do 20.000 Kč na grafiku

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod windsurfers 15. 4. 2014 22:18

Dobrý den,
chtěl bych si pořídit novou pc sestavu, mám vybrané komponenty, ale chtěl bych se ještě poradit s Vámi. PC by mělo sloužit hlavně pro práci s programy od Adobe Photoshp, Premiere, After Effect, renderování videa, multitasking a až vyjde to nový GTA :). (Na výše uvedený software mám licence od školy, na OS to samé). Jde mi hlavně o to, jestli jsem vybral komponenty tak nějak k sobě a zda tato sestava bude stačit. Limit mám +-20.000,-.
Počítačová skříň Zalman Z9 Plus
Počítačový zdroj Seasonic M12II-620
Základní deska ASUS Z87-K
Procesor Intel Core i5-4570 
Chladič na procesor Cooler Master Hyper TX3 EVO
Operační paměť Kingston 8GB KIT DDR3 2400MHz CL11 HyperX XMP Predator Series
Pevný disk Seagate Barracuda 7200.14 1000GB
SSD disk Samsung 840 EVO Series Basic 120GB 7mm
Grafická karta ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
DVD vypalovačka LG GH24NS černá
Klávesnice + myš
Teplovodivá pasta Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound (4g)

Hlavně si nevím rady přesně se zdrojem, 2000 za zdroj mi přijde dost. Myslíte si že se ta grafická karta hodí na video,rendering a hry? Nebo jít do jiné?

Předem díky moc za všechny tipy!
windsurfers
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod designme 16. 4. 2014 06:14

Doska s chipsetom Z87 je ti zbytocna ked nemas taktovatelny CPU.
Zober nieco s B85. Su aj lacnejsie.
RAM Crucial Ballistix 1x8GB.
Chladic na CPU Gelid Tranquillo rev.2
HDD WD RED 1TB
SSD Crucial M500 240GB
Pastu by som zbytocne nekupoval

Na zdroji by som urcite nesetril. Seasonic G alebo Superflower.
500W bude uplne stacit v tomto priprade.
PC: i5-6500 + Spartan 3 LT, MSI Mortar B150M, 16 GB DDR4 Crucial Sport LT, Gainward Phoenix GTX 1060 6GB, Kingston HyperX Savage 240 GB, 2x WD BLUE (EZEX) 1TB, Fractal Design Core 2500, EVGA SuperNOVA 550 G2, Dell S2415H
NTB: Dell XPS 15 (9560)
designme
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 16. 4. 2014 07:50

Deska opravdu stačí levnější,
paměti jsou na zbytečně vysoké frekvenci, na to nemá smysl připlácet,
zdroj klidně slabší, stačilo by bohatě něco kolem 400W, ale 500 bude jistota,
HDD OK, SSD asi opravdu ten Krucinál, je dobrý a za zajímavé peníze, kapacitu libovolnou,
chladič CPU tišší - Freezer 13 například,
grafiku bych bral od jiného výrobce - Asus má jednou chladič OK, jednou je to uřvané až hrůza, nedá se na to spolehnout - Gigabyte nebo MSI je jistota,
DVD - zpozdí každý boot PC o několik sekund - chceš to, když jiné tohle nedělají?
Pastu dostaneš s chladičem.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod mmmjack 16. 4. 2014 12:15

S mechanikami LG mám celkově spatnou zkušenost, už nikdy více, s Asusem ani Samsungem jsem nikdy problém neměl.
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 4. 2014 18:45

Nechces TLC, nechces ani 19nm NAND a samozrejme nechces nVidia GTX 6xx. Aby to melo smysl, hledas GTX5xx, v horsim pripade GTX7xx s vyssim MBW.

Hledej Samsung 840 Pro, Samsung SM843T, Micron P400e, Intel 320, Intel X25, Intel S3700 ... v opacnem pripade SSD nepouzivej pro PP/AE.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 4. 2014 08:50

Ono celkove do 20k je to takova leskla bida. Co pouzivas za verze tech Adobe SW?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod windsurfers 17. 4. 2014 15:21

Ahoj,
na úvod bych chtěl poděkovat všem, kdo se mi snaží pomoct. Dnes bych rád dal sestavu dohromady a zítra jel koupit do Alzy, složit PC mi pomůže kamarád.

V podstatě chci PC, které bude co nejlépe poskládané, tak aby bylo svižné pro práci s programy od Adobe (poslední cloud verzemi - PS, Premiere, After Effect) a dala se na tom zahrát semtam nějaká hra. A samozřejmě jinak pro běžnou práci a multitasking.

Motheboard: Pokud deska s chipsetem Z87 je zbytečná, tak kterou jinou? Bude stačit ASUS B85M-G nebo například GIGABYTE H87-HD3 ?

Procesor: sáhl jsem po i5 verzi 4570, ale velice často tady také radíte 4440,3470,..atd.. zvolil jsem správně? Nebo mám jít do jiné verze procesoru, vybral jsem 4570 podle poměru cena/výkon, v kterém mi tato verze příšla nejlepší.

Chladič změním tedy na ten freezer 13 nebo Gelid Tranquillo rev.2, dík za tipy.

RAM: Vybral jsem vysokofrekvenční paměti z důvodu rady od kamaráda, má tedy cenu kupovat s vyšší frekvencí, nebo mám koupit mainstream například Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition. A ještě jedna věc která mě zajímá u pamětí - zda se vyplatí mít vysokofrekvenční 8Gb paměti, nebo (nízko) 1600Mhz paměti ale v 16GB kitu.

Pevný disk: Ten koupím asi nějaký nejprodávanější od seagate nebo wd .. ok?
SSD dik: zde jsem vybral 120gb kapacitu hlavně pro systém a nejpožívanější programy. Vybral jsem Samsung 840 EVo, který mi vyšel dle recenzí na zahraničních webech rychlejší jak Crucial M500.

Zdroj: radíte mi na zdroji nešetřit, nevím ani jestli potřebuji 600W nebo 500W, máte nějaký tip na zdroj do 2tis, bude stačit? Klidně napište více tipů, předem moc děkuju.

Grafická karta: Tohle je pro mě asi nejtěžší na rozhodnutí, nemáte někdo tip na grafickou kartu, kterou využiji při renderování videa nebo pro práci s grafikou ve výše uvedených programech a přitom si s ní zahraju i nějakou novější hru? Nepotřebuji Hi end za 10 000. Spíš nevím jestli mám hledat grafiku za 6tis nebo za 4tis. Spíš bych našel něco kolem těch 4.

Mechaniku DVD užiju, takže ji tam dám. Jak s chladící pastou - má cenu přikupovat za 150 nějakou tu bez metalických částic nebo stačí ta co dostanu s procesorem.

Děkuju za trpělivost a za rady někomu, kdo se v HW dost motá :).Díky!
windsurfers
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjfb 17. 4. 2014 15:58

Ke zdroji. Na takovouto sestavu kvalitní (seasonic) 500W určitě stačí, stačilo by i méně.
Paměť. 99,9% je lepšíépro práci více RAM pomalejších, než méně rychlejších. V desktopu je výjimka defakto jen při použití integrovaných grafik na AMD platformě, ale tu nechceš. Navíc, pokud nebudeš taktovat, tak více než 1600 Mhz na Intel nemá cenu.

-- 17. 4. 2014 15:59 --

K pastě, stačí co bude s chladičem CPU, když nebudeš taktovat.
jjfb
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 17. 4. 2014 16:43

Neber to osobne, ale neshledavam zabavne se porad a dokola opakovat, kde jsou problemy a rozdily. Na tomto foru jsem nejednou popisoval proc jsou EVO v takovych pripadech nevhodne a jake zaludnosti si pripravilo Adobe, co jsou cache levels, efekty apod.

Strucne:
- PS (od CS6+) je silne zavisly na OpenCL a VRAM vlastni VGA (ne kazda ma podporu a disponuje spravnym pomerem), coz plati samozrejme i pro APU, ktere umi PS velmi dobre.
- AE ... AE je slusne receno zahubou vsech consumer SSD a vyslovne jde po OpenGL a propustnosti pameti s poradnou porci RAM. Skaluje stejne dobre, jako PP.
- PP skaluje diskovy subsystem, CUDA a z CPU vyzdime co se da. Protoze Kepler zmenil architekturu, jsou GTX600 takrka nepouzitelne slabe a starsi rada GTX570 nabidne mnohem vyssi vykon. Castecne stabilizace se dockala GTX700, ale porad Fermi jasne vitezi.

Protoze AMD nabizi OpenCL, ve ktere nema konkurenci, musi mit zakonite nevyhody. Predevsim postrada CUDA a zalostny vykon v OpenGL (neplati pro FirePro).

"Testy a recenze" jsou krasna vec, jen nic nerikaji. EVO si hraje prvnich 8 sekund a/nebo do 3GB, potom konci na smetisti slavy. Mizerna zivotnost TLC a spratny vykon v zapisu (media, prev. cache) z nej cini nejmene vhodny SSD. U desktopu na nejakou tu socialni rakovinu a surf to staci, jenze to neni Tvuj pripad.

Dal si prohledej fora, protoze jsem dopodrobna vysvetloval Premiere Pro, AE i Photoshop a vliv HW. O SSD jsem toho napsal tez dost, vcetne rozdilu Mac vs Windows ve vztahu k OpenCL, nebo Intel QS s chipsty C200 a P4000 + VGA.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod windsurfers 17. 4. 2014 17:08

Díky Matyskovi a ostatním za odpovědi. Moje aktuální sestava (bez GPU) vypadá zatím takhle. Má k tomu někdo výhrady? Popřípadě o doporučení konkrétní karty, klidně více druhů?

Využil bych tuto GPU MSI N750Ti TF 2GD5/OC Gaming - nebo je to špatná volba a doporučili by jste mi jinou? Jinak je to vyvážená sestava? Díky

Procesor Intel Core i5-4570
Pevný disk Seagate Barracuda 7200.14 1000GB s Advanced Format (FP957g7)
SSD disk Samsung 840 EVO Series Basic 120GB 7mm (SAS011a)
Počítačová skříň Zalman Z9 Plus (CA069d2)
Základní deska GIGABYTE H87-HD3 (AG155q4)
Chladič na procesor GELID Solutions Tranquillo revize 2 (CB130g)
DVD vypalovačka ASUS DRW-24F1ST černá (GM694k)
Počítačový zdroj Seasonic SS-500ET-T3 (UE313b5)
Operační paměť Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport (CR306f)
windsurfers
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hoax 17. 4. 2014 17:40

Já bych ti poradil jen koupit to třeba v CZC než v Alze, vyjde to o něco levnějš. Tak 800,- v tomhle případě?
hoax
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 4. 2014 23:53

Čteč to tady vůbec ? Proč tam máš ten Evo SSD ?

Procesor, no já to stále vidím tak že buď 3470 a nebo pak až 4570k.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod alfah4ns 18. 4. 2014 09:23

+ pokud nechce taktovat vůbec, pak základní haswell 4440.
3470, pokud se nebrání malému přetočení (změnit dvě položky v BIOSu) a chce ušetřit.
4670k pokud chce fakt taktovat se vším všudy a nebrání se o 2k vyšší ceně (lepší deska, dražší CPU)
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 4. 2014 11:03

Osobne bych se vydal cestou M500 (bude porad lepsi, nez EVO a na nic drazsiho nemame moc budget), 3470, Z77-D3H.

21.251,- Kc

- - -

Pokud by toto bylo moc drahe, sel bych cestou i5 4440 (=nizsi vykon, ale nizsi cena) a vypadalo by to takhle:

20.252,- Kc

- - -

Graficka karta je v obou pripadech GTX760 se slusnym vykonem, ktera neco umi predvest i v mimohernim vyuziti. Idealni to neni, ale v ramci 20k budgetu jde o to nejlepsi, co lze za danym ucelem poridit.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN