Ahoj,
na úvod bych chtěl poděkovat všem, kdo se mi snaží pomoct. Dnes bych rád dal sestavu dohromady a zítra jel koupit do Alzy, složit PC mi pomůže kamarád.
V podstatě chci PC, které bude co nejlépe poskládané, tak aby bylo svižné pro práci s programy od Adobe (poslední cloud verzemi - PS, Premiere, After Effect) a dala se na tom zahrát semtam nějaká hra. A samozřejmě jinak pro běžnou práci a multitasking.
Motheboard: Pokud deska s chipsetem Z87 je zbytečná, tak kterou jinou? Bude stačit ASUS B85M-G nebo například GIGABYTE H87-HD3 ?
Procesor: sáhl jsem po i5 verzi 4570, ale velice často tady také radíte 4440,3470,..atd.. zvolil jsem správně? Nebo mám jít do jiné verze procesoru, vybral jsem 4570 podle poměru cena/výkon, v kterém mi tato verze příšla nejlepší.
Chladič změním tedy na ten freezer 13 nebo Gelid Tranquillo rev.2, dík za tipy.
RAM: Vybral jsem vysokofrekvenční paměti z důvodu rady od kamaráda, má tedy cenu kupovat s vyšší frekvencí, nebo mám koupit mainstream například Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition. A ještě jedna věc která mě zajímá u pamětí - zda se vyplatí mít vysokofrekvenční 8Gb paměti, nebo (nízko) 1600Mhz paměti ale v 16GB kitu.
Pevný disk: Ten koupím asi nějaký nejprodávanější od seagate nebo wd .. ok?
SSD dik: zde jsem vybral 120gb kapacitu hlavně pro systém a nejpožívanější programy. Vybral jsem Samsung 840 EVo, který mi vyšel dle recenzí na zahraničních webech rychlejší jak Crucial M500.
Zdroj: radíte mi na zdroji nešetřit, nevím ani jestli potřebuji 600W nebo 500W, máte nějaký tip na zdroj do 2tis, bude stačit? Klidně napište více tipů, předem moc děkuju.
Grafická karta: Tohle je pro mě asi nejtěžší na rozhodnutí, nemáte někdo tip na grafickou kartu, kterou využiji při renderování videa nebo pro práci s grafikou ve výše uvedených programech a přitom si s ní zahraju i nějakou novější hru? Nepotřebuji Hi end za 10 000. Spíš nevím jestli mám hledat grafiku za 6tis nebo za 4tis. Spíš bych našel něco kolem těch 4.
Mechaniku DVD užiju, takže ji tam dám. Jak s chladící pastou - má cenu přikupovat za 150 nějakou tu bez metalických částic nebo stačí ta co dostanu s procesorem.
Děkuju za trpělivost a za rady někomu, kdo se v HW dost motá

.Díky!