•POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI : Počítač bude pouze na práci. Nemusí to být vrtulník - ocenil bych spíše klidný nenápadný server.
•UCEL PORIZENI SESTAVY : Potřebuji opravdu velice silný hardware pro výpočty obchodních systému, kdy tento PC propočítává i několik let historických dat (převážně grafy) + bude na nich ověřovat základní naprogramované stragie (algoritmy jsou podobné jazyku C) Hlavní informace je , že by to měl být PC , který vydrží bežet klidně i týden v kuse. Jednou týdně bych udělal zálohu a nechal PC chvíli oddychnout. Další zásadní informací je , že potřebuji připojit tři veliké monitory - min. 23" . Nejedná se o nějaké zásadní grafické orgie - pouze grafy , tabulky atp. Podle rad mých kolegů je potřeba opravdu výborný , ideálně 4 a více jádrový procesor a min. 8 GB ram.
•FINANCNI LIMIT : Dal jsem si strop 50tis. Kč., pokud ale bude navýšení ceny opodstatněné - nebráním se limit navýšit.
•OPERACNI SYSTEM - Windows 7 - je nutný mít server , který podporují i obchodní platformy typu NinjaTrader, Multicharts a Tradestation.
•SESTAVITE SI PC SAMI ? : Chci to nechat sestavit na míru - nemám zájem o to, aby mi to někdo skladál způsobem "sériová výroba" .
•BUDETE TAKTOVAT : Zde mám dilema, u osobního/herního PC bych ani nepřemýšlel, u serverového typu , který potřebuji , aby měl životnost alespon 5-6 let a maximální spolehlivost bych to velice zvážil.
•MONITOR? bez monitorů. Ty už vyberu sám. Periferie : NE