Pouzivam pocitac presne za stejnym ucelem. Jadro me prace je automaticky trading pomoci Tradestation. Kupoval jsem pocitac cca pred 2roky takze dnes mohu rici co bych obecne udelal jinak a co jsem dimenzoval zbytecne.
Ke graficke karte:
Zadny s techto programu nepodporuje vypocty pomoci GPU. A pravdepodobne ani v nejblizsim horizontu par let nebude. Tradestation urcite ne. Multicharts na osobni dotaz odpovedeli ze je to prilis slozite a v nejbliszi dobe to neplanuji. Ninja nyni nepodporuje. Takze me osobne staci integrovana GPU. Coz ma vyhody predevsim v mensim mnozstvi tepla uvnitr skrine (hluk) a spotrebe. Take jsem puvodne planoval pouzivat 3 monitory a nakonec prakticky to dopadlo tak ze mi bohate staci jeden.
K CPU: vyssi vykon je fajn ale...
- Ninja mel kdysi problemy s podporou Hyperthreadingu (HT) a pokud si ho majitele i7 vypnuli nakonec jim i pocital znatelne rychleji bez HT. Jak je situace dnes presne nevim, ale mam zpravy ze i Tradestation pocita se zanutym HT pomaleji nez s vypnutym (osobne jsem to neoveroval). Takze pokud tazatel vylozene netrva na i7 nebo Xeonu s HT je zde mozny prostor k usetreni.
- Tradestation je dnes pouze ve 32bit verzi a optimalizace pocita jen na jedno jadro ktere vyuziva cca z 25%! A muzete mit treba 12 jadrovy CPU! Existuje ovsem jiz Release Close beta 64bit verze ktera ovsem ma stale tolik chyb ze je pro zive obchodovani nepouzitelna, pro otimalizace je 64bit pouzitelna s vyhradami (osobne obcas pouzivam).
- Jediny Multicharts je schopny CPU zatizit na vsechny jadra na 100% ALE mam informace od velmi zkuseneho obchodnika (T. Nesnídal), ktery tvrdi, ze kvalita genetickych optimalizaci je v MultiCh vyrazne horsi. MultiCh pouzivam zridka jen kvuli schopnosti vytvorit z vysledku 3D graf.
NBD:
Rozumny obchodnik neochoduje z domova kvuli latenci na burzu (usetri se cca100ms pres ocean) a take kvuli spolehlivosti. Jednodussi je mit pro obchodovani pronajaty server v NY nebo Chicagu. ceny se pohybuji okolo 50-100usd/mesic. A doma mit pocitac jen na vypocty. Takze by otazka NBD mozna nebyla tak horka.
Zaver:
Jinymi slovy vzhledem k nedostakum techto 3 hlavnich platforem bude pravdepodobne tezistem prace tazatele: 1.Tradestation, 2. NInja, a mozna za 3. MultiCh a podle toho bych i dimenzoval pocitac
Co je tedy dulezite 1. Vyssi vykon na jadro a az v druhe rade pocet cpu, 2. Vysoky vykon disku (ssd).
Co je nedulezite: graficka karta
Pokud se tedy tazatel rozhodne ze nepotrebuje NBD tak si mi jako dobra ekonomicka volba jevi:
sestava od Kina: Low Noise (LN) PC za 30.000,- Kc - INTEL,
s tim ze vyhodi vse co souvisi s grafickou kartou a pouzije integrovanou, + bych pridal RAM na 16GB a dal rychlejsi SSD (idealne pci express) a mozna ubral HDD... (tak by cca vypadal muj dnesni pocitac) (+ idealne profesionalne odladit s durazem na stabilitu nez vykon)
viewtopic.php?p=8392978#p8392978