TRADING STATION (server) + 50tis.Kč LN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Matysek 5. 6. 2014 13:19

Na tom az tak nezalezi, protoze v okamziku, kdy se bude (existuji vyjimky - sdileni souboru, pripojeni IIS, telefon nebo internet, tiskarna, keys W7 - 10/W8 - 20 devices) Win7/Win8Pro pouzit jako server napr.: vlastni aplikace s vlastni DB , ktere pristupujes z jineho zarizeni treba se samostatnou mobilni app, laptop + db na pocitadle, jedna se o poruseni EULA, protoze je provozovan jako server.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod redford 5. 6. 2014 14:35

Pouzivam pocitac presne za stejnym ucelem. Jadro me prace je automaticky trading pomoci Tradestation. Kupoval jsem pocitac cca pred 2roky takze dnes mohu rici co bych obecne udelal jinak a co jsem dimenzoval zbytecne.

Ke graficke karte:
Zadny s techto programu nepodporuje vypocty pomoci GPU. A pravdepodobne ani v nejblizsim horizontu par let nebude. Tradestation urcite ne. Multicharts na osobni dotaz odpovedeli ze je to prilis slozite a v nejbliszi dobe to neplanuji. Ninja nyni nepodporuje. Takze me osobne staci integrovana GPU. Coz ma vyhody predevsim v mensim mnozstvi tepla uvnitr skrine (hluk) a spotrebe. Take jsem puvodne planoval pouzivat 3 monitory a nakonec prakticky to dopadlo tak ze mi bohate staci jeden.

K CPU: vyssi vykon je fajn ale...
- Ninja mel kdysi problemy s podporou Hyperthreadingu (HT) a pokud si ho majitele i7 vypnuli nakonec jim i pocital znatelne rychleji bez HT. Jak je situace dnes presne nevim, ale mam zpravy ze i Tradestation pocita se zanutym HT pomaleji nez s vypnutym (osobne jsem to neoveroval). Takze pokud tazatel vylozene netrva na i7 nebo Xeonu s HT je zde mozny prostor k usetreni.
- Tradestation je dnes pouze ve 32bit verzi a optimalizace pocita jen na jedno jadro ktere vyuziva cca z 25%! A muzete mit treba 12 jadrovy CPU! Existuje ovsem jiz Release Close beta 64bit verze ktera ovsem ma stale tolik chyb ze je pro zive obchodovani nepouzitelna, pro otimalizace je 64bit pouzitelna s vyhradami (osobne obcas pouzivam).
- Jediny Multicharts je schopny CPU zatizit na vsechny jadra na 100% ALE mam informace od velmi zkuseneho obchodnika (T. Nesnídal), ktery tvrdi, ze kvalita genetickych optimalizaci je v MultiCh vyrazne horsi. MultiCh pouzivam zridka jen kvuli schopnosti vytvorit z vysledku 3D graf.

NBD:
Rozumny obchodnik neochoduje z domova kvuli latenci na burzu (usetri se cca100ms pres ocean) a take kvuli spolehlivosti. Jednodussi je mit pro obchodovani pronajaty server v NY nebo Chicagu. ceny se pohybuji okolo 50-100usd/mesic. A doma mit pocitac jen na vypocty. Takze by otazka NBD mozna nebyla tak horka.

Zaver:
Jinymi slovy vzhledem k nedostakum techto 3 hlavnich platforem bude pravdepodobne tezistem prace tazatele: 1.Tradestation, 2. NInja, a mozna za 3. MultiCh a podle toho bych i dimenzoval pocitac

Co je tedy dulezite 1. Vyssi vykon na jadro a az v druhe rade pocet cpu, 2. Vysoky vykon disku (ssd).
Co je nedulezite: graficka karta

Pokud se tedy tazatel rozhodne ze nepotrebuje NBD tak si mi jako dobra ekonomicka volba jevi:
sestava od Kina: Low Noise (LN) PC za 30.000,- Kc - INTEL,
s tim ze vyhodi vse co souvisi s grafickou kartou a pouzije integrovanou, + bych pridal RAM na 16GB a dal rychlejsi SSD (idealne pci express) a mozna ubral HDD... (tak by cca vypadal muj dnesni pocitac) (+ idealne profesionalne odladit s durazem na stabilitu nez vykon)
viewtopic.php?p=8392978#p8392978
redford
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dockalacek 5. 6. 2014 16:53

karlos00x píše:
dockalacek píše:Matesi, vždycky mám problém porozumět tvému textu - spousta zkratek, kterému já a nejspíš ani tazatel moc nerozumíme:-) Uvítal bych více češtiny a polopatičnosti. Dík.

tady je ale evidentne chyba na prijimaci... sorry ale kdyz nevis tak se vzdelavej

-- 5. 6. 2014 12:10 --

a jen tak IMHO bazirovat na zivotnosti 5 let apod je nesmysl kdyz je to primarne na vykon. Mas prave 3 roky stary CPU a menis.

a asi posledni vec: potrebujes windows 7 ve verzi PROFESIONAL (home edice ma limit na RAM a nema RDP server)

Copak o to, o mně tu nejde, jen mě napadlo, jestli se tazatel v té hromadě cizorodých názvů a zkratek orientuje a zda je schopen si z příspěvku Matýska něco odnést.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karlos00x 5. 6. 2014 17:37

Pokud neni tak ma smulu. Ja kdyz jde o neco co chci koupit(a zrovne nemam cloveka kteremu bych 100% veril a on byl v danem oboru odbornik) tak se snazim informace najit a analyzovat. Pokud bych nejake rade evidentne zkuseneho cloveka nerozumel tak tim spis si o tom neco nastuduju.

Matysek: ja jsem to pochopil tak, ze potrebuje primarne mit moznost se proste pripojit domu kde pobezi lokalne aplikace. Takovy pripad IMHO licencne sedi, RDP smerem na windows mi skvele funguje jak z Ubuntu tak Androidu(divil bych se kdyby tedy neexistoval RDP klient pro japko). Tak či tak, limit RAM u home edice by ho mohl za rok-dva neprijemne zaskocit.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Předchozí stránka