pc do 9K

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod reptor55 7. 6. 2014 16:19

Dobrý den potřeboval bych nový pc za 9K měl by sloužit na hrání her, internet atd.
bez os napadá mě třeba takto to sestavit
Seasonic SS-350ET 350W
Kingston HyperX Fury Black 4GB DDR3 1866
Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
Zalman Z1, černá
MSI A78M-E45 - AMD A78
AMD Kaveri A10-7700K Black Edition
co šlo by to udělat líp?
zvolil jsem to apu protože výkon procesoru se někde dorovná i fx6300 a igpu je taky docela dobrý (možnost oc)
a časem bych dokoupil grafiku do crossfire ?
reptor55
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 7. 6. 2014 16:41

U Seasonicu bacha na krátký kable. Za 9 000 se moc nerozšoupnete, ale za mě takhle viz obrázek níže. Je to dost kompromisní, ale stále to má slušnou úroveň a pokud tlačí rozpočet, nevidím nic špatného na tom vzít CM skříň už se zdrojem. Seasonic to sice není, ale Eurocase, Airen či Evolve také ne. A herní výkon bude úplně někde jinde oproti Vašemu návrhu. Co hrajete a v jakém rozlišení?
Přílohy
za 9.jpg
za 9.jpg (39.92 ) Zobrazeno 1703 krát
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod r34ktor 7. 6. 2014 17:00

Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 7. 6. 2014 17:04

Jestli nevadí 300 korun přes limit, a přítomnost BOX chladiče, který je hlučnější, berte návrh Reaktora.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MISLcz 7. 6. 2014 17:24

QWERTZUIOPASDFGHJKLYXCVBNM. Sorry, chtěl jsem zprávu smazat, ale nejde to
Naposledy upravil MISLcz dne 7. 6. 2014 19:13, celkově upraveno 2
MISLcz
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 7. 6. 2014 17:31

Jen se zeptám, co je to za podivný místní zvyk, nahrazovat i u nízkoodběrových intelích CPU boxy těmi AC kostkami? V sestavě od dockalacka i MISLcz nemají smysl. A zbytečně odvádějí z již tak nízkého rozpočtu 300Kč.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reptor55 7. 6. 2014 17:45

no teď nehraju nic odešel mi totiž ntb ale chtěl bych hrát lol, diablo3, a bf3 aspoň na nízký

jinak co je špatného na mé sestavě?
reptor55
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 7. 6. 2014 17:48

cernakus píše:Jen se zeptám, co je to za podivný místní zvyk, nahrazovat i u nízkoodběrových intelích CPU boxy těmi AC kostkami? V sestavě od dockalacka i MISLcz nemají smysl. A zbytečně odvádějí z již tak nízkého rozpočtu 300Kč.

Pravdu? Kdybych ho nepoužil, pěkně bych si to od kolegů slízl :D Tady se prostě boxy nenosí. Význam to má = nižší teploty = delší životnost. Tolik teorie. Praxe by mě zajímala spíš. Kolik sestav nepřežilo kvůli boxovanému chladiči? A jak blahodárně se použití neboxu projeví v praxi, v řádu let? Neřešme hlučnost, ta je většině lidí fuk. U sestav, kde je rozpočet na krev, BOX nechávám, ovšem ne na tomto fóru.

Trošku mě tu zdeformovali - zkrátka se smiř s tím, že tady se BOXY nenosí, stejně jako nechávat systémové větráky ve skříni. Pokud je tam necháš, budeš kapku za exota. BFU stejně neocení jestli má BOX, i11 nebo 4xPWM. V rámci tohohle fóra snad, ale ve světě, kde působím já a kde si lidi nechávají počítače stavět firmou, se tohle neřeší. A máš pravdu - většina to stejně neocení. Kolik lidí, co jsem přijdou, si umí zregulovat větráky? Hlavně že se jim cpe PWM. Jediný důvod, který bych pochopil, by byl ten, že někdy ty větráky osazené výrobcem nemají moc dlouhou životnost a po čase můžou rachtat a pískat.

-- 7. 6. 2014 17:50 --

reptor55 píše:no teď nehraju nic odešel mi totiž ntb ale chtěl bych hrát lol, diablo3, a bf3 aspoň na nízký

jinak co je špatného na mé sestavě?

Naše jsou výkonnější, takže si zahrajete podstatně širší spektrum her a většinou na vysoké.
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod r34ktor 7. 6. 2014 17:58

reptor55 píše:jinak co je špatného na mé sestavě?

Kably od zdroje nedosáhnou k desce (napájení CPU určitě), pro maximální výkon integrovaného grafického jádra jsou potřeba paměti v kitu, procesor nemá dobrý poměr cena/výkon, případné taktování vyžaduje investici do lepšího chladiče...

dockalacek píše:Pravdu? Kdybych ho nepoužil, pěkně bych si to od kolegů slízl :D

Musíš si stát za svým názorem. Já tam právě kvůli napjatému rozpočtu ponechal BOX i standardně dodávané skříňové ventilátory.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reptor55 7. 6. 2014 18:01

no co jsem četl tak a10 7850k někde dosahuje výkonem proceosru až k fx 6300a grafika k r7 250

a kdybych časem dokoupil chladíč+ třeba r7 250x zapojena do crossfire s apu? tak by to zas tak špatné nebyo ne?
reptor55
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 7. 6. 2014 18:10

http://www.cnews.cz/testy/integrovany-r ... ch-testech
http://www.cnews.cz/testy/recenze-amd-a ... ler-v-akci (G1840 tam není, ale výkonově zhruba odpovídá G2020)

CFX extra karty s APU je marketingová vějička. V praxi to nedává uspokojivé výsledky.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cernakus 7. 6. 2014 18:11

reptor55:
Bylo, už jsem ti to psal vedle v poradně, odkud jsi přešel sem a opět se ti nelíbí, že ti tady dělají sestavy mého typu a nikoliv tvého typu.

Jestli si nechceš nechat poradit, tak se nás neptej. Ztrácíš náš i svůj čas.

dockalacek:
Jo myslel jsem si to ;-)
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reptor55 7. 6. 2014 18:18

já si nechám poradit jen řikám co jsem se dočetl

-- 7. 6. 2014 18:22 --

ntel Core i3-4150
BITFENIX Neos, okno, černá/zlatá
MSI B85-G43 - Intel B85
Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600
Seasonic SS-400ET-F3 400W OEM

Takto mi to příjde nejlepší s tím že časem bych dokoupil grafiku

-- 7. 6. 2014 18:24 --

nebo šlo by to o něco líp sestavit kdybych zvíšil limit na 10K? jo a mechaniku nepotřebuji a zatím mi bude stačit box chladič takže tu kosku taktéž nechci
Naposledy upravil reptor55 dne 7. 6. 2014 18:26, celkově upraveno 1
reptor55
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 7. 6. 2014 18:25

Dočetl jsi se recenze, kterým je složitější porozumět. APU se totiž obvykle testuje v nastaveních, kde se ještě fatálně neprojeví nízká propustnost RAM. Takže i když papírově mají grafiky v APU blízko dedikovaným (R9 260X se žádné APU neblíží) ve skutečnosti díky mizerné propustnosti DDR3 jsou dvakrát až třikrát méně výkonné při nastavení vyšší rozlišení obrazovky a textur.

Navíc procesorový výkon není nijak závratný a přetaktování CPU části kvůli vysokému TDP grafické části omezené.

Podtrženo sečteno, sestava moje a zdejších kolegů ti umožní hrát rovnou a víceméně bez omezení (samozřejmě u moderních her si budeš muset odpustit vyhlazování a mnohdy i nejvyšší detaily), ale je prostě lepší.

Dtto Crosffire mezi GPU v APU a GPU dedikovaném nemá smysl, zejména ne na stolním PC (opět kvůli mizerné propustnosti DDR3 RAM).

Více ti k tomu nemám co říci. Jen sem ještě plácnu tu sestavu z poradny, ať nevyjde vniveč
http://www.czc.cz/9c79qieje6hcnbjo56ltqc40l8/seznam

PS: Sestavu si nech sestavit (jakoukoliv) u CZC zdarma. Prvně se vyhneš potenciálním problémům se starým biosem a za druhé, pochybuji, že to umíš a mohl by jsi to teoreticky pokazit.

EDIT:
Na Core i3 nemáš rozpočet. Kdy si hodláš koupit tu lepší grafiku a kolik by jsi do ní chtěl vrazit?
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 7. 6. 2014 18:33

reptor55 píše:já si nechám poradit jen řikám co jsem se dočetl

-- 7. 6. 2014 18:22 --

ntel Core i3-4150
BITFENIX Neos, okno, černá/zlatá
MSI B85-G43 - Intel B85
Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600
Seasonic SS-400ET-F3 400W OEM

Takto mi to příjde nejlepší s tím že časem bych dokoupil grafiku

-- 7. 6. 2014 18:24 --

nebo šlo by to o něco líp sestavit kdybych zvíšil limit na 10K? jo a mechaniku nepotřebuji a zatím mi bude stačit box chladič takže tu kosku taktéž nechci

Mechaniku máte typu SATA? Pokud nikoliv, k desce ji nepřipojíte. Nevím, co měl ntb za grafiku. Teoreticky by šlo chvíli vydržet na té integrované a grafiku pořídit později. Leč přesto se mi líbí spíš ty varianty od nás, kde už grafika je. Vyměnil bych to celé z gruntu. Je totiž otázkou, za jak dlouho jste schopný na tu grafiku našetřit a abyste třeba rok nepřežíval (a netrpěl) jen na integrované.
dockalacek
VIP uživatel

Další stránka