Zdravím, do příbuzenstva vybírám novou sestavu (na můj PC už jsem domluven s KineCZkem ). Úkolem bylo vybrat něco, co vydrží několik let a zároveň by se na tom dalo zahrát i něco málo náročného (Minecraft, nové NFS atp.)
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Nic speciálního
FINANCNI LIMIT: Chtěli by se vejít se do 11tis. Takže +- nějaká ta stovka.
SESTAVITE SI PC SAMI: Skládat bude CZC, proto ten CZC seznam (dole).
BUDETE TAKTOVAT?: Ne
MONITOR: Mám
OSTATNÍ: Mechaniku a další periferie mám taky
>> Zde můj návrh (CZC košík, kvůli skládání) <<
POPIS (proč jsem vybral, to co jsem vybral):
Fany: 2x F12 PWM jsou jistota, ale váhal jsem u Freezer 13, přijde mi, že na Pentium G3220 je tak trochu zbytečný, ale nenašel jsem vhodnější levnou alternativu. //Teď mě ještě napadlo, neutáhl by to ten BOX?
Case: CoolerMaster Elite 311 - dle recenzí dobrá a objevuje se i v doporučených sestavách.
Zakl. deska: Prvně jsem měl vybranou levnější variantu s čipsetem H81, ale ta třeba umí jen 1x sysfan a 1x CPU fan. Proto jsem vybral raději ověřenou (a dražší) - GA-B85M-D3H. Nevím jestli mám zrovna zde šetřit a vzít jen 1x F12 PWM a levnější MB.
GPU: GIGABYTE GTX750 OC 1GB - pro dané účely výkonu dostatek. Verze Gigabyte kvůli tomu, že se objevovala taky v doporučených sestavách.
CPU: Pentium G3220 - klasický Haswell s dostatečným výkonem i na nějaké ty hry
HDD: Stačí opravdu 500GB .. Seagate Barracuda 7200.14 500GB - zde jsem zvolil oproti doporučovanému WD Blue 500GB raději Seagete. Pročítal jsem desítky recenzí a dost lidem se WD kazil (po pár měsících odcházel nebo vydával divné zvuky).
RAM: Určitě (1x)4GB budou stačit. Vybral jsem tento modul Kingston HyperX - 4GB DDR3 1333, časování CL9 při napájení 1.5 V. Ale na listu od MB Gigabyte se nevyskytuje, tak se bojím, aby to vůbec vzalo.
Zdroj: Zde bylo snad největší dilema. Měl jsem vybraný Corsair CX430, ale co jsem začal číst, tak snad polovině lidí co koupilo jim začal pískat a i při vypnutém PC je to dost slyšitelné. I zde na fóru byla diskuze ohledně toho. Vzal jsem radši tedy Seasonic SS-400ET 400W. Na CZC se objevují dva typy T3 (asi tento) a pak dražší F3. Vzal jsem ten levnější.
==============
To je tedy vše. Chtěl bych teda poprosit o kontrolu, zda vše bude v pořádku a jestli jsou vybrané věci dobrou volbou. Nemělo by být potřeba dokupovat žádné kabely/prodlužky (kromě napájení 230v, ten mám).
Díky za kontrolu!