V tom případě ale potřebuješ 240GB SSD. Hry jsou dneska velké.
Windows 8.1 si tam nacvakej sám. Stojí to stejně.
1) Právě proto, skoro stejný, ale o 700Kč dražší

2) Nevíš o čem žvaníš. Hlavně mně nes.ser GB u grafik jako etanolem výkonu, protože na to jsem už alergický. Pokud ti jde o hraní těch online křápů a NEMODIFIKOVANÉHO skyrima, tak ta mr.dka co jsi si tam dal tak nějak stačí. Ale SKYRIM s ENB, HD texturami a dalšími modifikacemi, pohřbí i R9 270X, natož lowend od nvidie. Zadání je HERNÍ POČÍTAČ. Pokud jsi chtěl multimediální počítač, měl jsi to tak napsat do zadání.
3) Klidně tam měj 8GB, ale když je rozpočet napjatý a je tam lineární nárůst ceny, je rezerva do budoucna nesmysl.
4) Já zdroje hodnotím podle osobních zkušeností a měření, které ty tvoje překonávají nekonečněkrát (protože i 1/0 je nekonečno). A protože mám nějakou zkušenost, tak vím, že 500W za litra, které nemáme otevřené, prozkoumané a proměřené, a které je na trhu necelý měsíc, je riziko. Coolermaster je ve zdrojích OEM šmejd značka. Nic si nevyrábí. Jen branduje. To si tam můžeš rovnou koupit Eurocase ECO+85, to mám alespoň proveřené.
5) Odezva - začínám se dostávat do varu. Přestaň se tázat mezifórově. Vyber si fórum a tam se ptej. Ale tohle je na nic.
Samozřejmě co se odezvy týče, tak ano TNko je rychlejší, než IPS či VA, ale za jakou cenu?! (opravdu děsný obraz). 2ms odezva je samozřejmě marketing. Tvoje oko nevidí více než 40 barevných snímků za sekundu. 5ms uváděné na těch BenQech je 200 snímků za sekundu (praxe je jinde, ale to je složitějšíá na pochopení). Navíc na té supertrooper grafice, co jsi si zvolil, budeš rád, když v těch hrách dosáhneš 30FPS. Natožpak 500FPS, aby jsi využil 2ms

Prostě ten Benq má mnohem lepší obraz a odezvu více než dostatečnou.
6) Proto jsem mechaniku ani do své sestavy nedával. Na instalaci windows je zbytečná a lidem jen leží ladem.
Ano, moje sestava je výrazné vylepšení výkonu i kvality.