PC sestava pro simulátor aut + 3 monitory.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod VANAB 18. 8. 2014 16:36

Když píšu tyto řádky tak se chytám za hlavu, co já a známý vymyslel :idea:

Já a známý máme v plánu pořídit do hospody počítače kde se budou hrát závodní hry v křesle na volantu. Takže tento PC bude poskládán 2x ale zde prosím dávejte odkazy na košík kde je PC pouze 1. Děkuji

Požadavek (ne)hlučnosti: Jelikož to bude v prostoru kde se pořád něco děje tak hlasitost nemá smysl řešit. Hospoda je kuřácká takže by to chtělo asi nějaký case kde je prachový filter.

Účel: 100 % hry jako Project CARS, F1 2014 a Assetto Corsa které budou hrát na 3 monitorech a to je nějaké rozlišení 5760x1080 pokuď se nepletu.

Finanční limit: Tady bude asi největší kámen úrazu. Rád bych se vešel do ceny 40000 Kč(case, 3 monitory ,mount na monitory) Pokuď hned budete vědět že to je pouze wetdream za tuhle cenu tak mi to napište a cenu s jakou by se dalo pracovat.

Sestavíte si PC sami? Ne, chtěl ať mi ho zde postaví někdo z fora

Budete taktovat? Já taktovat nebudu(neumím to) ale byl bych rád kdyby stavitel využil hardware na maximum.

Monitory: Zde stále nevím jestli bude stačit 24 nebo 27, myslím si že důležité je aby měl tenký rámeček.
Úložiště: Zatím bude stačit 120 GB SSD kde bude bude systém i hry.

Pc by se měla objednávat kolem října, takže to možná bude nová Nvidea...
Snad jsem napsal vše potřebné a kdyby byl nějaký dotaz nebo vybídka že jsem mag*r tak rád ji zodpovím. Děkuji všem co mi stím pomůžou a až to bude postavené tak budeme mit pár jízd zdarma.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 8. 2014 16:55

3x fullHD ve hre, ktera jeste nevysla? No ... zatim mate budget tak na grafickou kartu, ktera to vsechno jakz-takz zvladne.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod VANAB 18. 8. 2014 17:02

Tak to byla rychlá sprcha, teď už nemám wetdread ale wethead :) Když pominu Project CARS a chtěl bych tedy PC pouze na Assetto Corsa. Jsem rád, že si zareagoval právě ty, protože ty si byl ve hledáčku pro stavbu PC.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 8. 2014 17:03

Je to v pohodě. Ony ty závodní hry nejsou příliš náročné ani na CPu ani grafiku, takže samotný počítač bude do 20 tisíc.

Monitory pokud trojice, pak zřejmě BenQ G2320. Cenově 9 tisíc. Ale zde se to trochu komplikuje. Jak moc budou nebo nebudou rušivé rámečky. Monitory s velmi tenkými rámečky jsou drahé, debezeling je zase náročný a bohužel téměř spolehlivě vede ke ztrátě záruky (což by u monitorů za 3000Kč kus nemusel být možná až takový problém). Velký problém je samotný držák. Hotové v ČR stojí 5-7 tisíc, na zakázku to vyjde od fachmana levněji. (v tomto neposloužím, moje se rozbila už loni a sváření mi beztak zrovna moc dobře nejde).

No a pak je tu volant. Jestli doposud byla sestava komplikovaná, tak zde přichází problém. Což o to, léty prověřený Logitech G2x (aktuálně ve formě G27) je obstojný set, který hráči splní, co simuluje. Ale potíž je, že veřejné nasazení nepřežije. K volatnu se totiž jinak chová majitel a jinak návštěvník. A pokud jsi někdy viděl volanty na profi videohrách, tak je to primárně masiv, masiv, masiv, všechno je železné, ukotvené šrouby co unesou slona atd... G27 urvou zákazníci řadicí páku do měsíce a volant do půl roka. A záruka tohle nepokryje.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 18. 8. 2014 17:06

Nedokážu posoudit jak moc se to bude nebo nebude hýbat na jedné výkonné kartě, třeba R9 290. Kdyby to šlo, do limitu bychom se vešli. Jakmile ty karty ale budou potřeba dvě, nebude stačit ani padesát tisíc. Spíš to vidím skepticky...

CARS vyšly. Jako early access. Tenkrát jsem tomu nevěnoval pozornost, takže jsem se o přístup do bety obral sám. Lítám jen GT6 a Assetto Corsa. Na jednom monitoru, fňuk. Tohle bych bral všemi deseti. :)
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod VANAB 18. 8. 2014 17:16

Volant prosím zde neřešit, ten je ještě v řešení. Původně to měl být právě G27 ale jak jsi psal tak toho se také obávám.

The Shitman: Předpokládam že GT6 hraješ na PS3/PS4. Konzole by také mohlo být řešení ale nevím jestli dokážou 3 monitory.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 8. 2014 17:16

Jo a ještě jsem zapomněl na křeslo. To bude vyžadovat taky dodatečné úpravy (musí se vytvořit kovová konstukce, která bude držet komponenty volantu ve vhodných pozicích s křeslem). Takže opravdu to bude chtít fachmana co nemá problém s manuální zručností.

Cenově se bez práce do těch 40 tisíc korun vejdem.

-- 18. 8. 2014 18:17 --

EDIT:

Takže jen PC, 3* monitor, stojan a práce? Za oněch 40 tisíc? Pohoda.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VANAB 18. 8. 2014 17:22

cernakus: Ano PC co utáhne Assetto Corsa 5760x1080 + 3 monitory nejlépe bezráměčkové + stojan. Práci za stavbu PC a upgrade sedačky tam nepočítám.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 18. 8. 2014 17:22

VANAB - PS3. Ale víc monitorů neumí, musel bys vzít jednu větší televizi.

Cernakus - Křesla... Vlezeš na vrakáč, vybrabčíš první sportovnější auto co potkáš a máš to. Včetně pojezdů pro nastavení vzdálenosti od volantu. Vrazíš fachmanovi, ten svaří konstrukci co to bude držet pohromadě. Pak jen přidáš VESA držáky a máš to. Zase bych to neviděl tak zle, vejdeš se podle mého do pěti tisíc za oba kusy, pokud ti to bude vařit nějaký známý co si neřekne moc za práci.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 8. 2014 17:23

VANAB píše:The Shitman: Předpokládam že GT6 hraješ na PS3/PS4. Konzole by také mohlo být řešení ale nevím jestli dokážou 3 monitory.

Ne, nepodporují ani by to neutáhly.

-- 18. 8. 2014 18:24 --

The Shitman píše:VANAB - PS3. Ale víc monitorů neumí, musel bys vzít jednu větší televizi.

Cernakus - Křesla... Vlezeš na vrakáč, vybrabčíš první sportovnější auto co potkáš a máš to. Včetně pojezdů pro nastavení vzdálenosti od volantu. Vrazíš fachmanovi, ten svaří konstrukci co to bude držet pohromadě. Pak jen přidáš VESA držáky a máš to. Zase bych to neviděl tak zle, vejdeš se podle mého do pěti tisíc za oba kusy, pokud ti to bude vařit nějaký známý co si neřekne moc za práci.

Jo, s tím víceméně počítám, ale nemám přehled, kolik stojí na vrakáči autosedačky. Ovšem ideální jsou, to jo.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 8. 2014 17:29

Ja bych vzal 1ks 4k TV 40" a vice, cinan se da koupit za pulku rozpoctu a pozitek bude vyssi, nez tri usmudlane 22" fullHDcka. HW naroky ale take a za financni nedostupnosti si stojim.

Ono 3x fullHD na low detaily by nejak tak slo, ale predpokladam, ze na LOW to hrat asi nebudete chtit.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod The Shitman 18. 8. 2014 17:34

3 LCD mají výhodu v zorném úhlu. Vidíš obě zrcátka bez hýbání kamerou, což je na vážnější ježdění základ. ;)
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod VANAB 18. 8. 2014 17:34

Tak teď babo raď. Všechny 3 Vás respektuju jako HW guru. Ještě jsem může napsat Python a dolnecek a to bude konec pro mě :)))
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 8. 2014 17:37

Na vaznejsi jezdeni jsou veci co maji ctyri kola. ;)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod dockalacek 18. 8. 2014 17:41

Dolnecek bohužel už hry nehraje a tuhle ani nezná...:-D Našel jsem jen doporučené HW nároky:

Procesor: 3.5 GHz Intel Core i7 3700, 4.0 GHz AMD FX-8350
Grafická karta: nVidia GT600, AMD Radeon HD7000
Paměť: 8Gb RAM, 2Gb videopaměti

nebo:

http://gamegpu.ru/racing-simulators-/-g ... -2014.html
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Další stránka