PC sestava pro simulátor aut + 3 monitory.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 2. 9. 2014 14:50

3x 27" mi prijde dobrej napad. Kolik za ty profi simulatory chteli?
LammerOutsider
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 2. 9. 2014 14:59

VANAB píše:Tak jsem zkoušel kontaktovat pár prodejců profisimulátoru a to bych nedoplatil :))) Než sestavu koupím tak čekám na novu řadu GK. Zatím bych chtěl vyřešit zobrazovač sestavy. Původně to mělo být 3x24" pak jedna 80" TV nakonec jsem rozhodnut pro 3x27" FullHD(1920x1080). Všiml jsem si že na Alze je teď sleva na 27" BenQ GW2760. Je tento monitor vhodný na hraní?

Kód: Vybrat vše
https://www.alza.cz/27-benq-gw2760hm-d503190.htm#recenze

Ano je. Dokonce má prý jen 9mm vnitřní rámeček (ale delid jsem na něm ještě nedělal, musel by se koupit jeden experimentální).

Ale je na to rozpočet? 15 tisíc za monitory a na PC nám zůstalo 25 tisíc. To už bude složitější.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VANAB 2. 9. 2014 15:31

LammerOutsider:

kokpit se stavitelnou sportovní sedačkou, stavitelný stojan na obrazovky,PC
,3 x 27“ Full HD LED LCD, force feedback systém s 300mm věncem a řadicími pádly ,set nastavitelných kovových pedálů ,bezdrátová sluchátka ,klávesnice, bezdrátová myš ,testování a optimalizace,školení a servisní balíček na 3 měsíce - vzdálená správa + technik na telefonu

Cena 99,000 kč. Napsal jsem mu ať mi pošle značku volantu, hw spec. PC a typ LCD.

cernakus: Hold budu muset asi jeden objednat a zkusit to, možná objednám hned 2 a budu je zatím používat na práci, momentálně tu mám 2x24“. Zatím koncovou cenu ještě neřeším. Možná to bude bez DPH a o trošku navýším rozpočet ale zatím čekám co ukáže Nvidea a jak mi dopadne řešení licencí, protože pro F1, Dirt neexistuje komerční licence a AC ještě nemám.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 2. 9. 2014 15:35

Žádné komerční licence nepotřebuješ. To tě jen někdo straší.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VANAB 3. 9. 2014 20:35

Jelikož jsem změnil velikost LCD tak je potřeba koupit jiný držák na LCD. Našel jsem pouze tento.

http://www.conrad.cz/stolni-drzak-na-3-monitory-25-4-69-cm-10-27-newstar-fpma-d700d3-cerny.k615897#

Jiný jsem nenašel a nevím jestli zde bude stačit úhel pro LCD. Přece jsou to dělané držáky pro kancelář a ne pro simulátor.

Jinak zatím jsem na ceně 41182 Kč kde je pouze volant(Thrustmaster t500rs+řadicí páka), sedačka, 3x monitor a tento mount :-! Takže kdybych chtěl zachovat 60000 kč na 1 simulátor tak tak mám necelých 20000 kč pouze :nenapadne Mám zde jeden PC a myslím si že kdyby se se vyměnila GK za novou řadu Nvidea? a SSD tak zbytek stačí.

Základní deska: Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 (rev.1.x)
Procesor: Intel Core i5-2500K BOX + chladič Scythe Ninja 3
Ram: Kingston HyperX Limited Edition 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz 2x
Disk: WD Caviar Blue WD10EALX 3.5" 1TB + OCZ Vertex 2 Series 60GB
Graficka karta: N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC
Zdroj: Seasonic S12II-620 620W Bronze
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 4. 9. 2014 01:05

SSD bys IMO nepotřeboval, když je to jen na spouštění simulátorových her.
LammerOutsider
Junior

Odeslat příspěvekod VANAB 4. 9. 2014 07:32

1800 kč za SSD mě snad nezabije a určitě to dost zrychlí načítaní tratí. Momentálně hlavně řeším držák na monitory a které monitory vzít + deblezing.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 5. 9. 2014 12:50

Ahoj, nečetl jsem to pak už všechno, protože třeba cernakus tam píše hrozné blbiny, sorry, ale rozdíl mezi 30 a 60fps je rozhodně znatelný stejně jako rozdíl mezi 60 a 144Hz. Hraju už nějakých 20 let, doma jsem měl za tu dobu spoustu monitorů a kdo říká, že rozdíl nepozná, tak ho vidět nechce nebo lže, viz:

https://www.youtube.com/watch?v=eXJh9ut2hrc Velmi doporučuju tohle video, udělejte si na něj čas (asi hodina).

A ZEJMÉNA jde více fps poznat u RYCHLÝCH her ((závodní, doomovky (fps)). Hráč ten rozdíl pozná, casual player třeba ne, ale kdo aspoň trochu hraje, tak stoprocentně rozdíl musí vidět, pokud nemá nějakou vadu.

PS: pokud tam někdo (jak jsem psal, nečetl už jsem pak všechno) operoval tím, že dřív se hrálo 25fps a bylo to krásně plynulé, ano to bylo, ale na CRT. A to je ten problém. Dřív opravdu 25+ fps bylo ok, dnes už je minimum pro slušné hraní 30, protože lcd (doufám, že se tato technologie chýlí ke konci, už je na čase). Vlastně je srandovním když to trošku přeženu, že se dnes Gsync/Freesync defakto snaží přinést výhody CRT na LCD :)
Naposledy upravil PC-Hráč dne 5. 9. 2014 12:54, celkově upraveno 1
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 9. 2014 12:52

Chces popirat vedecke studie a rozlisovaci schopnosti oka? Uznavam ze "zkusene oko" pozna rozdil 30 a 60 FPS, ale vic?
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 5. 9. 2014 12:57

Ano i víc. Nedávno jsem měl doma asi měsíc 144Hz monitor, který jsem zkoušel a shodou okolností jsem v tu dobu hrál Grid 2 (odjeto asi 350 závodů) a stačí si dát třeba při jízdě pohled ven z auta do strany na diváky, při 60Hz řekněme šmouha jako na marketingových obrázcích a při 144Hz o poznání ostřejší.

Prostě víc fps = hladší obraz. Dokonce se mi zdálo, když jsem přepínal mezi 120/144, že vidím drobný rozdíl i tam, ale to už jsem se fakt soustředil a nejsem si jistý, ale 60 a 144 stoprocentně rozdíl vidíš.

Proč myslíš, že si tolik lidí kupuje hnusná Tnka, protože je baví se dívat na škaredý obraz, když můžou mít lepší ? Jen kvůli Hz. V profi sféře poznáš i 144 vs třeba 300fps, ale to už je debata mimo. Spousta kecálistů v životě rozdíl mezi 60 a 144 nezkoušela nebo na to nemají hw, aby tam ty snímky měli, ale budou ti dokrve tvrdit, že 30fps stačí. NESMYSL. Respektive ano, stačí, ale pokud chceš opravdu plynule, jemně plynule, "kvalitně" a záleží ti na tom, víš, že 60 je ideál (pokud možno bez Vsync samozřejmě, to akorát zvyšuje inputlag). Znám spoustu hráčů, co raději oželí nějaký detail, aby měli stabilních 60, protože to ve výsledku při hraní udělá mnohem větší rozdíl, než teselace medium / high.

Z reálné zkušenosti vím, že každý trochu zkušenější hráč to pozná. Kdo zapne hru na 5 hodin týdně, tomu je to jedno, rozumím, nepopírám. Ale ať netvrdí, že to nejde poznat, lže sám sobě ve své vlastní nevědomosti.
Naposledy upravil PC-Hráč dne 5. 9. 2014 13:04, celkově upraveno 1
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 9. 2014 13:04

A mas pri tom zavodeni zaplej treba motion blur?
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 5. 9. 2014 13:08

Samozřejmě ........ že ne.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 9. 2014 13:09

K čemu tři monitory ? Jedna televize to jistí, já mám doma tuším "37 full HD Samsunga a když jsem na tom hrál Euro Truck Simulator tak jsem si věru připadal jako v kabině kamionu. Kdysi jsem viděli profi simulátor letadla a taky tam měli LCD TV a ne tři monitory.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 9. 2014 13:13

Jo takhle jsi jel do té Verony, už to chápu :D
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod VANAB 5. 9. 2014 13:38

Opět bych moderátora poprosil aby zde nic nemazal.
Jsem rád, že se zde vede diskuze na téma FPS.

PC-Hráč https://www.youtube.com/watch?v=eXJh9ut2hrc Velmi doporučuju tohle video, udělejte si na něj čas (asi hodina).

Viděl jsem nedávno a dokonce v čj

Kód: Vybrat vše
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/proc-nemohou-byt-hry-filmove

PoliceCollector: Kdybych vzal TV tak bych dost ušetřil na držáku a hlavně na HW. Nevím kde si viděl profi simulátor ale co koukám tak jsi myslím že jedna TV poloprofi, 3 monitory profi a 3 monitory + hydraulické sedadlo super profi. Takto to řadím já :)
Naposledy upravil VANAB dne 5. 9. 2014 13:41, celkově upraveno 1
VANAB
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka