PC sestava pro simulátor aut + 3 monitory.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod The Shitman 6. 9. 2014 10:51

Já si myslím, že stačí ocitovat tohle:
The Shitman píše:Je hrozně hezké řešit tu rozdíly mezi třiceti a šedesáti FPS, ale uvědomte si, že cena jedné stanice není neomezená. S limitem, jaký máme, budeme ve výsledku rádi, pokud hry budou na třech fullHD monitorech chodit 30FPS+ v propadech a to je to hlavní, čeho bychom si měli všímat. Jde o plynulost. 60FPS ocení zkušený hráč, který má něco odježděno, ví, co chce nebojí se za to připlatit. Laikům stačí, že bude zamezeno propadům na 15FPS třeba při startu závodu, kde je potřeba simulovat zároveň klidně třicet aut, nebo při hromadných haváriích, kde se do toho všeho motá ještě model poškození. Navíc budou oba počítače umístěné v hospodě, kde většinu klientely předpokládám budou tvořit štamgasti, ne top závodníci AC nebo C.A.R.S. ;)

144Hz je pak už úplně mimo. Nejen že bychom to neměli čím krmit, ale z rozpočtu by to ubralo přinejmenším polovinu částky jen za monitory. Postavte mi pak počítač za dvacet tisíc (ale vzhledem k ceně diskutovaných monitorů spíše méně), který tomu bude stačit. Čtyřicet tisíc se zdá při koupi počítače jako hodně peněz, ale když začnete mluvit o 60FPS a 144Hz profi herních monitorech, je to najednou ukrutně málo. ;)

Padlo to tu nějaké čtyři stránky zpátky, ale je vidět, že se to minulo účinkem. Nestavíme tady super autíčkovou mašinu bez limitu. S tímhle rozpočtem si nemůžeme vyskakovat a řešit udělátory jako 144Hz monitory a 60+ FPS. Jednoduše na to nejsou finance.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Python.p 6. 9. 2014 10:53

Eizo Foris je 240Hz herní monitor ty šišo. To je ještě víc jak 144hz ano rozdíl mezi 30 a 60 jsem viděl, mezi 60 a a 144 jsem se musel set sakramentsky snažit a stejně jsem ho neviděl no a dál už je to úplně jedno.

Kompiluju = mám do pracováno, čekám na výsledek, kapiš? Nebo je to na tebe moc složité. Njn nejsem robot, taky musím odpočívat.

Ano já nemám doma herní HW, protože jej akorát skládám klientům. To ty jsi se tady začal ohánět tím že nemám HW na hry, ano to vskutku teď nemám.

A jakej mám profil ? je hezkej ? Řekni nám starej nick ať se mrknem kolik jsi tady měl příspěvků - já už tady dáááávno nejsem doma ani jsem nikdy nebyl.

Co máš s toho mě zase trhají oči ty tvoje bludy.

Shitman má pravdu ;) Pokud to chceš řešit osobně tak konej.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 6. 9. 2014 11:34

Kristepane, já asi nevím co je Foris, který je mimochodem 120Hz, 240 má jen s turbem. A co vidíš respektive nevidíš je čistě tvůj problém.

Shitman má pravdu v čem? To už musíš takhle přicmrndávat? Že jsou omezené finance? To jsou vždycky. Sám tazatel psal, ať admini nic nemažou, že ho tahle debata zajímá. Může mu pomoci při výběru. Nevidím problém. A že nemůže řešit 144Hz monitory, proč by jako nemohl, copak jeden stojí 10tku? To bych laskavě nechal na něm, jestli ti to nevadí ? :D Ano, nezahraje si Project Cars při 100fps na max, ale třeba na nižší ano a pak jsou tu hry F1 apod., kde určitě víc, než 60 využije. A nikde není psáno, že rozpočet je konečný nebo že se nestane něco jiného. Fakt nechápu o co se tu snažíš. Vždycky je lepší znát všechny možné možnosti. Nezřídka se stává, že po konzultacích a řekněme hlubším zasvěcení do situace, se nakonec zákazník rozhodne pro něco jiného, třeba i dražší řešení. Ale to by jsi měl jako někdo, kdo staví PC, vědět ne? ...
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 6. 9. 2014 11:46

On mám na jednu "sestavu" 90 000kč

Reakční doba špičkového sportovce je 150ms, přepočítej si to na frekvenci. A pak možná prozřeš.

Ano 60FPS na 3 FHD je luxus, ale na 3xFHD při 144Hz by jsme museli tak 3x zvětšit rozpočet... Když 780ka při 3xWUXGA dává ušmudlaných 40 FPS v Dirtu (což je o něco víc jak 3* FHD) (maxed out)

Tak se ukaž a navrhnu to tak aby to mohlo jet i na 60FPS na 3x FHD ;) Prosím iniciativě se meze nekladou.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 6. 9. 2014 12:14

Mno u F1ček se přes 100fps s kartou typu 780 dostaneš v pohodě a ostatní hry jsou otázka nastavení, benchmarky si každý může najít http://us.hardware.info/reviews/4961/16 ... -5760x1080, ale u několika závodních her si myslím pokoří 60fps v pohodě když bude chtít, je to otázka nastavení (MSAA of apod.) to je snad každému jasné. MetroLL na tom nikdo hrát nebude. Každopádně počkal bych 2 měsíce na Maxwelly, to se situace může ještě o dost změnit, něco mi říká, že budou více optimalizované právě pro vyšší rozlišení. Apropo já mu nenutím 144Hz monitory, ale 60fps je základ pro dobré hraní, extra u závodních her. A pokud mi hw dovolí jít přes 60fps u dvou her z těch 4, co na tom bude točit (časem třeba zůstane jen u jedné, co já vím), tak bych nad tím popřemýšlel. Samozřejmě vyměnit monitory, gpu atd. lze vždycky, respektive gpu je jednodušší vyměnit. Ale to už si musí zvážit všechno on sám.
A jestli na to má 90k ... peněž jak šlupek.

Stejně pokud na tom budou hrát obyčejní lidé, nehráči, tak ty rozdíly neuvidí, protože je neznají. Na druhou stranu na tom může hrát i on sám třeba s kamarádama pařanama, kdo ví, to ví jen on.

Chvílema se ta debata zvrtla mimo, ale přesto tu má dost materiálu k přemýšlení.

PS: já osobně bych třeba do něčeho takového nešel vůbec, už jen z důvodu, že to bude aspoň co si pamatuju, že psal, v kuřáčkém prostředí, ble. :)
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 6. 9. 2014 12:24

PC-Hráč píše:Stejně pokud na tom budou hrát obyčejní lidé, nehráči, tak ty rozdíly neuvidí, protože je neznají. Na druhou stranu na tom může hrát i on sám třeba s kamarádama pařanama, kdo ví, to ví jen on.

to tady celou dobu říkám :oboze

Co s tou reakční dobou na to jsi zapomněl ?

A 90kč není peněz jako šlupek...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod VANAB 6. 9. 2014 12:34

Opět, děkuji za hojnou diskusi. Nemám 90000 kč na jednu sestavu ale pouze 60000 Kč, přes 70000 kč bych se nechtěl dostat. Co jsem počítal tak pouze vybavení (sedačka, volant atd.) bez HW bude stát 40000 kč pro jedno takže 80000 kč pro oba :( To máme "pouze" 40000kč na 2 sestavy a to tak že na jednu bych chtěl využít nějaký HW co mám. Počítám že CPU,Zdroj a RAM jsou v pohodě, je jasné že grafiku musím vyměnit jen nevím co desku.

Kód: Vybrat vše
Základní deska: Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 (rev.1.x)
Procesor: Intel Core i5-2500K BOX + chladič Scythe Ninja 3
Ram: Kingston HyperX Limited Edition 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz 2x
Disk: WD Caviar Blue WD10EALX 3.5" 1TB + OCZ Vertex 2 Series 60GB
Graficka karta: N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC
Zdroj: Seasonic S12II-620 620W Bronze

Dá se napsat nějaké datum kdy bude možné koupit nové GK Nvidea ? Nerad bych čekal více než 3 měsíce.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 6. 9. 2014 12:47

40tis za stůl, sedačku a volant? ehm, tak to toho moc nepostavíš, jsem zvědavý na výsledek, tohle téma budu vést v patrnosti, snad pak sem dáš fotky.

Nové gpu Q4, počkal bych ty 2 měsíce, rozleží se ti v hlavě možnosti, dáš si dohromady co vlastně chceš..... Čas bych využil ke shánění co nejlepších výrobků a cen a rozhodně bych se mrkl na něco takového naživo, na možnosti těch monitorů apod. Náročnost her bych taky nepodceňoval u některých kousků, takové Assetto Corsa klame třeba docela. Zkrátka ať tě nic nepřekvapí, buď připravený.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 6. 9. 2014 13:00

PC-Hráči vidíš, najednou budem rádi za stálých 30FPS bez dropů ;)

HW vklidu, jen by to chtělo lepší GK.

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 6. 9. 2014 13:51

Co řešíte ? Kde je nejvíc her s autama ? Na konzolích ! Gran Tourismo dokonce slouží jako kvalifikace do skutečných auťáků (Gran tourismo academy)a vy tu řešíte nějakých 500FPS a kdo ví jaký herzy.... LoL... Chci vidět jestli to hrajou na 1000Hz televizi :D :P IMHO ne. Normálně tam kupte slušné LCD a hotovo, je to koutek do hospody, propána...
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 6. 9. 2014 13:57

PC, právě jsi udeřil hřebíček na hlavičku ;) Schovával jsem si to jako trumf.

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod VANAB 6. 9. 2014 14:15

Ano, je to do hospody ale přes léto bych to chtěl na Lipno. Když jsem se rozhodl do toho nacpat tolik peněz tak chci at´ to za něco stojí. Kdybych sestavy chtěl tak tak bych do mého PC koupil 780 Ti za nějakých 17000 kč a zbylo by mi 23000 kč pro druhý PC, kdybych příplatil 7000 kč tak jsi myslím že by se něco dalo postavit. Možná to dopadne, že nákup monitoru + HW bude bez DPH ale ještě to není 100% tak počítám zatím cenu s DPH.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 6. 9. 2014 14:38

Jen ne lcd, pokud padne volba na tv, tak rozhodně plazmu.

Prý na konzolích je nejvíc závodních her :D Na konzolích je ježdění dost omezené a tím nemyslím jen fps. Není tam moc aut a už vůbec ne simulátory, na PC je mnohem víc závodních her. PS4-GT, X1 Forza a defakto končíš, na PC počítej s rFactorem, GTR apod. Nejen Assetto, různé Dirty, F1, Grid ... na PS4 teď vyjde Drive, ale to bude spíš arkáda na pobavení než dlouhodobější ježdění a měření časů s kamarádama, natož o pokoušení nějaké "smysluplnější jízdy" rozuměj jedeš 300, zmáčkneš šipku, auto zatočí. Stejně tak Crew, které vyjde všude. Nikde není tolik závodních her jako na PC, zdaleka. Nehledě na komunitu, o případných vychytávkách a podpoře si na konzolích můžeš nechat zdát. Nicméně bylo by to nejjednodušší řešení finančně. Otázka je, jestli to kvůli jedné hře stojí za to. Vlastně dvěma, Project Cars tam vyjde taky (PS4/X1, ne na starých).
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 6. 9. 2014 14:46

Proto jak píše PC dostanou hráčí GT licenci na doopravdové závodění arok jezdí pro nějaký tým ? :Hm...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 6. 9. 2014 14:53

Doopravdové :D závodění..

Já vím co je to GT Akademie (víš aspoň na kterém okruhu se letos jezdilo, když už se tu zase snažíš machrovat?), nechápu ale co to má společného s tím, že na PC je mnohem širší výběr her.
PC-Hráč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka