PC sestava pro simulátor aut + 3 monitory.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 8. 2014 17:52

KineCzek:

Autosimulátory jsou obvykle nenáročné. Například ta F1 2014 jede na tom samém enginu co F1 2013, ostatně vyjde na starý konzole. Asseto Corsa taky pohodlně na full na R9280X. Neznámá je pro mně project cars, ale PC se bude kupovat v říjnu, to už možná bude i na něco ostřejšího.

Jinak abychom jen netlachali:
http://www.czc.cz/19h9nm3d5agiu90p9opel6hue5/seznam
+
http://www.conrad.cz/drzak-lcd-monitoru ... ny.k416081

Je to jen rámcově, protože v říjnu 2014 už spíše budeme kombinovat s Tonga a Maxwellem na steroidech. U procesoru jsem to IMHO těžce přepískl, ale moudřejší budeme, až budeme ladit sestavu přímo na tělo specifickýchm hrám. (Já si je nainstaluji, ozkouším a budu vědět přesně, co potřebujeme a co ne).
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 18. 8. 2014 17:57

Mrkni na ten odkaz ode mě, ty nároky jsou u CARS masakrový:-)
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 8. 2014 18:04

Protože je to sračka komunitní. Tam stačí, když k nim přijde jeden schopný programátor a nároky lehnou na třetinu. A ony taky klesnou. Test je z května, než to vyjde... Kdyby jsi například hodnotil Kerbal Space Program podle verzí do 0.18, taqk by jsi zjistil, že potřebuješ Ci7 na LGA 2011 chlazené dusíkem. Pic, dneska to pohodlně běhá i na celeronech a to to furt jede jen na jednom vlákně.

Držel bych se zatím oficiálních simulátorů, jako je F1 série, Dirt série, nebo ta Assetto Corsa, případně "simulátorů" jako je Grid atp. A tam je to bez výjimky velmi přívětivé ke grafikám i procesorům. Navíc přikvačí Tonga a Maxwellové ... ono to fakt půjde. maximálně vypneme hlazení, což sice není příliš fajn na triplemonitoru, ale jsou to závody, takže je beztak obraz rozmazaný a hráč beztak nemá čas sledovat grafiku hry.
Naposledy upravil cernakus dne 18. 8. 2014 18:07, celkově upraveno 1
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 18. 8. 2014 18:07

Snad budeš mít pravdu....
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod VANAB 18. 8. 2014 18:07

Sestava je dobrá ale mám pocit, že jsi našel monitor co má největší okraje na světě. Sorry, kdybych si připlatit trošku za ty monitory?
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 8. 2014 18:20

Jo monitory . . . to je prekáreka, nejhezčí by bylo provést debezeling, ale tam je ten problém s tou zárukou.

Ono by se mohlo zdát, že např. toto:
http://www.czc.cz/lg-23mp65hq-p-led-mon ... 00/produkt
má extra tenký rámeček, ale ona tam je zrada.
https://www.youtube.com/watch?v=ip-C5bFOloA

on je to ráměček obalu, ale LCD má už svůj vlástní rámeček. U těch Benqů je schovaný pod rámečkem obalu.

-- 18. 8. 2014 19:22 --

Ostatně zde si problematiku můžeš přečíst:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=68
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 18. 8. 2014 18:28

VANAB - Monitor tu mám shodou okolností na stole. Rámeček cca 1,5cm, nic hrozného. ;)

KiN - Vážnější ježdění v hospodě. Nevím jestli bych mezi dvěma pivy chtěl krotit Caterhama na okresce mezi Horní a Dolní. :lol:
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod VANAB 18. 8. 2014 18:28

Kdybych přišel o záruku u monitoru za cenu 3000 kč tak bych to tolik neřešil, článek jsem četl už když vyšel ale sám bych si na to netroufnul.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 18. 8. 2014 18:29

Na milý debezeling bych kašlal. Nezapomeň, kde to bude stát a že k tomu bude mít přístup patrně kdokoli. ;)
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod eLzyx 18. 8. 2014 18:33

nechci nějak kazit plány, ale ... co licence? Já mám za to, že pronajímané PC mají trošku odlišné licencování než pro klasický počítač :hm
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VANAB 18. 8. 2014 18:35

Prosím držte se tématu case + monitor. Proto do ceny nezapočítávám OS..
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 8. 2014 18:37

Vanab:

Tak hodláš si platit jednoho z nás (nebo jiného fachmana), ne?

Shitman:

To je fakt, ale překvapivě solidní ochranu zajistí omyvatelná samolepící tapeta. LCDčka naštětsí už tolik netopí, co topila. Samozřejmě je otázkou, jestli celé martýrium stojí za 5-10mm zkrácení rámečku (například G2320 má vnitřní rámeček 11mm, ten se na debezeling příliš neoplatí).
Navíc koncepce závodních simulátorů je výhled na prostředním a na bočních "rybí oko" kombinované se zpětným zrcátkem. To není 3D střílečka, kde by se vytvářely slepé body ve FOV.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VANAB 19. 8. 2014 07:04

cernakus: Reaguji na Elzyx ohledně licencí. Je jasné, že využiji služeb zde pro stavbu PC.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 19. 8. 2014 07:43

Ja bych to zatim nechal uzavrene s tim, ze az budeme znat HW naroky CARS pro 3x LCD, muzeme se bavit dal. Osobne jsem ve svych prispevcich vychazel z toho, co je zatim o te hre znamo - A z toho by onech 40k dostacujicich spise nebylo.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Matysek 19. 8. 2014 10:47

USB MFD/MD by zrcatka neosetril?
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka