PC sestava pro simulátor aut + 3 monitory.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cernakus 19. 8. 2014 12:02

VANAB píše:cernakus: Reaguji na Elzyx ohledně licencí. Je jasné, že využiji služeb zde pro stavbu PC.

Myslel jsem dbezeling.

KineCZek píše:Ja bych to zatim nechal uzavrene s tim, ze az budeme znat HW naroky CARS pro 3x LCD, muzeme se bavit dal. Osobne jsem ve svych prispevcich vychazel z toho, co je zatim o te hre znamo - A z toho by onech 40k dostacujicich spise nebylo.

V podstatě ano, úskalí jsme řekli. Kupovat se to beztak bude nejdříve v Říjnu a tu už budou sestavy vypadat jinak, než dnes. Co se Project CARS týče, jejich opravdové vydání ve formě plné verze nevyjden i přes proklamace dříve než v polovině příštího roku, co jsem tak fofrem zjišťoval, tak posuny jsou u těchto šašků běžné a poslední neveřejná beta měla do prodejné hry hodně daleko (nejen stability issue, ale i nedodělaný obsah). Takže pokud bude VANAB chtít ty herní stanice, tak se bude muset smířit s tím, že je ušijeme na tělo existujícím hrám a u Cars se přizpůsobí hra počítačům.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VANAB 19. 8. 2014 14:56

debezeling se nebraním ale sám si na to netroufnu. Pokuď je tu nějaký stavitel a má stím zkušenosti tak rad jeho služeb využiji a LCD bych koupil o něco dřív aby se to v klidu stihlo.
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 19. 8. 2014 16:03

Ano, přesně tak jsem to myslel. Ano zkušenosti mám, takže poradit konkrétní řešení mohu. Není třeba nic kupovat s předstihem. Trvá to 5minut na monitor, pokud ho znám a je na to vhodný (LCD musí být samonosné).

Na celkovou montáž obou počítačů a příslušenství je třeba počítat 1 pracovní den v místě, kde je do rozumné dojezdové vzdálenosti velká prodejna počítačů (např. Ostrava, Praha, Olomouc, Brno...) a 2 dny, pokud je to nějaká ta zádel.

To co by jsi měl dopředu promýšlet je umístění křesel jakož i jejich typ (shitmanův nápad s vysloužilými autosedačkami je dobrý) a případné stavební úpravy místa (servisní zídka, kout, přívod a odvod vzduchu). Prootže nejsem zedník a abych pravdu řekl ani zručný svářeč (navíc svářečku mám už dlouho rozbitou) tak si najít takovéto fachmany v místě.

Ještě se zeptám na lokalitu, kde to bude?

A ještě jedna věc - rámcově počítej (ať to bude stavět a instalovat kdokoliv) s 10% z ceny (tedy nejméně 8 tisíc).
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VANAB 20. 8. 2014 08:25

Sedačka bude na 90%

Kód: Vybrat vše
http://www.playseat.com/shop/eu/wl/playseats-wrc-2/playseat-wrc-racing-seat.html

Myslím, jsi že cena +-8000 kč pro sestavení 2 PC(instalace,nastavení OC a chlazení) + 6x debezeling monitoru je adekvátní cena. Pokuď možno tak jestli mi zde nebo do PM poslat Vaši ukázku debezelingu. Díky
VANAB
Junior

Odeslat příspěvekod Superobo 20. 8. 2014 11:48

Hram Assetto Corsa, v podstate iba kvoli tejto hre som si zlozil PC, takze celkom mam prehlad co ta hra potrebuje.
Momentalne to hram na GTX670 2GB + i5 3470@3.8Ghz. Procesor je v pohode a nic lepsie na tuto hru nie je treba. Grafika mi tu hru taha takmer na plne detaily celkom s prehladom nad 60fps. Toto je pri simracingu velmi dolezite, pretoze ku kvalitnemu hraniu potrebujes, aby hra isla uplne plynulo. To dosiahnes ak hras so zapnutym vertical sync. A pri zapnutom VS je treba, aby komp zvladal tahat hru stabilne nad 60fps.
Ako som hovoril, moj komp zvlada assetto takmer na plne detaily v pohode na jednej full HD obrazovke.
3xFull HD uz vsak vyzaduje znacne vyssi vykon. Na AC fore pisu ti, ktori hraju na troch monitoroch, ze v pohode je GTX780ti. Takze v podstate to najlepsie normalne co sa da kupit. Pri troch monitoroch je treba mysliet na to, ze hra bude mat aj zvysene naroky na graficku pamat. takze bude treba minimalne 4GB grafickej pamate.

Takze ak to zhrniem, tak odporucam stvorjadro i5 alebo i7 + GTX780ti
Superobo
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 20. 8. 2014 12:20

60FPS je zbytečný. Toto je závodní simulátor stačí Vsync na 30FPS.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Superobo 20. 8. 2014 12:38

nekomentuj, ked sa do toho nerozumies. 30fps staci pre deti na playstation, ale simracing potrebuje minimalne tych 60fps. pri simracingu potrebuje clovek co najrychlejsiu odozvu ovladania a zobrazovania, a cim "rychlejsie" vidi, tym viac je jazdec konkurencieschopny. kamos si iba kvoli tomu kupil 75hz monitor, aby mohol vidiet plynulejsie. vdaka tomu je presnejsi a dokaze lepsie reagovat.
Superobo
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 20. 8. 2014 13:09

Kecy v kleci. Až mi na stopkách namáčkneš 33ms (na běžných stopkách je to 0:00:00:03) tak se ti pokloním, jinak kecáš maretingové blbosti na které ti nedáme v tomto seriózně myšleném vlákně prostor.

Plus i kdyby jsi byl včela (vysoká "snímková" frekvence) kombinovaná s krtkem (reakční čas 8ms, člověk jen tak pro zajímavos 650ms), a USB volant neměl standardní lag v řádu desítek ms tak ZDE SE BUDE ZÁVODIT NA DVOU STEJNÝCH SESTAVÁCH. PODMÍNKY BUDOU MAXIMÁLNĚ SROVNANÉ.
Naposledy upravil cernakus dne 20. 8. 2014 13:15, celkově upraveno 1
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 20. 8. 2014 13:15

Tak jak říká Superobo, 30FPS je zoufale málo na slušný hraní. Na druhou stranu si nemyslím, že by někde v hospě (bez urážky), šlo o pr0gaming.
Jinak rozhodně bych se přikláněl ke Kinově návrhu - jedna velká placka je lepší než 3 monitory.
Volant a příslušenství bych řešil tady - http://www.fanatec.com/eu-en/
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 20. 8. 2014 13:17

Další včelička mixnutá s krtkem? Kur.va lidi, co kdybyste dávali při hodinách biologie alespoň trochu pozor!
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 20. 8. 2014 13:30

:D :D :D

cernakus - takže mi chceš říct, že i na 60hz je hra stejně hratelná jako na 144hz? V tom případě jsi nikdy nic takového nezkoušel. Nejde vůbec o to, kolik toho vidí oko, jde o plynulost hry...která je při vyšších FPS naprosto jinde.
Už jsem to tu říkal, jestli seš z Prahy, rád ti to předvedu. Rozdíl mezi 60hz a 144hz vidí snad i slepej :) a nedej bože 30FPS..to je tak na mario world.
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 20. 8. 2014 13:38

mám ja zapotřebí se bavit o tomto s nedouky? Založ si na smetišti vlákno, a tam si o tom může poklábosit, ale tady se laskavě zdrž další dojmologie, která ignoruje fyziku a biologii.

-- 20. 8. 2014 14:39 --

PS: To samý co u krtkovčelky Superobo, nacvakni na stopkách 0:00:00:03 (tedy 30ms) a pokloním se ti. Jinak drž pysk.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Superobo 20. 8. 2014 13:48

ty si miestny troll? lebo ak toto myslis vazne, tak dovi dopo zdravy rozum :-D
Superobo
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 20. 8. 2014 13:50

Pánové, zanechte OT, zejména když oba zjevně postrádáte základní středoškolské znalosti.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 20. 8. 2014 14:18

Nevím, proč mě urážíš a napadáš. Na rozdíl od Tebe, možná nejsem vzdělanej a zkušenej v IT oboru, ale jsem člověk se vzděláním i praxí... takže se zdrž napadání a urážek.
KAŽDEJ kdo někdy hrál na CRT monitoru či LCD s vyšší frekvencí, má lepší herní zážitek a větší "skill". Jednoduše proto, že LCD s 60hz trpí na "tearing" a další neduhy se zobrazováním obrazu hry.
Což Ty, když se tak snížím a přistoupím na Tvou rétoriku, určitě nemůžeš vědět. Jelikož seš zakomplexovanej, zakrysnej blbeček s mastnou hlavou, co celý dny tráví u PC a dělá tam kdo ví co. Na hry jsi si ještě zřejmě nesáhl, tak nedělej chytrýho.
Je mi smutno z toho, co se stalo na tomto fóru. Za časů Kineczka a spol., se pěstovala jiná kultura.

Zadavateli se omlouvám za OT.
loleCZeQ
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka