Editace RAW, 12K

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod VTSMK 23. 9. 2014 17:26

Dobrý večer,
Obracím se na Vás- rád bych zakoupil nové PC pro amatérskou editaci fotografií. Primárně používám Ligtroom 5 a ZPS15, začínám experimentovat s DXO Optics. Počítač by měl nahradit vysloužilé Lenovo G550 (T4500, 2Gb Ram), které na to jaksi nestačí..

POŽADAVEK (NE)HLUČNOSTI: Vzhledem k rozpočtu-neřešit.

ÚČEL POŘÍZENÍ SESTAVY: 80% Editace rawů, 15% Internet, kancelář, 5% staré hry

FINANČNÍ LIMIT: Co nejméně, rád bych do těch 12k-Pokud bude opodstatnění, není problém pár korun přihodit.

OPERAČNÍ SYSTÉM: Windows 7 Home, 64Bit-Nezapočítávat do návrhu

SESTAVENÍ: Nechám si postavit v Eshopu (CZC)

TAKTOVÁNÍ: Ne

MONITOR: Za doporučení bych byl rád (+-3-4K), nezapočítávat do sestavy

PERIFERIE: Pouze skříň, pokud by se vešla nějaká základní čtečka CF karet-budu rád.

Budu rád za každou radu, jakýkoli dotaz co nejdřívě zodpovím.
VTSMK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 9. 2014 18:01

Taktovací deska + G3258 + 8GB RAM + crucial m500 a za zbytek no.... Snad se vejde nějaká ta GK pro akceleraci...
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod VTSMK 23. 9. 2014 18:59

Takže třeba nějak takto + GA-B85M-D3H (Není dostupná, tak nejde dát do košíku) ?
Co se GK týče, tak pokud vím tak to LR neumí úplně využít, takže zatím neřeším.
VTSMK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 9. 2014 19:13

Jop, a MB MSi B85 G43. Ta GB je EOL

//edit: Doplňeno scházející B85
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 19:28

Prave o tom taktovani jsem to chtel napsat uz driv, ale zvonil telefon, pak vecere ... a ted uz je tu i navrh. Ale reknu jen, ze taktovat s timhle budgetem naopak 100% chces.

Provedene zmeny:

Lepsi SSD
Levnejsi skrin s jiz osazenym kvalitnim ventilatorem
Doplnena zakladni deska (znovu dostupna B85M-D3H v revizi 1)
Levnejsi (dostacujici i pro OC) chladic
Ctecka karet s overenou 100% kompatibilitou se SF (nektere nejsou)

- - -

11.298,- Kc

Slo by neco stahnout i na zdroji (L8 300W), ale pokud chces osadit v budoucnu grafickou kartu, nech jej tak, jak je.
Naposledy upravil KineCZek dne 24. 9. 2014 09:56, celkově upraveno 1
Důvod: Edit - opraven kosik.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 9. 2014 19:33

O kolik je lepší tvoje MSI B85-G43 než ta co radím já? :hm

SSD jistě a case taky i když AC F12 PWM netrpí na to že kus od kusu cvakají

Čtečka kompatibilní se SpeedFanem? Asi missclick nebo mi něco uchází?
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod AndrewSimek 23. 9. 2014 19:37

stejný komponenty mám v počítači doma, jen v jiný bedně. Dělám taky v LR5 s Rawy, za mne jen pár postřehů:

-kapacita 120GB SSD rychle zmizne, nyní bych bral větší, záleží ale jak moc s tím děláš.
-na CPU jsem nechal ze zvědavosti box chladič s tím,že jej pak vyměním a celkově hlukem neobtěžuje. Ale tady to má každej jinak.
-čtečka je USB 2.0, ale co, zas je za dobrý prachy.
AndrewSimek
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 19:52

Python: Neuchazi Ti rypani, ackoliv ja reaguji na post pred Tebou. Ohledem ctecek ... ano, uchazi. Docela big one. A psal jsem o tom i na foru uz vicekrat.

BOXu jsou minimlane 4 druhy, mozna 5. ADDA, Foxconn, Nidec ... dalsi z hlavy nevytahnu, Google mozna funguje, ale jsem liny. Vim ze zkusenosti, ze kazdy ma uplne jiny motor, dokonce jsou rozdily i v pasivni casti, resp uchyceni pasivu ke konstrukci. Tim padem, pokud jeden clovek tvrdi, ze se s BOXem neda sdilet dum a druhy tvrdi, ze je BOX ok, mohou mit oba pravdu. Jen ma kazdy z tech dvou jiny box. A ano, s G3258 se dodavaji minimalne 3, co osobne vim. Bohuzel.

BTW, ADDA je myslim nejtissi z nich, Foxconn je ten nejhorsi pripad? Myslim? Ale za slovo netahat, ruku do ohne za to nedam.

//edit: Puvodni kosik byl upraven, ani jeden z nas si nevsiml mATX skrine s ATX deskou. Duvodem byl prave prechod od B85M-D3H k MSI B85-G43, pri nemz jsem na velikost skrine zapomnel. I KineCZek je jenom clovek.
Naposledy upravil KineCZek dne 25. 9. 2014 14:29, celkově upraveno 2
Důvod: Edit

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 9. 2014 20:09

To, ale nemůžu čuchat :) se omluvuju ;)

Jen mi uchází proč SF když neřeší hlučnost
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 20:14

V pohode. :)) Ja to mel ... otevrene asi hodinu, tu zalozku. Nebo ja nevim.

SF efektivne zabije nektere ctecky, je to o pouzitem kontroleru v nich. Ty nefunkcni jsou v CM Silencio. Schvalne testni, pokud nejake SIlencio mas v okoli. Spustis SF, chcipne ctecka. Po restartu ctecka jede - do doby, nez spustis SF.

A delaji to i nektere USB standalone ctecky, reportovali mi to dva zakaznici, ale za Boha nevim, jakou meli ctecku. Dalo by se to dohledat...

Nemam navic overeno, zda to nevyresil SF 4.50b2 ... mozna jo, mozna ne - nemam v dosahu ted zrovna Silencio k otestovani.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 9. 2014 20:18

To je tím že jsem se nesetkal s kombinací čtečka + (U)LN..... Já čtečku montoval naposled před 2 rokama :D

Až se vrátím domů tak to prubnu
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 20:20

No ...

Vis, co bylo za pru...svih? Ze ja to samozrejme take nevedel. Do chvile, nez mi to jeden clovek hodil na hlavu, ze to nejede. Ctecky sice cas od casu osazuju. Ale netestuju je. :-[

BTW to byl jeden z duvodu, proc jsem temer prestal delat Silencia.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod hoax 24. 9. 2014 08:50

To s čtečkou by mě taky nenapadlo. Pokud se jedná o tu interní SD v silenciu, tak hlásím, že mě funguje. Silencio 352, Speedfan 4.49. I když občas se stane, že kartu nenačte, zandám jí znovu a už ok, to je ale minimálně.
hoax
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 9. 2014 08:58

Ted jeste zalezi, zda hraje roli kombinace s dalsim HW. Nebo jestli CM vyuziva ctecky ruznych vyrobcu, jako treba bezne v monitorech, ale i v noteboocich, nachazime ruzne druhy panelu.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod kolemjdouci2014 24. 9. 2014 09:49

KineCZek píše: - -

11.585,- Kc

Slo by neco stahnout i na zdroji (L8 300W), ale pokud chces osadit v budoucnu grafickou kartu, nech jej tak, jak je.

Já koukám, že case (SilentiumPC Brutus S30 Pure Black) je pro mATX, ale deska (MSI B85-G43) je ATX.
kolemjdouci2014
Junior

Další stránka