Zdravím, koupil jsem mamce tento přístroj s dvoujádrovým celeronem. A mám problém, má to připojené na 19" televizi samsung, která má PC rozhraní DVI a VGA. NUC má hdmi, použil jsem tedy svůj kabel HDMI->DVI, který jsem našel ve stole(dříve jsem ho používal s monitorem Dell U2412M a fungoval naprosto v pohodě. Problém je u té televize, že ten počítač i když má ze stránek intelu nejnovější grafické ovladače, tak nedetekuje správné rozlišení monitoru a nabízí pouze 1280x720 a nebo full hd. Přitom televize má rozlišení 1440x900, takže při jakémkoliv z těchto dvou vybraných není vidět celá obrazovka. Jinačí monitor dell funguje naprosto v pořádku(teda přes kabel HDMI-HDMI, ne přes ten HDMI-DVI), takže problém ovladačů to není.
Jak mám tedy postupovat? Nový kabel? Popřípadě jaký? Pokud ta televize má VGA a DVI, tak stejně je potřeba redukce a mám strach, že to zase nepojede i po pořízení kabelu. Kupovat monitor se mi nechce, tady ta televize na ten její internet 20 minut jednou za den naprosto dostačuje, proto má k tomu i tak levné zařízení.