Intel NUC a propojení

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod portapro 14. 12. 2014 10:58

Zdravím, koupil jsem mamce tento přístroj s dvoujádrovým celeronem. A mám problém, má to připojené na 19" televizi samsung, která má PC rozhraní DVI a VGA. NUC má hdmi, použil jsem tedy svůj kabel HDMI->DVI, který jsem našel ve stole(dříve jsem ho používal s monitorem Dell U2412M a fungoval naprosto v pohodě. Problém je u té televize, že ten počítač i když má ze stránek intelu nejnovější grafické ovladače, tak nedetekuje správné rozlišení monitoru a nabízí pouze 1280x720 a nebo full hd. Přitom televize má rozlišení 1440x900, takže při jakémkoliv z těchto dvou vybraných není vidět celá obrazovka. Jinačí monitor dell funguje naprosto v pořádku(teda přes kabel HDMI-HDMI, ne přes ten HDMI-DVI), takže problém ovladačů to není.
Jak mám tedy postupovat? Nový kabel? Popřípadě jaký? Pokud ta televize má VGA a DVI, tak stejně je potřeba redukce a mám strach, že to zase nepojede i po pořízení kabelu. Kupovat monitor se mi nechce, tady ta televize na ten její internet 20 minut jednou za den naprosto dostačuje, proto má k tomu i tak levné zařízení.
portapro
Junior

Odeslat příspěvekod portapro 14. 12. 2014 15:11

Nevím, jestli jsem to dal špatně, ale rád bych, kdyby se někdo zkušenější vyjádřil. Popravdě si s tím nevím moc rady.
portapro
Junior

Odeslat příspěvekod Hippo 14. 12. 2014 18:37

Máš správně nastavenou TV? Aby nezoomovala obraz, ale nechala ho 1:1?
Hippo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod portapro 14. 12. 2014 21:19

To by ve windows šlo nastavit 1440x900 ne? Ono to nejde nastavit ve win, možná jsem to špatně napsal.
portapro
Junior

Odeslat příspěvekod harrym 14. 12. 2014 21:59

1440x900 měly běžně 19" širokoúhlé LCD - já ho měl taky, takový LCD s tímto rozlišením. Takže by to ve windows mělo jít nastavit. Pokud nejde, tak zkus novější ovladač. Popř. zapátrat přes google po možném řešení, určitě nejsi sám, kdo má stejný problém.
Core i3-10100F 4.3Ghz/1020mV (undervolting - CPU Lite Load mode1 + offset -20mV); MSI B460M Pro; ADATA XPG Gammix D10 2x8GB; Zotac GTX 1050 Ti Mini; Kingston A2000 1TB; WD10EZRX 1GB; DVDRW Samsung SH-S223C; SS-350ET activePFC. Idle=30W, OCCT burn=151W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod Hippo 14. 12. 2014 22:47

Jasně, mělo by jít nastavit 1440x900 i se špatně nastavenou TV...ale i tak bych to zkontroloval.
Hippo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod portapro 15. 12. 2014 11:48

dnes zkusím propojit můj dell notebook s tím samsungem, aspoň zjistím, pokud bude stejný problém, že to není driverem. Ta TV dřív fungovala na WinXP přes VGA naprosto bez problémů, takže si spíš myslím, že buď bude problém v kabelu, nebo v tom monitoru, ale spíš si myslím, že ten kabel bude špatný, už dřív když jsem ho použivál tak monitor s ním začal problikávat.
portapro
Junior