HTPC na 4k videa a 3D (plus prehravani BD)

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dupaljiri 6. 2. 2015 19:42

Zdravim premyslim o sestaveni HTPC jen vubec nevim po jakem procesoru (nebo desce s procesorem)sahnout aby to moc nezralo a pritom to bez problemu zvladlo 4k video,zda dnesni integrovane GK jsou schopny 4k video prehrat bez problemu a nebo musim pridavat GK.Jedna se mi ciste o prehravani Videa-Hudby na praci a zabavu mam hlavni pocitac,system mam zatim v planu,aspon po testovani na PC mi vychazi nejlip Kodi XBMC(pro Linux).Chci aby HTPC nejakou dobu vydrzel a sel ovladat pres DO Zdroj hudby a Movie NAS a hudba FLAC.Dekuji za vase rady jen jeste dodam cenu bych chtel max do15tisic a co nejnizssi spotreba
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 6. 2. 2015 20:33

Aktualne neresitelne. 4K v H265 zatim nejde jinak nez za pomoci SW a nejvykonejsich dostupnych CPU. Do dvou let by to uz nemel byt problem s HW akceleraci ani s Atomem.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod dupaljiri 6. 2. 2015 20:53

prave to je to co jsem si myslel,hold asi zkusim jeste pockat a budu to zatim resit prehravanim z meho PC nastesti nejni tak daleko od TV,ale i tak pokud by nekoho napadlo nejake reseni nevahejte:-)
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 6. 2. 2015 21:03

Tak pokud neni nutne 4K tak neni problem. Na prehravani BD 3D FullHD staci soucasny Atom. Problem akorat je s SW pro prehravani BD, protoze je potreba docela casto kupovat nove verze, nebot stare se po case prestavaji aktualizovat a nejsou pak klice pro prehravani novych BD disku.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod dupaljiri 6. 2. 2015 21:50

XBMC nezvlada sam o sobe BD?
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 6. 2. 2015 22:19

Nevim o zadnem opensource, ktery by umel plnohodnotne BD prehravat, natoz aby komunite nekdo dal klice. Bohuzel BD je diky ochranam naprosto nepouzitelne :-| .
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod dupaljiri 7. 2. 2015 11:33

to je skoda, tim padem mi zustane ze budu muset mit stale nejakej BD prehravac :hm
to je skoda chtel jsem ho dat rodicum jinak kdybych teda zatim nechtel 4k je mozne ze by po vice rozsireni 4k mezi lidma ,sla akcelerace pres GK? na mysli postavit nejake HTPC
bedna http://www.czc.cz/thermaltake-vh3001bns ... 40/produkt
zdroj http://www.czc.cz/be-quiet-straight-pow ... 85/produkt
deska http://www.czc.cz/gigabyte-ga-h97m-d3h- ... 42/produkt
pamet http://www.czc.cz/corsair-vengeance-bla ... 88/produkt
procesor ?????
GK dokoupim po rozsireni 4k
hdd mam doma SSD intel 520 60GB
internet chci pres kabel
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 2. 2015 11:35

Desku bych vzal GA-B85M-D3H rev. 1.1 a k tomu G3258
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod karlos00x 7. 2. 2015 11:38

Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dupaljiri 7. 2. 2015 11:45

je srovnatelna kvalita zvuku po HDMI s Optikou?
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod dupaljiri 11. 2. 2015 10:48

a kolik by ta sestava mnela spotrebu?Jinak ten procesor s GK 100% utahne 3D mkv i Bluray3D iso
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 11. 2. 2015 11:12

Hdmi s opt je stejně, mě xbmc/kodi vpohode přehraje h264 4k, jak to je z kodekem h265 nevím, možná najdu video a testnu. Zkoušel jsem na tom br m2ts 28GB a jelo vpohode. Sestava spotřebu 10W deska disk se uspava a ceje to má 26W když to jede a když ne tak cca 17W
Kukni na prizpevek o cca 5 níže odemne. Test MB i se screeny a fotkami.
viewtopic.php?p=10543890#p10543890
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 11. 2. 2015 11:29

H.264 má dnes všudemožně implementovanou HW akceleraci. H.265 nikoliv.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod dupaljiri 12. 2. 2015 09:22

koukal jsem ze by hned od zacatku low end v procsorech mnel mit potom implementovanou podporu,takze si myslim ze se vyplati chvilku pockat a rovnou zainvestovat do 4k prece jen si myslim ze nebude dlouho trvat a bude doma tv s podporou.
Mike.M - super informace v budoucnu mam stejne v planu k HTPC pripojit USB dac takze bych to resil tak ze hudba dac film HDMI. Jak resis ovladani? DO nebo Klavesnice mys? necha se v xbmc nejak prepinat pres DO vystup? zda ma jid do HDMI nebo USB?Nebo to bere jak u PC klasicky ze jakmile mam sluchatkovy DAC v PC tak zvuk jinam nejde.
Jen za zbytecnej dotaz cim to ovladas mnel jsem se nejdrive kouknout:-)
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod umi 12. 2. 2015 10:58

Pokud chces akcelerovat H265 decoding (8/10bit) pres GPU, jsou v podstate pouze dve moznosti:

1) Broadwell s HD 5500 / 6000 a Iris 6100
2) Nvidia 960

castecne by mely zvladat (pouze 8bit):

Haswell s HD 5000/4600/4400, Iris 5100 a Iris Pro 5200

v lednove aktualizaci Intel driveru pro Win7/8

H265@1080p prehraje dnes bezna i3/i5, 4k pres CPU je uz jiny pribeh. Sehnat 4K obsah bude krome demo videi v blizke budoucnosti imho celkem problem..
umi
Junior

Další stránka