PC classic, 13tis

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod h0n7a 4. 8. 2015 08:36

Zdravím ve spolek, chtěl bych si postavit nové pc. Chci použít skříň ze starého pc, protože jí mám trochu upravenou a přijde mi zbytečný kupovat novou. Disk použiju ze starého pc. Je tam ještě zdroj Arctic Cooling Fusion 550W, ale pc je z listopadu 2009, takže ten už radši ne co.
Jedinej požadavek víceméně co mám, je aby to rozběhlo GTA 5, protože na všechno ostatní mi stačí můj současný pc.

POŽADAVEK (NE)HLUČNOSTI: Classic (používám manuální regulátor od akasy na 3 větráky v case, 2x v předu, 1x vzadu)

ÚČEL POŘÍZENÍ SESTAVY: Klasika internet, offici, hry, filmy

FINANČNÍ LIMIT: 13-14tis

OPERAČNÍ SYSTÉM: mám win 8,1 pro

SESTAVÍTE SI PC SAMI: postavím sám

BUDETE TAKTOVAT: určitě budu

MONITOR + JEHO ROZLIŠENÍ: 22' 1680x1050

KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKŘÍŇ: pouze vnitřnosti do skříně, case mám CoolerMaster Elite 330 (žádná hitparáda, plechy z papíru, ale už jsem jí ty mouchy cca vychytal. Jinak je to ta verze se zdrojem nahoře.)

NÁSTŘEL/"POŽADAVKY":
Ty dva chladiče na procesor jsou tam protože, nevím kterej vybrat. Dával jsem bráchovi svý přítelkyně před dvěma rokama na i5 ten freezer a bylo to krásně tichý. Ale tady na fóru se dost doporučuje i ten Silentium, takže vezmu kterej doporučíte.
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... ZE012MZZ01
h0n7a
Junior

Odeslat příspěvekod NwT17 4. 8. 2015 09:20

Pokud budeme počítat s tím, že použiješ tu CM330, tak je jinak vše OK. Jediné co ti chybí je airflow do skříně. Takže vem buďto 2x F12 Low speed nebo 2x Zephyr 3pin.

CPU Cooler vem jaký chceš, oba jsou dobré, podle mých uší je ale Spartan o něco tišší než Arctic, ale to jsou mé SUBJEKTIVNÍ pocity. Ať vezmeš jaký chceš, oba bez problémů uchladí G3258.

Co se toho zdroje týče podívej se do topicu kde se řeší problémové zdroje. Ale ten tvůj zdroj by měl být ok.
Ignoruješ pravidla/mě, já ignoruji Tebe.
NwT17
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 8. 2015 09:50

G3258 je na GTA V slabé. Docházelo by s ním v určitých scénách k propadům FPS pod hranici plynulosti. Na i5 není rozpočet, takže i3: https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... 7K012JUL01

Pokud bys za každou cenu potřeboval dodržet limit, pak se dá vzít GK s pouze 2GB VRAM, respektive levnější zdroj.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 8. 2015 10:03

Chladic: https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051450060000002N00 je v pohode i na i5 4590.

Co se herniho PC za 13k tyce, je to volba mezi nedobrymi volbami. Dobre herni PC za tu cenu nepostavis.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod seth123 4. 8. 2015 10:08

v této ceně je nejlepším řešením PS4/X1 zahrát a pak prodat
seth123
Junior

Odeslat příspěvekod h0n7a 4. 8. 2015 10:36

Je mi jasný, že to není herní PC. Koupil bych si PS4, ale nemám televizi. Zvyknul jsem si jen na PC a když stará TV odešla tak jsem už novou nekupoval. Líbí se mi to s tou i3, pár stovek sem a tam nevadí. S tou i3 to GTA teda bude běhat hratelně?
h0n7a
Junior

Odeslat příspěvekod kubis 4. 8. 2015 10:49

OT: Předpokládám, že většina monitorů má již dnes vstup na DVI a PS4 má HDMI. Není i tohle řešení? :-)

https://www.alfa.cz/basket.php?items=_0 ... R7012P3G01
MobilMania: iPhone 6+ 64GB
Živě: i5-2500K, GTX 560 Ti, W10
Garáž: VW POLO 1.2 TSI
kubis
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 8. 2015 10:50

h0n7a píše:S tou i3 to GTA teda bude běhat hratelně?

Např. zde se můžeš podívat, jak si i3 stojí proti konkurenci.

Přehled vlivu jader/vláken na výkon hry u Intel CPU:
Obrázek
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod h0n7a 4. 8. 2015 12:05

A dát tam místo Intelu AMD? Jde mi totiž i o spotřebu a co jsem tak koukal, tak AMD je na tom se spotřebou hůř. Nikdy jsem ale na AMD pc nestavěl, takže se v nich fakt nevyznám.
h0n7a
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 8. 2015 12:14

Nevidím důvod to dělat, nehledě na vyšší náklady (jak pořizovací, tak provozní), které by to v důsledku přineslo.

i3-4170 ≈ FX-8350

Obrázek
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 8. 2015 12:26

4,5GHz+ ... ?

Take 980SLI nevidim jako stastnou konfiguraci k testovani, na enmz by se dal stavet realny usudek.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 8. 2015 12:40

Poláci to změřili s jednou GTX 970 a FX jim vyšlo ještě hůř.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod h0n7a 4. 8. 2015 15:50

Ok, vezmu teda tu variantu s i3. Jen se k ní zeptám, není ta deska moc laciná a ten zdroj zase zbytečně drahej (vím zdroj, že kvalitní zdroj je základ) a není potřeba dávat ramky do dual channelu?
h0n7a
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 8. 2015 16:06

Desku klidně vezmi lepší (GIGABYTE GA-B85M-D3H rev. 1.1, nebo MSI B85-G41 PC Mate, nebo MSI B85-G43), a zdroj horší (ENERMAX NAXN ENP450AGT, nebo Seventeam ST-P0520PBA, nebo Corsair CX430, nebo Seasonic SSP-450 RT). Za DC kit od Kinstonu lze také připlatit. Tvá volba.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kamil2268 4. 8. 2015 16:12

Nebál bych se nechat tam Arctic Cooling Fusion 550W, byl zde před 5 lety velmi doporučován a pokud nebyl přetěžován (což nebyl), tak může sloužit dál. + účinnost (81-86%), pouze nemá tu draze zaplacenou nálepku.
kamil2268
Mírně pokročilý

Další stránka