od josefbuba 16. 10. 2015 17:08
Karlosi, dík. Ztracený případ, klasika na IT fóru.
To HP upřímně nechci. Když se s tím něco stane musí se to reklamovat jako celek. Záruka 2 roky. Když si to poskládám sám, tak správa je na mě a daný díl okamžitě můžu vyměnit a dát ho i na reklamaci. A bude tam i delší záruka. Je to všechno přeci jen elektronika a může se to pokazit.
Píšete, že 2 roky jasně. Dám prachy za něco, co je nové, ale starší. Něco jak Áčka u nás jako bazar. Dobře, nejde to na dračku to vše beru..
Ale radši bych si poskládal něco svého. Když nechci jít do Synology, tak půjdu do HP. Jak říkám, radši bych něco svého, co si můžu pak v klidu vyměnit a můžu si to v klidu rozšířit a dát třeba disky ještě do CASE, když bude místo.
Disky, to je kapitola sama pro sebe. Na co je kupovat u prodejce, když je můžu mít na aukru-bazoši nové, nerozbalené a se zárukou u výrobce? Třeba o tisícovku,dvě levnější? Ano, teď bude narážka na to, zda jsem svéprávný nebo ne. Ano, jsem. Když už na něco dřu, tak to chci mít nové a né, abych to zase za 2 roky mohl celé vyměnit, že už je to stará architektura a co žere dost. Žádal jsem radu jen ohledně sestavení NASu bez HDD. A do rozpočtu 8 tis by jsme se měli vejít.
Ptal jsem se také na to, co vybírat, když se staví NAS. Aby to utáhlo "superrychlost". Což se ani nestalo.
Naposledy upravil
josefbuba dne 16. 10. 2015 20:27, celkově upraveno 1